Μην μπείτε ποτέ στο ντους αν δείτε ή ακούσετε αυτό

Οι περισσότεροι άνθρωποι κάνουν ντους κάθε μέρα — ελπίζουμε – και είμαστε ευγνώμονες για αυτό. Αλλά ανεξάρτητα από την ώρα που προτιμάτε να μπαίνετε στο ντους, θα πρέπει πάντα να προσέχετε.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ προειδοποιούν να μην κάνουν ποτέ ντους υπό συγκεκριμένες συνθήκες.

Οι περισσότεροι τραυματισμοί στο μπάνιο συμβαίνουν κοντά ή μέσα στο ντους.

Το ντους μπορεί, αν δεν προσέξουμε, να είναι εκπληκτικά επικίνδυνο. Το CDC σε μια παλαιότερη έκθεση αναφέρεται σε μη θανατηφόρους τραυματισμούς στο μπάνιο και έκτακτες ανάγκες μεταξύ ατόμων ηλικίας 15 ετών και άνω. Σύμφωνα με την έκθεση, το πιο συνηθισμένο μέρος που τραυματίστηκαν οι άνθρωποι στο μπάνιο ήταν μέσα ή γύρω από το ντους.

«Για όλες τις ηλικίες, οι πιο επικίνδυνες δραστηριότητες ήταν το μπάνιο, το ντους ή η έξοδος από την μπανιέρα ή το ντους», έγραφε το CDC, σύμφωνα με το bestlifeonline.com.

«Περίπου τα δύο τρίτα όλων των τραυματισμών συνέβησαν στη μπανιέρα ή στο ντους και περίπου οι μισοί γλίστρησαν στη μπανιέρα ή το ντους».

Όπως αποδεικνύεται, το να γλιστρήσετε στο ντους δεν είναι σίγουρα ο μόνος κίνδυνος για τον οποίο πρέπει να ανησυχείτε.

Το CDC λέει ότι δεν πρέπει ποτέ να κάνετε ντους εάν το δείτε ή ακούσετε αυτό.

Κάποια στιγμή, πιθανότατα όλοι μας έχουν προειδοποιηθεί να μην κάνουμε μπάνιο κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας. Αλλά αν έχετε νομίζετε ότι αυτό δεν είναι παρά ένας μύθος, ίσως θέλετε να το ξανασκεφτείτε.

Το CDC προειδοποιεί ότι στην πραγματικότητα δεν είναι ασφαλής η χρήση του μπάνιου κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας λόγω κεραυνών.

Σημειώστε ότι η βροντή προκαλείται από κεραυνούς, επομένως “οι καταιγίδες έχουν πάντα κεραυνό … αλλά μπορείτε επίσης να έχουμε αστραπές χωρίς καταιγίδα “, σύμφωνα με το Εθνικό Εργαστήριο Σοβαρών Καταιγίδων (NOAA). Έχοντας αυτό κατά νου, εάν ακούσετε βροντή ή δείτε κεραυνούς, “μείνετε μακριά από τους σωλήνες”, λέει το CDC.

Μπορεί να πάθεις ηλεκτροπληξία από κεραυνό ενώ κάνεις ντους.

Αλλά γιατί το μπάνιο κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας αποτελεί κίνδυνο για την ασφάλεια; Σύμφωνα με το CDC, ο κεραυνός μπορεί να φτάσει σε εσωτερικούς χώρους. «Οι κεραυνοί μπορούν να ταξιδέψουν μέσω των υδραυλικών εγκαταστάσεων», εξηγεί το CDC, σημειώνοντας ότι δεν είναι μόνο το ντους που πρέπει να ανησυχείτε . “Είναι καλύτερο να αποφεύγετε γενικώς το νερό κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας. Μην κάνετε μπάνιο, μην πλένετε τα πιάτα, μην πλένετε τα χέρια σας”, προσθέτει το CDC.

Τα περισσότερα συστήματα υδραυλικών εγκαταστάσεων χρησιμοποιούν μεταλλικούς σωλήνες, οι οποίοι μπορούν να λειτουργήσουν ως αγωγός για ηλεκτρικό ρεύμα. Εάν ο κεραυνός χτυπήσει έναν σωλήνα νερού, η ηλεκτρική ενέργεια μπορεί να περάσει μέσω του σωλήνα και να σας προκαλέσει ηλεκτροπληξία εάν κάνετε μπάνιο (ή με άλλο τρόπο χρησιμοποιείτε νερό).

«Ο κίνδυνος να ταξιδεύει η αστραπή μέσω υδραυλικών εγκαταστάσεων μπορεί να είναι μικρότερος με πλαστικούς σωλήνες παρά με μεταλλικούς σωλήνες», αναγνωρίζει το CDC. «Ωστόσο, είναι καλύτερο να αποφύγετε οποιαδήποτε επαφή με υδραυλικά και τρεχούμενο νερό κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας».

Διαβάστε επίσης

6 απλές διατροφικές συνήθειες για γρήγορη καύση λίπους, χωρίς δίαιτα

Η μαχητική Ματίνα, η πελαγωμένη Νάντια, και ο “γάτος” Βαλτάς

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.