Το Τάι Τσι μετράει ως άσκηση;

Η εξάσκηση του Τάι Τσι μπορεί να αποφέρει πολλά οφέλη για την υγεία και την ευεξία. Αλλά μετράει ως άσκηση; Και ποια είναι τα οφέλη της φυσικής κατάστασης που μπορείτε να περιμένετε από το να το κάνετε τακτικά;

Ανάλογα με τον τύπο του Τάι τσι που εξασκείτε και το ατομικό σας επίπεδο φυσικής κατάστασης, υπάρχουν περιπτώσεις όπου αυτή η άσκηση μπορεί να μετρήσει και στα δύο αυτά σημεία αναφοράς φυσικής δραστηριότητας.

Αυτό μπορεί να ισχύει, για παράδειγμα, για άτομα με χρόνιο πόνο, αρθρίτιδα ή περιορισμένη κινητικότητα, για τα οποία η άσκηση κατά τα άλλα μπορεί να επιβαρυντική ή δύσκολη, εξηγεί στο everydayhealth  ο Rhayun Song, PhD, κοσμήτορας του Κολλεγίου Νοσηλευτικής στο Εθνικό Πανεπιστήμιο Chungham στην Κορέα. και διευθυντής του Κέντρου Αγωγής Υγείας και Έρευνας Τάι Τσι του πανεπιστημίου.

«Ο τρόπος να κάνεις Τάι τσι – οι αργές απαλές κινήσεις, το λύγισμα των γονάτων, η μεταφορά βάρους – οδηγεί σε πολύ περισσότερα οφέλη από το κανονικό περπάτημα», λέει ο Δρ Σονγκ.

Η ενσωμάτωση αυτών των ασκήσεων στην καθημερινή ζωή μπορεί να οδηγήσει σε «σημαντικές βελτιώσεις» για όσους παλεύουν με την αρθρίτιδα, σε θέματα κινητικότητας, ευελιξίας και στρες.

Για άλλους, που είναι αρτιμελείς και έχουν τη βέλτιστη υγεία, μπορεί να είναι μια εξαιρετική άσκηση για να ενισχύσουν την ευλυγισία και τη μυϊκή δύναμη ενώ συνδέουν το μυαλό με το σώμα.

Γιατί το Τάι Τσι είναι καλό για τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης

Το Tai chi είναι μια άσκηση μυαλού-σώματος που προέρχεται από την αρχαία Κίνα.

Θεωρήστε το μια άσκηση πολλαπλών στοιχείων, καθώς βοηθά στην ανάπτυξη προγραμμάτων αποκατάστασης για την προώθηση της υγιούς γήρανσης και της πρόληψης των πτώσεων που βασίζονται στις βασικές αρχές του τάι τσι.

Διαβάστε επίσης

Μίνα Γκάγκα: Τα παιδιά με ιώσεις μπορούν να πηγαίνουν σε όλα τα Κέντρα Υγείας του λεκανοπεδίου

Βρίστε ελεύθερα κάνει καλό στην υγεία, υποστηρίζει νέα έρευνα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.