Τα δύο είδη πέους και πως αλλάζουν ανάλογα με την ηλικία του άνδρα

Το ανδρικό μόριο δεν είναι ίδιο σε όλους τους άνδρες και οι επιστήμονες έχουν καταλήξει σε δύο είδη πέους τα οποία καλύπτουν όλες τις μικρές διαφοροποιήσεις. Βέβαια, οι αλλαγές στο μήκος σχετίζονται με την πάροδο της ηλικίας.

Οι διακρίσεις στο ανδρικό μόριο σχετίζονται με το πόσο επεκτείνεται σε μήκος όταν είναι όρθιο σε σύγκριση με την χαλαρή του κατάσταση.

Συγκεκριμένα, υπάρχει η κατηγορία των ανδρών με πέος που δεν επεκτείνεται σημαντικά σε μήκος όταν είναι σε στύση. Οι επιστήμονες έχουν δώσει το όνομα “shower” σε αυτή την κατηγορία. Είναι το πέος που εξ’ αρχής φαίνεται τι και πόσο είναι!

Η δεύτερη κατηγορία είναι ένα άνδρας με πέος που αυξάνεται πολύ περισσότερο όταν είναι σε στύση. Το όνομα που έχουν δώσει οι επιστήμονες είναι “grower”. Αυτό το πέος δεν φαίνεται από την αρχή, αλλά σταδιακά… ξεδιπλώνει το χαρακτήρα του!

Τι καθορίζει αν είστε “shower” ή “grower”

Ο στυτικός ιστός του πέους για να μπορεί να έρχεται σε στύση, περιλαμβάνει:

  • ελαστικές ίνες
  • κολλαγόνο
  • λείους μυς
  • αρτηρίες και φλέβες

Ωστόσο, με την ηλικία, το πέος μπορεί να χάσει την ελαστικότητα των ιστών, η οποία μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο εκτείνεται.

Οι άνδρες μπορεί επίσης να παρουσιάσουν κάποια φλεγμονή ενώ έχουν και λιγότερη ροή αίματος στο πέος καθώς γερνούν, παράγοντες που επηρεάζουν τη στύση.

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο nature σε 274 άντρες διαπίστωσε ότι η ηλικία παίζει ρόλο στο αν ένας άνδρας είναι “shower” ή “grower”.

Οι ερευνητές καθόρισαν ότι ένας “grower” έχει αύξηση μήκους πέους κατά 4 εκατοστά ή και περισσότερο, ενώ ένας “shower” έχει μια αύξηση μικρότερη από 4 cm.

Όλοι οι συμμετέχοντες είχαν προηγουμένως υποβληθεί σε υπερηχογράφημα διπλού πέους (PDDU) για στυτική δυσλειτουργία.

Οι ερευνητές μέτρησαν το χαλαρό μήκος του πέους και έδωσαν στους συμμετέχοντες ένα φάρμακο αγγειοδιαστολής πριν από τη μέτρηση του μήκους του όρθιου πέους.

Οι growers είχαν μια μέση αλλαγή μήκους 5,3 cm, ενώ όσοι ανήκαν στην κατηγορία “shower” είχαν μέση αλλαγή μήκους 3,1 cm. Η μέση ηλικία των growers ήταν 47,5 χρόνια, σε σύγκριση με ένα μέσο όρο 55,9 ετών σε όσους ήταν στην κατηγορία “shower”.

Πηγές: nature.com, medicalnewstoday.com

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.