Μυστικά για καθαρά και αστραφτερά τζάμια

Τα τζάμια εύκολα μαζεύουν σκόνη, δαχτυλιές και διάφορα στίγματα και αν δεν τα καθαρίσουμε σωστά μπορεί να χειροτερέψουμε την κατάσταση και να εξαπλωθεί η βρωμιά. Με λίγη υπομονή όμως, τα σωστά εργαλεία και αυτές τις δοκιμασμένες συμβουλές της Martha Stewart, η διαδικασία είναι πραγματικά γρήγορη και εύκολη.

Όπως λέει η Stewart, οι περισσότερες από εμάς δεν έχουν σκεφτεί καν ότι θα έπρεπε να δώσουμε βάση μέχρι και στο νερό που χρησιμοποιούμε όταν καθαρίζουμε.

Για το γυαλί όμως που φαίνονται τα πάντα επάνω του όλα παίζουν τον ρόλο τους, έτσι ακόμη και η ποιότητα του νερού μπορεί να κάνει τη διαφορά, ειδικά αν το νερό της βρύσης δεν είναι καλό.

Οπότε αν είναι να χρησιμοποιήσεις νερό επέλεξε το αποσταγμένο, το οποίο δεν έχει τα ίδια μεταλλικά στοιχεία με αυτό της βρύσης, άρα δεν θα αφήσει και σημάδια.

Μυστικά για καθαρά και αστραφτερά τζάμια

Για να ξεκινήσετε, συγκεντρώστε όλα τα εργαλεία σε έναν πλαστικό ή μεταλλικό κουβά. Θα χρειαστείτε:

Βούρτσα με μαλακές τρίχες

Λευκό ξύδι (ή ήπιο υγρό πιάτων)

Μεγάλα σφουγγάρια από πολυεστέρα ή φυσικά

Πανιά που δεν αφήνουν χνούδι

Γάντια

Σκάλα

Καθαριστικό γενικής χρήσης χωρίς αμμωνία

Ξύδι

Το ξύδι είναι από τα λίγα πράγματα που χρησιμεύουν για πολλές διαφορετικές καταστάσεις. Δεν είναι απαραίτητο μόνο για την σαλάτα, αλλά και για την καθαριότητα ενός καθρέφτη.

Το ξύδι μπορεί να κάνει θαύματα με τα τζάμια και τους καθρέφτες και θα έπρεπε να είναι στις πρώτες σου επιλογές. Ένα διάλυμα με μισή ποσότητα ξιδιού και μισή νερού μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ψεκάσεις τις γυάλινες επιφάνειες και να το χρησιμοποιήσεις όπως θα έκανες και με οποιοδήποτε άλλο καθαριστικό.

Μην κάνεις πολύ αφρό

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να χρησιμοποιείς πολύ σαπουνάδα, μιας και σίγουρα θα αφήσει γραμμές.

Τέτοιο πρόβλημα δεν έχεις με τα τζάμια, μιας και μπορείς να χρησιμοποιήσεις το ξύδι που είπαμε προηγουμένως, για το τραπεζάκι του καφέ και τα ποτήρια σου όμως θα χρειαστείς σαπουνάδα.

Θα πρέπει να θυμάσαι ότι η υπερβολική χρήση θα οδηγήσει σε ένα υπερβολικά πυκνό καθαριστικό που μπορεί να αφήσει υπολείμματα και γραμμές στην γυάλινη επιφάνεια.

Μη χρησιμοποιείς χαρτί κουζίνας

Πολλές νοικοκυρές πιστεύουν ότι το χαρτί της κουζίνας είναι ιδανικό για το καθάρισμα, αλλά φυσικά και δεν είναι έτσι, καθώς το μόνο που κάνει είναι να αφήνει παντού ίνες και σημάδια.

Αντ’ αυτού, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα καθαρό και όχι χνουδωτό πανί, ή ακόμη καλύτερα μια εφημερίδα.

Η εφημερίδα είναι η πιο αποτελεσματική και εξαφανίζει και το παραμικρό σημάδι, μόνο που αν ακολουθήσεις αυτόν τον τρόπο θα πρέπει να φορέσεις γάντια, ώστε να αποφύγεις να γεμίζεις μελάνι.

Σκούπισε τα με απαλό πανί

Όσο καλή δουλειά και αν έχει κάνει το καθαριστικό σου ή το ξύδι, πάντα κάτι λίγο θα μένει που θα σε ενοχλεί.

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις λοιπόν είναι να χρησιμοποιήσεις ένα στεγνό και απαλό πανί για να τα σκουπίσεις ξανά, ώστε να εξαφανιστεί και η παραμικρή λεπτομέρεια.

Και τέλος! Η Stewart συμβουλεύει, να μην καθαρίζετε τα τζάμια όταν έχει ηλιόλουστες μέρες. Ο ήλιος στεγνώνει τα παράθυρα πολύ γρήγορα αλλά ταυτόχρονα δημιουργεί θαμπάδα.

Διαβάστε επίσης

Δεν θα στολίσεις φέτος δέντρο; 6 εναλλακτικές ιδέες που θα σε βάλουν στο πνεύμα των Χριστουγέννων!

8 τρόποι για να απαλλαγείτε από την ακμή στο στήθος

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.