Πώς να φτιάξετε το φερμουάρ, που έχει κολλήσει

Όλοι έχουμε αγαπημένα ρούχα, που δεν μπορούμε να αποχωριστούμε και τα φοράμε σε κάθε ευκαιρία. Τι γίνεται, όμως, εάν το φερμουάρ έχει κολλήσει από τη χρήση ή έχει σπάσει από την πίεση; Δεν υπάρχει λόγος να αγχωθούμε και σίγουρα κανένας λόγος να αποχωριστούμε τα αγαπημένα μας ρούχα, επειδή το φερμουάρ δεν μας κάνει την χάρη να ξεκολλήσει.

Πώς να διορθώσετε ένα κολλημένο φερμουάρ

Το πρώτο βήμα για την αντιμετώπιση ενός κολλημένου φερμουάρ είναι να ελέγξετε και να δείτε πώς μπορεί να έχει πιαστεί στο ύφασμα, λέει στο marthastewart.com, η Amy Latta, συγγραφέας μπεστ σέλερ και ιδρύτρια του ιστολογίου χειροτεχνίας Amy Latta Creations. «Μπορείτε συνήθως να πιάσετε το ύφασμα που είναι ακόμα στο εξωτερικό και απαλά, αλλά να το τραβήξετε σταθερά για να απελευθερώσετε το παγιδευμένο μέρος», λέει. «Αν δεν είναι αυτό το πρόβλημα, η καλύτερη λύση είναι να δοκιμάσετε ένα λιπαντικό για να μετακινήσετε ξανά το φερμουάρ».

Εάν το φερμουάρ σας δεν πάει πάνω-κάτω με τόση ευκολία όσο πριν ή εάν πλέον μιλάμε για ένα τελείως κολλημένο φερμουάρ, υπάρχουν μερικές μέθοδοι που μπορείτε να κάνετε για να διορθώσετε το πρόβλημα.

Η πιο αποτελεσματική λύση είναι να σπρώξετε ξανά το ρυθμιστικό προς τα κάτω όταν το φερμουάρ σας έχει κολλήσει και να χρησιμοποιήσετε οικιακά αντικείμενα, όπως λίγο σαπούνι, διαφανές λιπ για τα χείλη ή ένα μολύβι γραφίτη (όλα μπορούν να λειτουργήσουν ως λιπαντικά), λέει ο Mike Roussell, ιδιοκτήτης του The Tailor Shop στο Stowe, Vt.

Διαβάστε τις συμβουλές του Roussell για να φτιάξετε ένα κολλημένο φερμουάρ:

Χρησιμοποιήστε το ένα χέρι για να κρατάτε σταθερό κράτημα στο υλικό που έχει κολλήσει στο φερμουάρ και το άλλο για να κρατάτε το ρυθμιστικό.

Δουλέψτε το ένα δόντι τη φορά, επαναφέροντας τη λαβή σας στο υλικό και τραβώντας το από τη μέση όπως χρειάζεται.

Μολύβι

Αρχικά τοποθετήστε το ρούχο σε μία ευθεία επιφάνεια που δεν γλιστράει ιδιαίτερα. Πάρτε ένα μολύβι και ενώ με το ένα σας χέρι κρατάτε σταθερό το φερμουάρ πιάστε το μολύβι και εφαρμόστε το στα δόντια πάνω και κάτω από το κολλημένο ολισθητήρα.

Ο γραφίτης έχει την ιδιότητα να λειτουργεί ως λιπαντικό. Με ήρεμες κινήσεις προσπαθήστε να ανεβάσετε το φερμουάρ και σε όποιο σημείο δείτε ότι δυσκολεύεται τρίψτε και πάλι με την μύτη του μολυβιού.

Υγρό σαπούνι

Το σαπούνι που υπάρχει σε κάθε σπίτι είναι η εύκολη λύση όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα κολλημένο φερμουάρ. Βάλτε λίγο υγρό σαπούνι σε ένα μπολ με νερό και με ένα καθαρό πανί εφαρμόστε στο σημείο που έχει κολλήσει. Θα δείτε ότι θα ξεκινήσει σιγά σιγά να ξεκολλάει.

Ατμοσίδερο

Σε καμία περίπτωση μην ξεκινήσετε να πατάτε με το σίδερο το φερμουάρ. Απλά ζεσταίνετε καλά το σίδερο και με τον ατμό περνάτε από απόσταση 10 εκατοστών. Ο ατμός θα μαλακώσει τα δόντια του και θα ξεκινήσει να ξεκολλάει. Στη συνέχεια μπορείτε να το λιπάνετε,με κάποια από τις προηγούμενες μεθόδους.

Λάδι και βούτυρο

Στην κουζίνα βρίσκεται το πιο φυσικό λιπαντικό για το κολλημένο φερμουάρ. Αυτό δεν είναι άλλο από το ελαιόλαδο ή το βούτυρο που έχουμε στο ψυγείο. Με τη βοήθεια μιας μπατονέτας, εφαρμόστε στο σημείο που έχει κολλήσει μικρή ποσότητα λαδιού ή βουτύρου. Θα δείτε ότι θα αρχίσει να ξεκολλάει.

Διαβάστε επίσης

Ζάχαρη: Ποιες βλάβες προκαλεί στο δέρμα;

Το νέο εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμών παιδιών, εφήβων και ενηλίκων για το 2023

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.