5 σημάδια ότι ήρθε η ώρα να χάσεις βάρος

Το βάρος μπορεί να είναι θέμα επιλογής. Εάν δεν είστε ευχαριστημένοι όταν ανεβαίνετε στη ζυγαριά, μπορείτε να επιλέξετε να κάνετε κάποιες μικρές αλλαγές στη διατροφή σας. Αλλά το να χάσετε μερικά κιλά δεν είναι πάντα μια επιλογή, καθώς το υπερβολικό βάρος μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία και την ευεξία σας.

Δεν είναι πάντα εύκολο να γνωρίζετε τα προειδοποιητικά σημάδια, αναφέρει στο eatthis.com, ο Mike Bohl, MD, MPH, ALM, Διευθυντής Ιατρικού Περιεχομένου & Εκπαίδευσης στο Ro και εξηγεί, «Η κινητήρια δύναμη πίσω από την απώλεια βάρους βασίζεται στην εμφάνιση και πόσο καλά σας ταιριάζουν τα ρούχα, για να καθορίσουν αν είναι καιρός να αρχίσετε να χάνετε βάρος. Αλλά το υπερβολικό βάρος είναι επίσης ένας παράγοντας κινδύνου για πολλές ασθένειες».

Ιατρικά, υπάρχουν αρκετά προειδοποιητικά σημάδια που σας λένε ότι ήρθε η ώρα να χάσετε βάρος. Ο γιατρός σας , θα σας βοηθήσει και είναι σημαντικό να παρακολουθείτε τις εργαστηριακές εξετάσεις σας. Η γνώση των επικίνδυνων συμπτωμάτων μπορεί να είναι χρήσιμη για να παρατηρήσετε τα προβλήματα προτού εκδηλωθούν..

Έχεις υψηλή αρτηριακή πίεση

Μία από τις πιο συχνές χρόνιες παθήσεις των υπέρβαρων ατόμων είναι η υψηλή αρτηριακή πίεση. Αυτή η κατάσταση σας θέτει σε κίνδυνο, για εγκεφαλικό, καρδιακή νόσο, νεφρική νόσο και πολλά άλλα.

Ο Δρ Bohl λέει, “Ενώ υπάρχουν πολλά φάρμακα που μπορείτε να πάρετε για τη θεραπεία της υψηλής αρτηριακής πίεσης, ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να κάνετε για να τη διαχειριστείτε είναι να χάσετε βάρος. Έτσι, εάν ο γιατρός σας πει, ότι η αρτηριακή σας πίεση είναι υψηλή, είναι καιρός να ξεκινήσετε τη δίαιτα και να κάνετε περισσότερη άσκηση».

Υψηλή χοληστερόλη ή προδιαβήτης

Ένας άλλος λόγος για τον οποίο οι εξετάσεις είναι σημαντικές είναι ότι ο γιατρός σας μπορεί να καθορίσει εάν χρειάζεστε αιματολογική εξέταση που μπορεί να υποδεικνύει προδιαβήτη, διαβήτη και υψηλή χοληστερόλη. Ο διαβήτης και η υψηλή χοληστερόλη είναι σοβαρές χρόνιες ασθένειες που μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στα νεφρά, τα νεύρα και τα μάτια σας, μαζί με ασθένειες του αίματος και των καρδιακών αγγείων. Τα καλά νέα είναι ό,τι και οι δύο καταστάσεις υγείας μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά, τουλάχιστον εν μέρει, με τη μείωση των περιττών κιλών.

«Αν ο γιατρός σας πει, ότι η χοληστερόλη σας είναι υψηλή ή ότι έχετε διαβήτη ή προδιαβήτη, ήρθε η ώρα να χάσετε βάρος», λέει ο Δρ Μπολ.

Ροχαλίζεις τη νύχτα

Σύμφωνα με τον Δρ Bohl, “Η υπνική άπνοια είναι μια ιατρική κατάσταση που χαρακτηρίζεται από διαταραχή της αναπνοής κατά τη διάρκεια του ύπνου και ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες κινδύνου είναι το υπερβολικό βάρος. Επίσης αυξάνει τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση και ο διαβήτης».

Νιώθεις πόνο από την υπερβολική πίεση που ασκείται στο σώμα 

Ο Δρ Bohl επισημαίνει, “Το υπερβολικό βάρος – εξ ορισμού – σας κάνει πιο βαρείς, γεγονός που επιβαρύνει περισσότερο το σώμα. Υπάρχει μεγαλύτερη πίεση στις αρθρώσεις και τη σπονδυλική στήλη και οι μύες σας πρέπει να εργαστούν σκληρότερα για να διατηρήσουν τη στάση σας και να κινήσουν το σώμα σας γύρω.

Ως αποτέλεσμα, το υπερβολικό βάρος μπορεί να οδηγήσει σε πόνο στα γόνατα, είτε στο κάτω μέρος της πλάτης ή αλλού. Κάθε νέος πόνος για τον οποίο δεν είστε σίγουροι θα πρέπει να συζητηθεί με τον γιατρό, αλλά εάν πιστεύετε ότι μπορεί να σχετίζεται με το βάρος σας, ήρθε η ώρα να χάσετε μερικά κιλά».

Δυσκολεύεστε να εκτελείτε καθημερινές εργασίες

Ο Δρ Μπολ προειδοποιεί: «Αν διαπιστώσετε ότι γίνεται πιο δύσκολο να περπατήσετε μεγάλες αποστάσεις ή να ανεβαίνετε τις σκάλες χωρίς να σας κόβετε η αναπνοή, ήρθε η ώρα να καταλάβετε εάν το υπερβολικό βάρος είναι η αιτία».

Διαβάστε επίσης

Μπορείτε να μετρήσετε το άγχος;

Θεραπείες ομορφιάς και λάμψης για τις γιορτές

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.