Πώς να καθαρίσετε τον καθρέφτη, χωρίς να αφήσετε κηλίδες και σκόνη

Η πρακτική χρήση του καθρέφτη είναι γνωστή, να δείτε δηλαδή τη δική σας αντανάκλαση. Ωστόσο, εξυπηρετεί και άλλο σκοπό στο σπίτι. Μπορεί να μεγιστοποιήσει το φωτισμό ενός δωματίου και να βοηθήσει έναν μικρό χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος. Αλλά είναι επίσης ένα από τα πρώτα μέρη στο σπίτι σας , που συγκεντρώνει, σκόνη, υδατογραφήματα, πιτσιλιές οδοντόκρεμας, μουτζούρες από μακιγιάζ και πολλά άλλα.

«Οι καθρέφτες είναι επιρρεπείς σε πολλά πράγματα, όπως λεκέδες, αποχρωματισμούς και παραμόρφωση», λέει στο Reader’s Digest, η Alicia Sokolowski, πρόεδρος και συν-διευθύνων σύμβουλος της Aspen Clean. Είναι επίσης δύσκολο να καθαριστούν σωστά, για διάφορους λόγους, λέει. Πρώτον, οι επιρρεπείς σε γρατσουνιές καθρέφτες συχνά εμφανίζουν ραβδώσεις και μουτζούρες μετά τον καθαρισμό, οι οποίες μπορεί να είναι απογοητευτικό να αφαιρεθούν, είτε καθαρίζετε ένα μπάνιο είτε έναν καθρέφτη εισόδου. Δεύτερον, η βρωμιά, η σκόνη και άλλα υπολείμματα μπορούν να αφήσουν υπολείμματα στους καθρέφτες. Και τρίτον, εάν δεν στεγνώσουν σωστά, οι σταγόνες νερού μπορούν να αφήσουν σημεία που είναι επίσης δύσκολο να αντιμετωπιστούν, όπως οι γυάλινες πόρτες του ντους σας.

Πώς να καθαρίσετε τον καθρέφτη χωρίς να αφήσετε κηλίδες και σκόνη

Πολλοί λεκέδες όπως οδοντόκρεμα, δαχτυλιές, σκόνη, βρωμιά, μπορεί να εμφανιστούν στους καθρέπτες σας. Οι λεκιασμένοι καθρέπτες δεν αρέσουν σε κανέναν. Eίτε είναι καθρέπτης μπάνιου είτε διακοσμητικός καθρέπτης, θέλετε να τους διατηρείτε πεντακάθαρους και λαμπερούς και χάρη σε αυτόν τον απλό και εύκολο οδηγό, θα μάθετε τις μεθόδους και τις συμβουλές για τους πιο λαμπερούς καθρέπτες, λέει η Sokolowski.

Τι πρέπει να χρησιμοποιείτε στον καθαρισμό του καθρέπτη;

Πανί μικροϊνών

Σφουγγάρι

Καθαριστικό γυαλιού

Για καθαριστικό μπορείτε να έχετε είτε υγρό πλυσίματος πιάτων με ζεστό νερό, μείγμα ξιδιού και νερού ή έτοιμο καθαριστικό γυαλιού του εμπορίου.

Χρησιμοποιήστε ζεστό νερό

Σκουπίστε τον καθρέφτη με ένα πανί μικροϊνών και ζεστό νερό με κυκλικές κινήσεις.

Στεγνώστε το υπόλοιπο νερό με ένα στεγνό πανί μικροϊνών για να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα και ίχνη νερού.

Χρησιμοποιήστε σαπούνι πιάτων και νερό

Αραιώστε το απορρυπαντικό του πιάτου σας σε ζεστό νερό και απλώστε το στον καθρέφτη σας με ένα σφουγγάρι.

Εφαρμόστε το σε κυκλική κίνηση, ώστε να μην απλώνονται οι λεκέδες. Ξεπλύνετε τακτικά με ένα σφουγγάρι για να αφαιρέσετε την υπερβολική υγρασία.

Χρησιμοποιήστε μείγμα με νερό και ξίδι

Ανακατέψτε λευκό ξίδι με νερό και σκουπίστε τον καθρέφτη κάνοντας κυκλικές κινήσεις με το σφουγγάρι.

Εάν είναι δυνατόν, βάλτε το μείγμα στο σπρέι και πιέστε το απευθείας στον καθρέφτη για καλύτερη εξάπλωση.

Χρησιμοποιήστε καθαριστικό γυαλιού

Ψεκάστε το καθαριστικό γυαλιού σας σε ολόκληρο τον καθρέφτη, όπως το μείγμα ξιδιού.

Σκουπίστε το με ένα σφουγγάρι και μην ξεχάσετε να το ξεπλύνετε για να πάρετε το επιπλέον νερό.

Αφού εφαρμόσετε το υλικό καθαρισμού, κάντε τις τελικές πινελιές με ένα πανάκι για να κάνετε τον καθρέπτη σας τέλειο.

Τώρα που έχετε μάθει πώς να καθαρίζετε τον καθρέπτη, εφαρμόζοντας τις καλύτερες τεχνικές, μπορείτε να τον κάνετε να λάμψει! Μην ξεχάσετε να κάνετε τακτικά τον καθαρισμό, λέει η Sokolowski, καθώς όταν σκουπίζετε τακτικά τους καθρέπτες σας, συσσωρεύονται λιγότεροι ρύποι στα δύσκολα σημεία τους.

Διαβάστε επίσης

Έκζεμα: Τελικά παίζει ρόλο η καθημερινή ενυδάτωση του δέρματος;

Τριχοφυΐα στο πρόσωπο: Τι την προκαλεί και πώς αντιμετωπίζεται

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.