Λίπος ή χαλαρό δέρμα: Η διάκριση που ξεχωρίζει

Το λίπος και το χαλαρό δέρμα είναι εντελώς διαφορετικές καταστάσεις, αν και κάποιες φορές μπορεί να ξεγελαστείτε. Ωστόσο, υπάρχει μία απλή κίνηση που μπορείτε να κάνετε και να καταλάβετε τη διαφορά ανάμεσα στο λίπος και το χαλαρό δέρμα.

Αν μπορείτε να τσιμπήσετε απαλά και εύκολα το δέρμα σας, τότε πρόκειται για χαλάρωση. Αν υπάρχει μία δυσκολία στο να πιάσετε και να κρατήσετε το επίμαχο σημείο του δέρματος, τότε πρόκειται για λίπος.

Το χαλαρό δέρμα είναι πιο μαλακό και εύπλαστο, ενώ το δέρμα που έχει υποδόριο λίπος είναι πιο σφιχτό και δεν ζαρώνει.

Το λίπος έχει λιπώδη ιστό υψηλής πυκνότητας και γι αυτό το λόγο δεν μπορείτε να το τσιμπήσετε εύκολα και αν το καταφέρετε μάλλον θα αισθανθείτε μία ενόχληση.

Αντίθετα το χαλαρό δέρμα, μπορεί να έχει ζάρες ή να κρέμεται και αυτό φαίνεται ακόμα πιο έντονα αν υπάρξει απώλεια βάρους, ειδικά σε μεγαλύτερης ηλικίας άτομα.

Λίπος ή χαλαρό δέρμα: Ο ρόλος του κολλαγόνου

Αν τσιμπήσετε το δέρμα και μπορείτε να το τραβήξετε, και αντιληφθείτε ότι πρόκειται για χαλάρωση, θα πρέπει να ξέρετε ότι αυτό οφείλεται σε έλλειψη ινών κολλαγόνου στο δέρμα.

Αιτίες χαλάρωσης του δέρματος:

  • Απώλεια πολλών κιλών
  • Εγκυμοσύνη
  • Κάπνισμα
  • Ηλικία
  • Σωματική ασθένεια

Πώς μοιάζει το υπερβολικό λίπος;

Το λίπος συνήθως προεξέχει λόγω της διόγκωσης των λιποκυττάρων. Τα λιποκύτταρα αυξάνονται λόγω πρόσληψης βάρους, κακής διατροφής, μεγάλης κατανάλωσης αλκοόλ ή  έλλειψης άσκησης.

 

Διαβάστε επίσης

Τις επόμενες 10 μέρες ενεργοποιείται το σχέδιο για τα ράντζα – Ποιο νοσοκομείο «μπαίνει στο παιχνίδι»

Μεθύσι και Hangover : Τροφές που θα σας κάνουν να νιώσετε καλύτερα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.