Αντιμετωπίστε 10 καθημερινά προβλήματα στο σπίτι με αλουμινόχαρτο

Το αλουμινόχαρτο είναι βασικό στοιχείο στη κουζίνα. Και για καλό λόγο. Είναι ένα απίστευτα ευέλικτο εργαλείο που μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί και να ανακυκλωθεί. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να φτιάξετε εύκολα δείπνα, μπορεί να γίνει καπάκι σε μια κατσαρόλα, να καλύψει ένα μπολ και να χρησιμοποιηθεί στο φούρνο, στη σχάρα, στην φριτέζα αέρα, στην αυλή. Μπορεί ακόμη και να μπει στο πλυντήριο πιάτων για μερικά ασημικά.

Αν και είναι απολύτως απαραίτητο στην κουζίνα, το αλουμινόχαρτο έχει πολλές χρήσεις και σε άλλα μέρη του σπιτιού.

Δείτε μερικούς έξυπνους τρόπους, για να χρησιμοποιήσετε αλουμινόχαρτο έξω από την κουζίνα, που ίσως δεν έχετε σκεφτεί πριν.

Χρησιμοποιήστε αλουμινόχαρτο στον κήπο για να αποφύγετε τα πουλιά

Ορισμένα πουλιά φοβούνται τα γυαλιστερά πράγματα, οπότε αν κρεμάσετε κομμάτια αλουμινόχαρτου στον κήπο σας ή τα ανακατέψετε με τα πεσμένα φύλλα μπορεί να προστατεύσετε τα λαχανικά σας. Κάποιοι μάλιστα τυλίγουν αλουμινόχαρτο γύρω από τα στελέχη των φυτών για να τα προστατέψουν από τα σκουλήκια.

Καθαρίστε τη σχάρα

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να καθαρίσετε μια βρώμικη ψησταριά είναι με αλουμινόχαρτο. Ξεκινήστε να τρίβετε και σύντομα η ψησταριά σας θα είναι έτοιμη για το επόμενο μαγείρεμα. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια μπάλα αλουμινόχαρτο, προστατευτικά γάντια και ένα πανί.

Μετακινήστε βαριά έπιπλα

Εάν θέλετε να αναδιοργανώσετε το χώρο σας, αλλά η προοπτική να μετακινήσετε το τραπέζι σας σας φαίνεται βουνό, περάστε λίγο αλουμινόχαρτο κάτω από τα πόδια.

Ακονίστε το ψαλίδι

Εάν το ψαλίδι σας δεν κόβει όπως θα έπρεπε, διπλώστε αλουμινόχαρτο (καινούργιο ή καθαρό, χρησιμοποιημένο αλουμινόχαρτο) σε πολλές στρώσεις και αρχίστε να κόβετε. Πέντε ή έξι κοψίματα στο αλουμινόχαρτο θα πρέπει να κάνουν καινούργιο ξανά το ψαλίδι σας.

Κάντε το σιδέρωμα πιο εύκολο

Τοποθετήστε ένα στρώμα αλουμινόχαρτου κάτω από το κάλυμμα της σιδερώστρας για να επιταχύνετε τη διαδικασία. Το αλουμινόχαρτο αντανακλά τη θερμότητα πίσω σε οτιδήποτε σιδερώνετε, σε αντίθεση με τη θέρμανση της ίδιας της σιδερώστρας, κάνοντας τις ζάρες να εξαφανίζονται πιο γρήγορα.

Ενισχύστε το σήμα Wi-Fi σας

Εάν το Wi-Fi σας δεν είναι αρκετά ισχυρό, ένα κομμάτι αλουμινόχαρτου μπορεί να σας βοηθήσει. Σύμφωνα με το Science Alert, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλουμινόχαρτο για να δημιουργήσετε έναν ανακλαστήρα που, όταν τοποθετηθεί πίσω από τον δρομολογητή σας, μπορεί να ενισχύσει το σήμα WiFi σας σε μέρη όπου το χρειάζεστε περισσότερο.

Εξαλείψτε τον στατικό ηλεκτρισμό από τα ρούχα σας

Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μπάλες από αλουμινόχαρτο στο στεγνωτήριο. Κάθε φορτίο στεγνωτηρίου χρειάζεται δύο ή τρεις μπάλες αλουμινίου, η καθεμία περίπου 5 εκατοστά πλάτους. Απλώς βάλτε τις μπάλες από αλουμινόχαρτο με τα ρούχα, στεγνώστε τα ως συνήθως και τα ρούχα σας δεν θα σας ηλεκτρίζουν.

Κρατήστε τις γάτες μακριά από την κουζίνα

Αν η γάτα σας θέλει να περιπλανιέται κοντά σας όταν μαγειρεύετε, μερικά αλουμινόχαρτα μπορούν να ακυρώσουν τα σχέδιά της. Προφανώς, οι γάτες δεν μπορούν να αντέξουν τον τρόπο που αισθάνονται το αλουμινόχαρτο στα μικρά τους πόδια και ο θόρυβος είναι δυσάρεστος στα ευαίσθητα αυτιά τους.

Διατηρήστε το τζάκι καθαρό

Πριν από το επόμενο άναμμα του τζακιού, φτιάξτε ένα δίσκο αλουμινόχαρτου βαρέως τύπου και καλύψτε το κάτω μέρος του τζακιού σας. Ανάψτε τη φωτιά σας, και όταν τελειώσει και όλα κρυώσουν, απλά τραβήξτε έξω το αλουμινόχαρτο. Η στάχτη και όλα τα άλλα μπορούν να πάνε κατευθείαν στον κάδο.

Διώξτε τη σκουριά

Εάν έχετε εντοπίσει λίγη σκουριά στο μπάνιο σας ή σε μέρη του αυτοκινήτου σας, μια μπάλα αλουμινόχαρτου και λίγο νερό μπορεί να σβήσει αυτά τα σημεία και να αποκαταστήσει τη λάμψη τους.

Βελτιώστε τη selfie σας

Αν θέλετε να κάνετε τις selfies σας να φαίνονται λίγο πιο εκλεπτυσμένες χωρίς να ξοδεύετε σε επαγγελματικό εξοπλισμό, τυλίξτε ένα κομμάτι χαρτόνι σε αλουμινόχαρτο και θα έχετε έναν ανακλαστήρα φωτός DIY ιδανικό για να αναπηδά το διακριτικό φως στο θέμα που θέλετε εσείς. Αυτό είναι επίσης ένα υπέροχο, φθηνό hack, ακόμα και τους επαγγελματίες φωτογράφους.

Με πληροφορίες από southernliving.com

Διαβάστε επίσης

Αιμοκάθαρση: Η κατάλληλη διατροφή και 14 πολύτιμες συμβουλές

Σπάνιες παθήσεις: Ξεκινά γονιδιακή μελέτη σε 1000 μωρά

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.