Οι καλύτερες ιδέες για να οργανώσετε τα παπούτσια σας

Τα παπούτσια, κάθε είδους, είναι ένα από τα μεγαλύτερα φετίχ των γυναικών, γι αυτό και οι περισσότερες, καταλήγουν με μία γεμάτη παπουτσοθήκη που ξεχειλίζει με παπούτσια που ίσως φορέσουν μία φορά.. Ένα καλό ξεκαθάρισμα κάθε σεζόν είναι απαραίτητο ώστε να κρατήσετε μόνο εκείνα τα παπούτσια που έχετε σκοπό να φοράτε και να τα τακτοποιήσετε με τρόπο που θα αποδειχθεί έξυπνος για την καθημερινότητά σας.

Συλλέξτε και ταξινομήστε

Η αλήθεια είναι ότι όσοι αποθηκευτικοί χώροι κι αν υπάρχουν σε ένα σπίτι, εμείς θα βρίσκουμε έναν μαγικό τρόπο να τους γεμίζουμε. Ακόμα κι αν μένεις μόνος/-η σου, ένα ντουλάπι δεν είναι ποτέ αρκετό. Ωστόσο, το θέμα είναι ότι τα έπιπλα αποθήκευσης πρέπει να είναι λειτουργικά και να μην καταλαμβάνουν πολύ χώρο. Ειδικά αν πιάνουν τα χέρια σου μπορείς να κατασκευάσεις ορισμένα έπιπλα και μόνος σου πολύ εύκολα,λέει στο  marthastewart.com, η Naeemah Ford Goldson, διοργανωτής και ιδιοκτήτης του Restore Order Professional Organizing.

«Είναι σημαντικό να μπορείς να βρίσκεις άμεσα τα παπούτσια σου, όταν τα χρειάζεσαι», λέει η Dara Friedson, ιδιοκτήτρια και επικεφαλής της οργάνωσης της Orderly Method Professional Organizing.

Εάν είναι σωστά οργανωμένα, το να τα βρίσκεις είναι παιχνιδάκι. Και όταν βγάζετε τα παπούτσια σας στο τέλος της ημέρας; Φροντίστε να τα επαναφέρετε εκεί που ανήκουν. «Για να διατηρήσετε την οργάνωση, βάζετε πάντα τα παπούτσια στη θέση τους μόλις τα βγάλετε», λέει η Friedson.

Επενδύστε σε μία μεγάλη παπουτσοθήκη

Αν έχετε καταλάβει ότι δεν χωράει πλέον αναβολή στην αγορά μιας καλής παπουτσοθήκης, σας προτείνουμε να επιλέξετε κάποια με αρκετή χωριτικότητα και μεγάλα ράφια ώστε να χωρέσουν τόσο τα καθημερινά sneakers σας, όσο και τα πιο ψηλά παπούτσια όπως τα γυναικεία αρβυλάκια σας.

Χρησιμοποιήστε τις λαβές της ντουλάπας σας

Ένας εναλλακτικός τρόπος για να αποκτήσετε περισσότερο χώρο στο δωμάτιό σας είναι να κρεμάσετε τα παπούτσια σας στο πίσω μέρος της ντουλάπας σας. Πρόκειται ίσως για τον πιο ευρηματικό τρόπο να κρεμαστούν οι ψηλοτάκουνες γόβεςσας, αφού θα στηρίζονται άψογα από το τακούνι τους, λέει η Friedson.

Βρείτε ένα πολυχρηστικό έπιπλο

Αν είχατε σκοπό να αγοράσετε ένα καναπέ για το υπνοδωμάτιο ή το καθιστικό σας, προτιμήστε κάποιο που θα ανοίγει και θα σας δίνει έξτρα χώρο για να αποθηκεύσετε όλα τα παπούτσια σας, ειδικά τα πιο καλά όπως τα ανδρικά δερμάτινα oxfords σας που δεν θα είναι εκτεθειμένα σε σκόνη και υγρασία και θα διατηρηθούν πολύ καλύτερα!

Βάλτε τα μέσα στη ντουλάπια

Μήπως έχετε κάποια ντουλάπα με ράφια που έχει παλιώσει και δεν σας είναι πλέον χρήσιμη; Ώρα να την αξιοποιήσετε, βάζοντας με ιεραρχία τα παπούτσια σας, χαμηλά τα μεγαλύτερα σε όγκο όπως τις ψηλές overknee μπότεςσας, ανεβαίνοντας μποτάκια και γόβες και τέλος πάνω τα πιο flat όπως εσπαντρίγιες, μπαλαρίνες, μοκασίνια και sneakers.

Κρεμάστε τα πίσω από την πόρτα

Πρόκειται για τον πιο φτηνό τρόπο. Μία πλαστική ή υφασμάτινη κρεμαστή παπουτσοθήκη σας δίνει τη δυνατότητα να κρεμάσετε τα παπούτσια σας σε θήκες χωρίς να χρειάζεται να κλέψετε χώρο από το μικρό σας υπνοδωμάτιο. Ένα plus της λύσης αυτής είναι ότι πλένεται στο πλυντήριο, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για να μην λερωθεί από τους πάτους.

Βάλτε τα σε κουτιά

Αν έχετε χρόνο και διάθεση, τραβήξτε μία φωτογραφία κάθε ζευγάρι παπουτσιών που έχετε και αποθηκεύστε τα μέσα στα κουτιά τους. Στη συνέχεια κολλήστε έξω από κάθε κουτί τη φωτογραφία του αντίστοιχου ζευγαριού και δεν χρειάζεται να ψάχνετε που βρίσκεται το καθένα, εφ΄όσον βέβαια τηρείτε τον κανόνα να τα τοποθετείτε πάντα στο σωστό κουτί!

Διαβάστε επίσης 

Υπάρχουν κίνδυνοι από την αποτρίχωση με λέιζερ;

9 λάθη στο καθάρισμα, που κάνουν το σπίτι σας πιο βρώμικο

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.