Ημιμόνιμο μακιγιάζ χειλιών – Όσα πρέπει να γνωρίζεις

Το ημιμόνιμο μακιγιάζ χειλιών, όπως ονομάζεται αλλιώς το tattoο χειλιών, δεν αποτελεί ακόμα μια μόδα, όπως θέλουν πολλοί να πιστεύουν. Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι προτιμούν το μόνιμο μακιγιάζ στα χείλη τους συγκριτικά με την πλαστική, το οποίο επιτυγχάνει ένα φυσικό τονισμένο σχήμα για γυναίκες που θέλουν μόνιμα να είναι περιποιημένες στην καθημερινότητά τους.

Με το μακιγιάζ χειλιών μπορούμε να αναδείξουμε τα φυσικά χαρακτηριστικά μας ή να διορθώσουμε κάποιες τυχόν ατέλειες. Με το μόνιμο μακιγιάζ-περίγραμμα, σε μία φυσική απόχρωση, θα φαίνονται πιο μεγάλα και σαρκώδη. Έτσι, βάζοντας απλά lip gloss, θα έχετε καλοσχηματισμένα και «γεμάτα» χείλια.

Το ημιμόνιμο μακιγιάζ χειλιών, σύμφωνα με τον Δρ Κωνσταντίνο Καλοκασίδη, Δερματολόγο – αφροδισιολόγο, επιστημονικός συνεργάτης στην Β΄ Πανεπιστημιακή Δερματολογική Κλινική του Α.Π.Θ. , απευθύνεται σε όλους όσοι δεν έχουν καλό σχήμα στα χείλη ή  απλά θέλουν να τα τονίσουν.

Είναι η πιο αποτελεσματική και μόνιμη λύση για να δώσετε σχήμα και όγκο στα χείλη σας καθώς συνδυάζει και την εφαρμογή υαλουρονικού οξέος, ώστε να διατηρούν πάντοτε τη φόρμα και το χρώμα τους. Επίσης, είναι ο μόνος τρόπος για αύξηση λεπτών ή ανύπαρκτων χειλιών και για επικάλυψη των ρυτίδων γύρω τους. Το ημιμόνιμο μακιγιάζ χειλιών διορθώνει ελαττωματικές, στραβές ή σβησμένες γραμμές και δίνει νεότητα στο πρόσωπο,καθώς τονίζεται το λεγόμενο “τόξο του έρωτα”. 

Τι είναι η μικροχρωμάτωση ή το ημιμόνιμο μακιγιάζ (permanent makeup) χειλιών;

Το ημιμόνιμο μακιγιάζ ή μικροχρωμάτωση είναι μια επαγγελματική τεχνική που συνιστάται στη μηχανική μικρο-εμφύτευση υποαλλεργικών και αποστειρωμένων χρωστικών ουσιών στην επιδερμίδα με ακίνδυνο και ανώδυνο τρόπο. Κατά την εφαρμογή χρησιμοποιούνται κάποια ειδικά μηχανήματα τα οποία μέσω μιας πολύ λεπτής βελόνας εισάγουν τη χρωστική ουσία κάτω απ’ το δέρμα, σε εσω- επιδερμικό επίπεδο.

Αφού περάσει το πρώτο διάστημα φιξαρίσματος που συνήθως διαρκεί γύρω στις οκτώ ημέρες, οι χρωστικές ουσίες μένουν οριστικά κάτω από την επιδερμίδα. Ωστόσο, πρέπει να περάσουν 40 ημέρες προκειμένου να ολοκληρωθεί τελείως η διαδικασία. Σ’ αυτή την περίοδο, αναφερει ο κ. Καλοκασίδης, το χρώμα μπορεί να έχει σημαντικές διακυμάνσεις. Πρέπει να ακολουθηθεί προσεκτικά μια σειρά υποδείξεων για να εμφυτευτεί οριστικά η χρωστική ουσία και να παραμείνει για περίπου 2 χρόνια.

Τι πρέπει όμως να προσέξουμε πριν κάνουμε ημιμόνιμο μακιγιάζ χειλιών;

Πρέπει να βρεις έναν εξειδικευμένο και φυσικά έμπειρο επαγγελματία
Να έχεις βρει το ακριβές σχήμα χειλιών που ταιριάζει με το δικό σου πρόσωπο
Οι αποχρώσεις που θα χρησιμοποιηθούν να ταιριάζει με το χρώμα του δέρματος σου
Πρέπει να γίνει τοπική αναισθησία πριν ξεκινήσει η όλη διαδικασία
Τα μηχανήματα που θα χρησιμοποιηθούν να είναι φυσικά αποστειρωμένα και τελευταίας τεχνολογίας
Οι βελόνες πρέπει να είναι στο σωστό μέγεθος, ανάλογα με το πάχος της γραμμής που επιθυμείς
Να χρησιμοποιήσεις τα κατάλληλα προϊόντα αμέσως μετά το τέλος του μόνιμου μακιγιάζ
Να κάνεις σωστή αποθεραπεία στο σπίτι σου για να αποφύγεις τυχόν μολύνσεις
Να επισκεφτείς ξανά τον ειδικό σου έπειτα από περίπου 40 ημέρες, για να παρακολουθήσεις την εξέλιξη.

Είναι επώδυνο το ημιμόνιμο μακιγιάζ χειλιών;

Όχι, διότι πραγματοποιείται υπό την επήρεια αναισθητικών κρεμών, γι’ αυτό και ο χρόνος αποκατάστασης είναι πολύ σύντομος.

Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα;

Το ημιμόνιμο μακιγιάζ χειλιών, έχει διάρκεια περίπου 2 χρόνια. Αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως ο τύπος του δέρματος, σε ποια ηλικία βρίσκεται ο πελάτης (όσο πιο νέος τόσο λιγότερο διαρκεί το ημιμόνιμο μακιγιάζ λόγω της συχνής ανανέωσης των κυττάρων του δέρματος) και κατά πόσο καλά θα το φροντίσει στη συνέχεια. Ο χειρότερος εχθρός για το μόνιμο μακιγιάζ είναι ο ήλιος καθώς αποχρωματίζει (ξεθωριάζει) το χρώμα. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να γίνεται χρήση αντηλιακής προστασίας,όπως σε όλα τα ημιμόνιμα μακιγιάζ.

Είναι βλαβερό για την υγεία το ημιμόνιμο μακιγιάζ χειλιών;

Όχι, διότι οι χρωστικές ουσίες που χρησιμοποιούνται είναι αποστειρωμένες και ακίνδυνες για το δέρμα. Επιπλέον, οι χρωστικές που χρησιμοποιούνται είναι εγκεκριμένες από διεθνείς κι ελληνικούς οργανισμούς.

Υπάρχει πρήξιμο μετά το ημιμόνιμο μακιγιάζ χειλιών; Πότε πρέπει να το ανανεώσω ξανά;

Μετά το lip tattoo, αναφέρει ο κ. Καλοκασίδης, τα χείλη θα είναι πρησμένα για δύο μέρες περίπου αλλά όχι πάρα πολύ. Θα είναι ελαφρώς πρησμένα και μετά θα επανέλθουν. Όσον αφορά το φρεσκάρισμα, κάνεις το touch up μετά από δύο μήνες και μετά κάθε χρόνο.

Διαβάστε επίσης 

Face Taping – Ταινίες ανόρθωσης προσώπου για ρυτίδες και μακιγιάζ, η νέα τάση

Έξυπνα κόλπα, για να δώσετε στα μαλλιά σας το χαμένο τους όγκο

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.