Η καλή στοματική υγεία σε βοηθάει να ζήσεις περισσότερο και καλύτερα

Ο φετινός εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Στοματικής Υγείας που εορτάζεται στις 20 Μαρτίου, βρίσκει την χώρα μας στη τρίτη φάση της πανδημίας και ίσως στην πιο κρίσιμη καμπή της.

Οι ιδιαίτερες υγειονομικές συνθήκες, που επικρατούν δεν πρέπει να αποτελούν αφορμή για την παραμέληση της στοματικής μας υγείας, τονίζει σε μήνυμα του ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Αθανάσιος Υφαντής, προσθέτοντας ότι η καλή συνολική υγεία, προϋποθέτει και καλή στοματική υγεία.

Συνάμα, ακρως ανησυχητικό χαρακτηρίζει το γεγονός ότι η στοματική υγεία των Ελλήνων επιδεινώνεται δραματικά.

Οι οδοντίατροι όλη τη διάρκεια της πανδημίας διατήρησαν ανοιχτά τα οδοντιατρεία τους, προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στους ασθενείς διασφαλίζοντας την ατομική, τη δημόσια υγεία και βοήθησαν στην αποσυμφόρηση του Εθνικού Συστήματος.

Η πολιτεία οφείλει να αναγνωρίσει την προσφορά μας αυτή, σημειώνει ο πρόεδρος του ΟΣΑ.

«Να είσαι περήφανος για το στόμα σου. Επειδή η καλή στοματική υγεία σε βοηθάει να ζήσεις περισσότερο και καλύτερα». Αυτό είναι το φετινό μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Στοματική Υγείας.

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.