Πόσο συχνά πρέπει να πλένετε τα σουτιέν σας και πώς δεν θα χάσουν την ελαστικότητά τους

Πόσο συχνά πλένετε τα σουτιέν σας, τι είδους απορρυπαντικό να χρησιμοποιείτε, πώς τα στεγνώνετε και ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να μη χάνουν την ελαστικότητά τους;

Το σουτιέν είναι η βάση οποιουδήποτε ντυσίματος και βοηθά να διατηρείτε τη στάση του σώματός σας ευθυγραμμισμένη όλη την ημέρα. Δεδομένου ότι τα σουτιέν εφαρμόζουν ακριβώς στο δέρμα σας, μαζεύουν εύκολα τον ιδρώτα και τα νεκρά κύτταρα όλη την ημέρα. Το πλύσιμο του σουτιέν σας δεν αφαιρεί απλώς αυτές τις ουσίες, αλλά διατηρεί και την ελαστικότητα του σουτιέν σας.

Πόσο συχνά να πλένετε τα σουτιέν σας

Το πόσο συχνά πλένετε τα σουτιέν σας εξαρτάται από το πόσα έχετε. Κατά γενικό κανόνα, δεν πρέπει ποτέ να φοράτε το ίδιο σουτιέν για δύο συνεχόμενες μέρες. Έτσι, επιστρέφει η ελαστικότητα του σουτιέν. Όσο περισσότερα σουτιέν έχετε, τόσο μπορείτε να παρατείνετε το πλύσιμο. Θα πρέπει όμως να πλένετε τα σουτιέν σας πιο συχνά όταν είναι βρώμικα ή αφού ιδρώσετε ενώ τα φοράτε, όπως κατά τη διάρκεια μιας ιδιαίτερα ζεστής καλοκαιρινής μέρας.

Πώς να πλένετε το σουτιέν στο χέρι

Ορισμένα σουτιέν πρέπει να πλένονται στο χέρι, γι’ αυτό φροντίστε να ελέγξετε την ετικέτα φροντίδας. «Τα σουτιέν που στην ετικέτα τους αναγράφεται “πλύσιμο στο χέρι” είναι πιθανότατα κατασκευασμένα από μετάξι, το οποίο απαιτεί πρόσθετη φροντίδα και εξειδικευμένα απορρυπαντικά ή είναι κατασκευασμένα με τρόπο που δεν αντέχουν στο πλύσιμο στο πλυντήριο, ακόμη και σε διχτυωτή τσάντα», σύμφωνα με το marthastewart.com.

  • Κλείστε τυχόν γάντζους.
  • Προσθέστε μια κουταλιά της σούπας απορρυπαντικό σχεδιασμένο για ευαίσθητα σε ένα λίτρο χλιαρό νερό και ανακατέψτε.
  • Βυθίστε απαλά το σουτιέν στο διάλυμα καθαρισμού και περιστρέψτε το απαλά – μην στρίβετε το σουτιέν.
  • Αφήστε το σουτιέν να μουλιάσει για πέντε έως 10 λεπτά.
  • Ξεπλύνετε προσεκτικά για να απαλλαγείτε από το απορρυπαντικό χωρίς να στρίψετε ή να στύψετε το σουτιέν.
  • Τυλίξτε το σουτιέν σε μια καθαρή, στεγνή πετσέτα, πιέζοντας την πετσέτα για να αφαιρέσετε την υπερβολική υγρασία.

Πώς να πλένετε τα σουτιέν στο πλυντήριο

Εάν είστε πολύ απασχολημένες για να πλένετε στο χέρι, καθαρίστε το σουτιέν στο πλυντήριο.
Κλείστε τυχόν γάντζους στο σουτιέν και μετά τοποθετήστε το σε μια διχτυωτή τσάντα ρούχων.
Ακόμα και τα αθλητικά σουτιέν θα πρέπει να πλένονται σε διχτυωτή τσάντα ρούχων για να αποφευχθεί το στρίψιμο και το τέντωμα κατά τη διάρκεια του κύκλου πλυσίματος στο πλυντήριο.
Επιλέξτε τον ευαίσθητο κύκλο στο πλυντήριό σας.
Χρησιμοποιήστε κρύο νερό και απορρυπαντικό σχεδιασμένο για ευαίσθητα.

Πώς να τα στεγνώσετε

Τα σουτιέν δεν πρέπει ποτέ να μπαίνουν στο στεγνωτήριο. Ακόμη και σε χαμηλή θερμοκρασία, τα στεγνωτήρια μπορούν να τα παραμορφώσουν και να καταστρέψουν το λάστιχο. Αντίθετα, πιέστε απαλά (ποτέ μην στύβετε) για να φύγει το επιπλέον νερό από το ρούχο. Τα σουτιέν πρέπει να απλώνονται για να στεγνώνουν σε μια καθαρή, στεγνή πετσέτα. Εάν κρεμάσετε τα σουτιέν σας, φροντίστε να μην τα κρεμάτε από τις τιράντες τους καθώς το βάρος του βρεγμένου υφάσματος θα προκαλέσει τέντωμα των ιμάντων.

Τι απορρυπαντικό να χρησιμοποιείτε, όταν πλένετε τα σουτιέν

Τα συνηθισμένα απορρυπαντικά σπάνε τις ίνες στα δαντελωτά εσώρουχά σας και καταστρέφουν την ελαστικότητα τους, γι’ αυτό χρησιμοποιήστε ένα απορρυπαντικό που είναι ειδικά σχεδιασμένο για ευαίσθητα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το συγκεκριμένο απορρυπαντικό για τα κολάν, τα μαγιό σας και κάθε άλλο ρούχο που τεντώνεται.

Πώς να αποθηκεύετε τα σουτιέν

Healthstories Πόσο συχνά πρέπει να πλένετε τα σουτιέν σας και πως δεν θα χάσουν την ελαστικότητά τους Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, δεν πρέπει να διπλώνετε τα σουτιέν σας στη μέση και να βάζετε το ένα cup στο άλλο. Αντίθετα, κλείστε τα κουμπώματα και βάλτε τα όμορφα και επίπεδα ώστε να διατηρήσουν το σχήμα τους. Θα πρέπει επίσης να αποφύγετε να κρεμάτε τα σουτιέν σας από τους ιμάντες ή τις ελαστικές ταινίες για να μην τεντώνονται με την πάροδο του χρόνου.

Διαβάστε επίσης

Κακοποίηση γυναικών: Τα 2+1 πιο συχνά λάθη των θυμάτων

Απώλεια βάρους: Το μυστικό κρύβεται στην καλή ενυδάτωση

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.