Διαδικτυακό σεξ: Ποιοι το προτιμούν και γιατί

Υψηλό είναι το ποσοστό των ανθρώπων, κυρίως των ανδρών, που επιλέγουν να
κάνουν διαδικτυακό σεξ, ή αλλιώς cybersex. Άλλοι το επιχειρούν για ευχαρίστηση και άλλοι για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν την αρνητική διάθεσή τους. Μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε νεαρούς Ελβετούς έδειξε ότι το 78,6% αυτών κάνουν διαδικτυακό σεξ, τουλάχιστον κάθε μήνα.

Οι άνθρωποι που το επιλέγουν είτε αποσκοπούν στη σεξουαλική ικανοποίηση,την ψυχαγωγία και την ενίσχυση της διέγερσης είτε το επιλέγουν για να διαχειριστούν το άγχος και την απογοήτευση, να ανακουφιστούν από την πλήξη, όπως και από τα καταθλιπτικά συμπτώματα και τη χαμηλή ικανοποίηση από τη ζωή.

Πιο συγκεκριμένα, αντικείμενο μελέτης αποτέλεσε το κυβερνοσέξ, δηλαδή η χρήση του διαδικτύου μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, laptop ή κινητού για τη συμμετοχή σε δραστηριότητες που ικανοποιούν σεξουαλικά, συμπεριλαμβανομένου του πορνογραφικού υλικού και της ανταλλαγής σεξουαλικών μηνυμάτων, σε 5.332 νεαρούς άνδρες που παρουσιάστηκαν στα κέντρα στρατολόγησης της Λωζάνης (γαλλόφωνα), του Windisch και του Mels (γερμανόφωνα). Η μέση ηλικία τους ήταν τα 25 έτη.

Τι έδειξε μελέτη

Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο Journal of Behavioral Addictions, ήταν ανεξάρτητη από τις διαδικασίες του στρατού: τα κέντρα στρατολόγησης χρησιμοποιήθηκαν για την ενημέρωση και την εγγραφή των συμμετεχόντων, αλλά αυτοί συμπλήρωσαν τα ερωτηματολόγιά τους εκτός του στρατιωτικού πλαισίου. Συνολικά 5.516 άνδρες (ποσοστό ανταπόκρισης 73%) συμπλήρωσαν το ερωτηματολόγιο, αλλά οι 184 ερωτηθέντες (3,3%) αποκλείστηκαν.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, το διαδικτυακό σεξ, επιλέγεται κυρίως από ανθρώπους υψηλότερου μορφωτικού επιπέδου, ενδεχομένως διότι αυτή η πληθυσμιακή ομάδα έχει γνώσεις της τεχνολογίας που τους δίνει πρόσβαση στο διαδίκτυο. Είναι πιο δημοφιλές μεταξύ των ομοφυλόφιλων και αμφιφυλόφιλων, συγκριτικά με τους ετεροφυλόφιλους.

Φάνηκε δε ότι ενδιαφέρει περισσότερο εκείνους που δεν περιορίζονται μόνο σε έναν σεξουαλικό σύντροφο. Αυτές οι κατηγορίες ήταν κι εκείνες που επιδίδονταν συχνότερα στο σεξ μέσω διαδικτύου αλλά και εκείνες που θα μπορούσαν να αποκτήσουν προβληματική συμπεριφορά, δηλαδή η χρήση του διαδικτύου για σεξουαλικούς λόγους να καταστεί εθιστική ή καταναγκαστική.

Διαδικτυακό σεξ: Ποιοι το προτιμούν και γιατί

Τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας των ατόμων που αναζητούν την ευχαρίστηση είναι ο ναρκισσισμός, αλλά και η επιδίωξη για έξαψη των αισθήσεων. Παλαιότερες μελέτες έχουν δείξει ότι το κυβερνοσέξ επιλέγεται συχνότερα από σεξουαλικά ενεργούς άνδρες που δεν έχουν μόνιμη σχέση, προκειμένου να ικανοποιήσουν τις σεξουαλικές τους ανάγκες και να αντισταθμίσουν την έλλειψη σεξουαλικής δραστηριότητας στην πραγματική ζωή, χωρίς αυτό φυσικά να καθιστά την επιλογή τους προβληματική.

Προτιμάται, όμως και από ανθρώπους που έχουν ελεύθερες σεξουαλικές σχέσεις με τρεις, τέσσερις ή περισσότερους συντρόφους στην πραγματική ζωή τους. Το προφίλ των συγκεκριμένων χρηστών του διαδικτύου για sex χαρακτηρίζεται από ένα γενικά υψηλό επίπεδο ενδιαφέροντος για όλα τα σεξουαλικά πράγματα.

Το διαδικτυακό σεξ, είναι επίσης ένας τρόπος διατήρησης των εξ αποστάσεως συντροφικών
σχέσεων, ένας τρόπος εμπλουτισμού των εμπειριών των ζευγαριών, είτε ζουν κοντά είτε μακριά ο ένας από τον άλλον. Είναι δε ένας τρόπος εκπλήρωσης των κρυφώ φαντασιώσεων, εκείνων που δεν θα τολμούσε κάποιος να ικανοποιήσει στις δια ζώσης συνευρέσεις.

Όποιοι είναι οι λόγοι ή οι προθέσεις, όποια κι αν είναι τα χαρακτηριστικά των χρηστών, το διαδικτυακό σεξ, μπορεί να τους ικανοποιήσει όλους και ποικιλοτρόπως.

Περιλαμβάνει αφενός λεκτική και οπτική πρόκληση, τον αυνανισμό και τη χρήσ σεξουαλικών παιχνιδιών. Ο κατάλογος των τελευταίων μάλιστα είναι μακρύς, επισημαίνουν οι ειδικοί του Sexopolis : προκλητικά εσώρουχα, στολές, δονητές, ομοιώματα, δακτύλιοι πέους, πρωκτικά dildo, sex machines μπορούν να χαρίσουν πρωτόγνωρα έντονους οργασμούς.

Τελευταία έχουν αναπτυχθεί νεότερες τεχνολογίες που κυριολεκτικά μηδενίζουν τις αποστάσεις, αφού οι συμμετέχοντες μπορούν να ελέγχουν το παιχνίδι του συντρόφου
τους μέσω εφαρμογής!

Στο διαδικτυακό σεξ, τα πάντα είναι δυνατά και με ασφάλεια – χωρίς σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, χωρίς μολύνσεις, χωρίς ανησυχίες, χωρίς ρίσκο.

Προσοχή όμως: η υπερβολική και ανεξέλεγκτη χρήση του οδηγεί σε σοβαρά κοινωνικά, προσωπικά και εργασιακά προβλήματα, τα οποία συνδέονται με συμπτώματα παρόμοια με εκείνα άλλων εξαρτήσεων, δηλαδή, επίμονη επιθυμία ή ανεπιτυχείς προσπάθειες για τον έλεγχό του, επίμονες και παρεμβατικές σκέψεις που σχετίζονται με αυτό το είδος σεξουαλικής προσέγγισης, η επιλογή του για τη ρύθμιση της διάθεσης, συμπτώματα στέρησης, ανοχή και άλλες επιζήμιες συνέπειες.

Το σεξ μέσω διαδικτύου αποτελεί τρόπο εξερεύνησης του εαυτού. Σίγουρα δεν είναι ικανοποιητικό για όλους. Για όσους το επιλέγουν όμως είναι διασκεδαστικό και ευχάριστο.

Διαβάστε επίσης 

Σε σεξουαλική αδράνεια οι νέοι άνδρες στη χώρα μας; Αποκαλυπτική έρευνα

7 λάθη στην χριστουγεννιάτικη διακόσμηση που είναι πραγματικά επικίνδυνα

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.