6 κινήσεις των ματιών που δίνουν το “πράσινο φως”

Οι κινήσεις των ματιών του συνομιλητή σας σε μία πρώτη επαφή, αποκαλύπτουν αν και κατά πόσο μπορεί να ενδιαφέρεται περισσότερο για εσάς.

Φανταστείτε το εξής: είστε στο μπαρ όταν συναντιούνται τα μάτια σας με κάποιον/α από την άλλη άκρη του χώρου. Φαίνεται ότι μπορεί να σας τσεκάρει, αλλά δεν είστε σίγουροι.

Ή, είστε σε ένα πρώτο ραντεβού με κάποιον που ανοιγοκλείνει τα μάτια και αναρωτιέστε τι μπορεί να σημαίνει αυτή η κίνηση των ματιών. Λοιπόν, έχουμε τις απαντήσεις σας.

6 κινήσεις των ματιών που δίνουν το “πράσινο φως”

1. Γουρλώνουν τα μάτια τους και γέρνουν πίσω.

Σε ένα βίντεο του TikTok σχετικά με το τι σημαίνουν ορισμένες κινήσεις των ματιών, ο προπονητής γνωριμιών Τζέικομπ Λούκας φωνάζει εξηγεί ότι τόσο η διεύρυνση των ματιών όσο και η κίνηση του κορμού προς τα πίσω είναι οι φυσικές αντιδράσεις του σώματος για να δει καλύτερα κάτι. Έτσι, αν παρατηρήσετε ότι αυτό συμβαίνει σε ένα ραντεβού, είναι πιθανώς ένα καλό σημάδι ότι ο σύντροφός σας απολαμβάνει να σας κοιτάζει.

2. Κοιτάζουν λοξά και μετά κοιτάζουν αλλού.

«Όταν πιάνεις κάποιον να σε ελέγχει από την άκρη του ματιού του και όταν τον πιάνεις, κοιτάζει γρήγορα αλλού… είναι επειδή νιώθει αμήχανα επειδή τον έπιασες», εξηγεί ο Λούκας.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Joseph Puglisi, ειδικό σχέσεων και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Dating Iconic, θα μπορούσε επίσης να σημαίνει “ότι το άτομο αυτό θέλει να σας γνωρίσει περισσότερο”. Αλλά μπορεί να είναι πολύ ντροπαλοί για να κάνουν μια κίνηση – ειδικά αν φαίνονται αναστατωμένοι όταν τους πιάνετε να σας κοιτούν.

Υπάρχει επίσης η πιο τολμηρή και πιο σίγουρη εκδοχή αυτού του βλέμματος από την άλλη άκρη του χώρου: όταν κοιτούν αλλού αλλά μετά κοιτάζουν ξανά εσάς. «Αυτό το σημάδι οπτικής επαφής σημαίνει ότι το άτομο προσπαθεί συνειδητά να το δεις», λέει στο bestlifeonline.com η Karen Donaldson , προπονήτρια επικοινωνίας, γλώσσας σώματος και αυτοπεποίθησης διασημοτήτων. «Αν χαμογελούν όταν κοιτάζουν πίσω, τότε είναι μια πρόσκληση για σένα να πας να συστηθείς».

3. Ανοιγοκλείνουν τα μάτια.

Δεν είναι όλα τα σημάδια της οπτικής επαφής ανοιχτά φλερτ. Ενδεικτική περίπτωση: ανοιγοκλείνουν τα μάτια. «Το να ανοιγοκλείνουν τα μάτια είναι μια φυσική ανθρώπινη λειτουργία, ωστόσο η ταχύτητα που γίνεται είναι πολύ ενδεικτική», λέει η Donaldson. «Το να ανοιγοκλείνουν αργά είναι σημάδι αδιαφορίας, ενώ το γρήγορο ανοιγοκλείσιμο είναι σημάδι άγχους, αλλά δυνητικά καλό άγχος, ενθουσιασμός ή νευρικότητα».

4. Κοιτάζουν τα χείλη σας.

Είναι μια παλιά ερώτηση: να φιλήσω ή να μην φιλήσω; Αν ολοκληρώνετε το ραντεβού σας και αναρωτιέστε αν το άλλο άτομο θέλει να σας φιλήσει, δείτε τι πρέπει να αναζητήσετε. Αν τους πιάσεις να κοιτάζουν τα χείλη σου, αυτό μάλλον σημαίνει ότι «σκέφτονται να σε φιλήσουν», λέει ο Λούκας.

5. Σάρωση από πάνω μέχρι κάτω.

Αν και το να κοιτάζεις κάποιον από την κορυφή έως τα νύχια είναι λίγο κακόγουστο, μερικές φορές «η σάρωση σώματος», όπως την αποκαλεί ο Lucas, θα μπορούσε να είναι μια αθώα υποσυνείδητη αντίδραση σε ένα άτομο που βρίσκει τη σιλουέτα σας ελκυστική. Εφόσον τα μάτια τους κάνουν γρήγορα πίσω για να συναντήσουν τα δικά σας, μπορείτε να αισθάνεστε καλά.

6. Κάνουν παρατεταμένη οπτική επαφή.

Εάν αισθάνεστε ότι ένα ραντεβού πηγαίνει καλά, υπάρχει ένα σημαντικό σημάδι που πρέπει να αναζητήσετε για να πείτε αν υπάρχει ανταπόκριση – η παρατεταμένη οπτική επαφή.

«Αυτός ο τύπος οπτικής επαφής φέρνει τη σύνδεση μεταξύ σας και συνήθως έρχεται με ένα χαμόγελο», λέει ο Puglisi. «Μπορεί να αισθάνεστε λίγο άβολο να κοιτάτε τόσο βαθιά ο ένας στα μάτια του άλλου, οπότε μπορεί να θέλετε να το σταματήσετε και να κοιτάξετε κάπου αλλού».

Αν το παρατηρήσετε αυτό μαζί με γέλια, φλερτ και κοινά ενδιαφέροντα, είναι σημάδι ότι το ραντεβού σας πηγαίνει πολύ, πολύ καλά.

Διαβάστε επίσης

Τουρισμός ύπνου: Νέα μόδα ή σύγχρονη ανάγκη;

Συμβουλές για ασθενείς που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία ή ανοσοθεραπεία

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.