7 λάθη, που πρέπει να αποφύγετε, όταν προετοιμάζετε τον κήπο σας για την άνοιξη

Αν σκέπτεστε αυτές τις μέρες κηπουρικές εργασίες, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να αποφύγετε όταν προετοιμάζετε τον κήπο σας για την άνοιξη, προτού πιάσετε το καπέλο και το μυστρί σας.

Η άνοιξη είναι η τέλεια στιγμή για να ανανεώσετε τον κήπο σας, να φυτέψετε σπόρους, να δημιουργήσετε νέους θάμνους και να κάνετε τις πιο βαριές κηπουρικές εργασίες πριν ξεκινήσει ο καλοκαιρινός ήλιος. Από το να κόψετε το νεκρό και άρρωστο φύλλωμα μέχρι το «ανοιξιάτικο καθάρισμα» στην αυλή τώρα τον Μάρτιο όχι μόνο βελτιώνει τον κήπο, αλλά θα δείτε καλύτερα αποτελέσματα για όλη τη σεζόν.

7 λάθη που πρέπει να αποφύγετε όταν προετοιμάζετε τον κήπο σας για την άνοιξη

  1. Αποφυγή επισκευών

Ακόμα κι αν δεν είναι τόσο ζεστός ή ξηρός όσο θα ελπίζετε, ο καιρός δεν θα πρέπει να σας εμποδίσει να βγείτε στον κήπο για να κάνετε τις απαραίτητες επισκευές. Επισκευάστε τυχόν σπασμένους φράκτες, ελέγξτε το πότισμα και τους σωλήνες για διαρροές και βεβαιωθείτε ότι λειτουργούν σωστά. Με αυτήν τη στρατηγική, θα έχετε ολοκληρώσει όλες τις προπαρασκευαστικές εργασίες εκ των προτέρων, ώστε να μπορείτε να εστιάσετε στη φύτευση όταν έρθει η ώρα.

2. Παράκαμψη της βρώμικης εργασίας

Εάν έχετε σάπια φύλλα για καιρό, καθαρίστε. Τα σάπια φύλλα εμποδίζουν το νερό να φτάσει στις ρίζες των φυτών σας. Μπορεί επίσης να φιλοξενήσουν παράσιτα, μούχλα και μύκητες. Καθαρίστε και ρίξτε τα παλιά φύλλα σε ένα κάδο κομποστοποίησης. Τα φρέσκα πεσμένα φύλλα βοηθούν στη διατήρηση της υγρασίας στο έδαφος και την καταστολή των ζιζανίων.

Μια άλλη διαδικασία που λατρεύουμε να μισούμε: το καθάρισμα από τα ζιζάνια. Φροντίστε να ξεθάψετε ολόκληρο το ριζικό σύστημα γιατί τυχόν υπολείμματα ριζών μπορούν να αναγεννηθούν.

3. Δεν ελέγχετε το χώμα στο έδαφος

Βεβαιωθείτε ότι το χώμα σας είναι κατάλληλο για την εποχή και προσέχετε τι σπέρνετε. Ρωτήστε ειδικούς, ειδικά εάν είχατε προβλήματα ανάπτυξης την περασμένη σεζόν.

Εάν το χώμα σας έχει ελλείψεις που μπορούν να αντιμετωπιστούν με λίπασμα, φροντίστε να μεριμνήσετε από πριν. Προσέξτε όταν ένα φυτό είναι άρρωστο, γιατί το λίπασμα μπορεί να κάψει ή να βλάψει το φυτό.

4. Πρόωρο κλάδεμα

Ενώ το ανοιξιάτικο κλάδεμα μπορεί να λειτουργήσει για ορισμένα φυτά που ανθίζουν, υπάρχουν ορισμένες ποικιλίες που πρέπει να μείνουν όπως έχει μέχρι την ανθοφορία. Αποφύγετε να κόψετε τα νεοσχηματισμένα μπουμπούκια κατά το κλάδεμα. Οι γαρδένιες π.χ. δεν είναι κατάλληλες για ανοιξιάτικα κλαδέματα, και το ίδιο ισχύει για τα ροδόδεντρα και τις αζαλέες που σχηματίζουν όλα τα μπουμπούκια τους στο περσινό ξύλο.

5. Παρορμητικές αγορές

Ο κήπος είναι ένα μέρος όπου ένα διάλειμμα και ο προγραμματισμός μπορεί να κάνουν θαύματα. Τα προσεκτικά επιλεγμένα φυτά θα ευδοκιμήσουν στον κήπο σας, ενώ τα τυχαία αγορασμένα φυτά μπορούν εύκολα να υποκύψουν σε λάθος συνθήκες καλλιέργειας. Λάβετε υπόψη πού θα τοποθετήσετε τα φυτά σας, την εποχή της ανθοφορίας και το μέγεθος τους πριν αγοράσετε οτιδήποτε.

6. Ανυπόμονος κηπουρός

Φυτά όπως οι ορτανσίες, οι ελιές και ο αγάπανθος πρέπει να δημιουργηθούν σχετικά νωρίς την άνοιξη, ώστε να έχουν χρόνο να εγκλιματιστούν πριν χτυπήσουν οι πιο ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Άλλα φυτά όπως τα Abelia μπορούν να φυτευτούν όλο το χρόνο, αρκεί το έδαφος να αποψυχθεί και να είναι προσαρμοσμένα στον καιρό σας. Μετά το τελευταίο κρύο μπορείτε να φυτεύσετε λεβάντα , η σάλβια και η λαντάνα, όπως αναφέρει το southernliving.com.

7. Δεν προστατεύετε τα φυτά σας

Healthstories 7 λάθη που πρέπει να αποφύγετε όταν προετοιμάζετε τον κήπο σας για την άνοιξηΌταν προετοιμάζετε έναν κήπο για την άνοιξη, η καλύτερη επίθεση είναι μια εξαιρετική άμυνα. Τα νεαρά φυτά είναι ευάλωτα στα ζωάκια. Σύρμα, καλύμματα ή άλλα υλικά μπορούν να τοποθετηθούν πάνω ή γύρω από νεαρά φυτά για να τα βοηθήσουν στην ανάπτυξή τους. Μόλις τα φυτά είναι γερά και έχουν ένα σημαντικό μέγεθος, μπορείτε να αφαιρέσετε τα εμπόδια καθώς θα είναι έτοιμα και θα μπορούν να ανταπεξέλθουν μόνα τους.

Διαβάστε επίσης

Ο σωστός τρόπος για να πλένετε όλα τα είδη λαχανικών

Παιδική παχυσαρκία: «Άλμα» με καινοτόμο Πρόγραμμα πρόληψης του Υπ. Υγείας, τι θα περιλαμβάνει

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.