Αποτρίχωση με λέιζερ: Μυστικά για να κρατήσει περισσότερο

Η σκέψη μιας ζωής χωρίς συνεχές ξύρισμα, αποτρίχωση με κερί ή λέιζερ, ακούγεται καταπληκτική. Απλά φανταστείτε όλο τον ελεύθερο χρόνο που θα έχετε χωρίς να χρειάζεται να κάνετε μηνιαίες επισκέψεις στην αισθητικό.

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την αποτρίχωση και για τα καινούρια μέσα που χρησιμοποιούνται για την πραγματοποίησή της. Η αποτρίχωση με λέιζερ είναι η πλέον σύγχρονη μέθοδος αποτρίχωσης.

Τα αποτελέσματα της είναι θεαματικά σε άτομα με ανοιχτό χρώμα δέρματος και σκούρες τρίχες, καθώς το λέιζερ απορροφάται περισσότερο από τις σκούρες τρίχες, λόγω της μεγαλύτερης ποσότητας μελανίνης που έχουν.

Πριν κλείσετε λοιπόν το πρώτο σας ραντεβού, υπάρχουν μερικές λεπτομέρειες που θα ήθελαν να λάβετε υπόψη οι δερματολόγοι.

Πώς λειτουργεί η αποτρίχωση;

Χάρη στις σημαντικές εξελίξεις της τεχνολογίας, υπάρχουν τώρα πολλοί διαφορετικοί τύποι λέιζερ με διάφορα μήκη κύματος για να ακονιστούν με μεγαλύτερη ακρίβεια τη χρωστική ουσία βαθιά στο δέρμα, όπου ζουν η ρίζα και ο θύλακας της τρίχας, για να βλάψουν το θύλακα και να επιβραδύνουν τη μελλοντική ανάπτυξη της τρίχας, εξηγεί στο instyle.com, ο Δρ Paul Jarrod Frank, κοσμητικός δερματολόγος με έδρα τη Νέα Υόρκη.

Είναι η αποτρίχωση με λέιζερ ασφαλής για όλους;

Αν και τα νεότερα λέιζερ είναι σε θέση να διακρίνουν με μεγαλύτερη ακρίβεια τις χρωστικές των βαθιών τριχοθυλακίων από τις επιφανειακές χρωστικές του δέρματος, όσοι έχουν βαθύτερους τόνους δέρματος θα πρέπει να λαμβάνουν επιπλέον προφυλάξεις όταν ερευνούν τους επαγγελματίες και τα λέιζερ που χρησιμοποιούν.

Πόσο αποτελεσματική είναι;

Η αποτρίχωση με λέιζερ όταν επιλέγεται από έμπειρους γιατρούς έχει καλά αποτελέσματα. Δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε από την αρχή πόσες ακριβώς συνεδρίες θα χρειαστούν. Αυτό εξαρτάται από το είδος των τριχών, την περιοχή του σώματος, τυχόν ορμονικά προβλήματα και επίσης ποικίλλει από άτομο σε άτομο. Μετά από τις πρώτες 1 – 3 συνεδρίες, μπορούμε να έχουμε πληρέστερη ενημέρωση,η Δρ. Hope Mitchell, ιδρύτρια της Mitchell Dermatology στο Οχάιο και πρόεδρος της NMA Derm Research Committee.

Όταν η τριχοφυΐα είναι έντονη σε σημεία όπως μασχάλες, μπικίνι, χέρια, πόδια και πρόσωπο, το αποτέλεσμα φαίνεται ακόμα και από τις πρώτες 1–3 συνεδρίες.  Επιτυγχάνεται γρήγορη μείωση του αριθμού των τριχών, που γίνονται λεπτότερες και αραιώνουν. Το μεσοδιάστημα ανάμεσα στις εφαρμογές εξαρτάται από τον κύκλο των τριχοθυλακίων, ανάλογα θεραπευόμενη περιοχή. Ποικίλει από 1–3 ή περισσότερους μήνες και είναι μικρότερο στο πρόσωπο και μεγαλύτερο στις άλλες περιοχές.

Μυστικά για να κρατήσει περισσότερο

Απολέπιση

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό βήμα που δεν πρέπει να παραμελείτε. Το scrub όχι μόνο καθαρίζει την επιδερμίδα από τα φυσικά έλαια και τα συσσωρευμένα νεκρά κύτταρα, αλλά βοηθάει στο καλύτερο αποτέλεσμα και έχει και μεγαλύτερη διάρκεια.

Η ιδανική ώρα για να κάνετε αποτρίχωση για καλύτερο αποτέλεσμα είναι το πρωί

Ο λόγος είναι πως κατά τις πρωινές ώρες και ειδικά μόλις ξυπνήσετε, τα πόδια δεν έχουν πρηστεί από την κούραση και την ορθοστασία ολόκληρης της ημέρας.

Λάδι σώματος

Ένα λάδι από καρύδα ή αργανέλαιο είναι το ιδανικότερο για να εφαρμόσετε μετά την αποτρίχωση και να κάνετε το δέρμα σας να λάμψει. Απλώστε αρκετή ποσότητα από αυτό το λάδι γιατί θρέφει το δέρμα και καθυστερεί την επανεμφάνιση της τρίχας.

Διαβάστε επίσης

Ανόρθωση στήθους: Τα πλεονεκτήματα των νέων τεχνικών

Έρευνα: Ποιοι χρησιμοποιούν συχνότερα sex toys;

 

 

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.