Γιατί η Ελλάδα αποτελεί “παράδεισο” για τους συνταξιούχους

Θα έχετε ακούσει ή διαβάσει τελευταίως ότι πολλοί βορειοευρωπαίοι έχουν ήδη κανονίσει πριν τη συνατοξιοδότησή τους τη μετοίκησή τους σε κάποια όμορφη, παραθαλάσσια ως επί το πλείστον, πόλη της Ελλάδας. Γιατί; Μια νέα μελέτη προσπάθησε να εντοπίσει τις πιο προσιτές χώρες του κόσμου για να συνταξιοδοτηθεί κανείς, εξετάζοντας παράγοντες όπως το κόστος διαμονής, το κόστος μεταφοράς και το δείκτη κόστους ζωής. Η Ελλάδα αποκαλύφθηκε ως η κορυφαία χώρα για συνταξιοδότηση, λόγω των πολλών ωρών ηλιοφάνειας, του προσδόκιμου ζωής των 81 ετών και των προσιτών εισιτηρίων των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Με περισσότερες από 100 χώρες για να διαλέξει κανείς (όλες διαθέτουν διαφορετικούς πολιτισμούς και τρόπους ζωής), η εύρεση της ιδανικής τοποθεσίας για να ζήσουν τα χρυσά τους χρόνια μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο σε εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χρόνο.

Η οικονομική πλευρά

Αλλά ποια ακριβώς χώρα στον κόσμο είναι η καταλληλότερη από οικονομικής άποψης για όσους πρόκειται να ολοκληρώσουν την επαγγελματική τους ζωή;
Για να βοηθήσει, η Reassured, μεσίτης ασφαλίσεων ζωής, ανέλυσε έξι βασικούς παράγοντες που οι περισσότεροι άνθρωποι εξετάζουν όταν σκέφτονται να μετακομίσουν στο εξωτερικό για να αποκαλύψει τις πιο προσιτές χώρες για συνταξιοδότηση το 2023, χρησιμοποιώντας σταθμισμένες μετρήσεις για το κόστος ζωής, το κόστος διαμονής, το κόστος μεταφοράς, τα ετήσια επίπεδα ηλιοφάνειας, το προσδόκιμο ζωής και τον συνολικό πληθυσμό άνω των 65 ετών.

Οι 10 πιο προσιτές χώρες για συνταξιοδότηση

Την πρώτη θέση καταλαμβάνει η Ελλάδα, η οποία είναι ήδη ένας δημοφιλής προορισμός για συνταξιοδότηση, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι βρέθηκε στην κορυφή. Με 2.773 ετήσιες ώρες ηλιοφάνειας και τον τρίτο μεγαλύτερο παγκόσμιο πληθυσμό άνω των 65 ετών, είναι σίγουρο ότι θα προσφέρει χαλάρωση με καλή παρέα.

Η Ελλάδα έχει χιονισμένα βουνά, χρυσές παραλίες, εξαιρετικό φαγητό και αρχαία ιστορία, δίνοντάς υπεραρκετά πράγματα για να εξερευνήσει κανείς όταν η ζωή μετρά περισσότερο τις ώρες αναψυχής με αρκετά χρήματα στην τσέπη.

Δεύτερη στην κατάταξη είναι η Πορτογαλία, ένας κλασικός προορισμός τόσο για τους ομογενείς όσο και για τους συνταξιούχους. Η Πορτογαλία φιλοξενεί μια πληθώρα δραστηριοτήτων φιλικών προς τη συνταξιοδότηση που μπορείτε να απολαύσετε όλο το χρόνο. Η Πορτογαλία κατατάσσεται στην 9η θέση όσον αφορά τις ετήσιες ώρες ηλιοφάνειας, λαμβάνοντας συνολικά 2.806, γεγονός που την καθιστά μία από τις πιο ηλιόλουστες χώρες της Ευρώπης.

Η Ιταλία, πατρίδα μερικών από τις καλύτερες κουζίνες και τον καλύτερο πολιτισμό στην Ευρώπη, κατατάσσεται ως το 4ο καλύτερο σημείο συνταξιοδότησης. Με ένα σχετικά φθηνό κόστος διαμονής της τάξης των €511,92 ανά μήνα. Η Ιταλία έχει επίσης το τρίτο υψηλότερο ποσοστό προσδόκιμου ζωής στα 82 έτη και το δεύτερο υψηλότερο πληθυσμό άνω των 65 ετών.

Η Κύπρος βρίσκεται στην 7η θέση με σχετικά χαμηλό κόστος ζωής και υψηλό προσδόκιμο ζωής, το νησί της Αφροδίτης είναι ένας απίστευτος προορισμός για συνταξιούχους και όχι μόνο.

Αν επιθυμείτε κάτι πιο εξωτικό για τη συνταξιοδότησή σας, η Κούβα (6η), η Ιαπωνία (8η) και το Πουέρτο Ρίκο (10η) περιλαμβάνονται στους καλύτερους προσιτούς προορισμούς συνταξιοδότησης.

Ο Phil Jeynes, διευθυντής εταιρικής στρατηγικής της Reassured, σχολιάζει την έρευνα: “Με το σημερινό υψηλό κόστος ζωής στο Ηνωμένο Βασίλειο, πολλοί Βρετανοί αναζητούν να μετακομίσουν στο εξωτερικό για να συνταξιοδοτηθούν. Η έρευνά μας εντόπισε μια σειρά από απίστευτους προορισμούς για να διαλέξετε για να ζήσετε αυτά τα χρυσά χρόνια με περισσότερα χρήματα στην τσέπη για να απολαύσετε τη ζωή σε μια νέα χώρα”.

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.