7 έξυπνοι τρόποι για να πετύχετε φτηνή ασφάλεια αυτοκινήτου

Ενέργεια, καύσιμα, είδη πρώτης ανάγκης, όλα ακολουθούν τους τελευταίους μήνες μια τρελή ανοδική πορεία, κάτι που μας δημιουργεί άγχος για την επόμενη μέρα. Όσο και να περιορίζουμε τα έξοδα στα απολύτως απαραίτητα, υπάρχουν και κάποιες δαπάνες που δεν μπορούμε να τις αποφύγουμε όπως είναι η ασφάλεια του αυτοκινήτου μας που είναι υποχρεωτική εφόσον το όχημά μας φέρει πινακίδες και κυκλοφορεί.

Τα καλά νέα είναι ότι μπορούμε με απλές κινήσεις να μειώσουμε αρκετά το κόστος ασφάλισης και να εξοικονομήσουμε χρήματα τα οποία να διαθέσουμε σε άλλες βασικές μας ανάγκες.

Σήμερα, συγκεντρώσαμε 7 συμβουλές για να σας βοηθήσουν να βρίσκετε πάντα την πιο οικονομική ασφάλεια αυτοκινήτου!

Μήπως το αυτοκίνητό σου αυξάνει τα ασφάλιστρα;

Η επιλογή του αυτοκινήτου που θα κάνουμε, μπορεί να οδηγήσει σε ιδιαίτερα αυξημένα ασφάλιστρα. Για παράδειγμα ένα sport ή cabrio όχημα έχει πολύ πιο αυξημένο κόστος ασφάλισης απ’ότι ένα οικογενειακό αυτοκίνητο.

Αυτό προκύπτει καθώς οι ασφαλιστικές έχουν υπολογίσει ως μεγαλύτερο τον κίνδυνο εμπλοκής σε ατύχημα για ένα sport αυτοκίνητο απ’ότι με ένα οικογενειακό.

Έτσι, αν θέλετε να κρατήσετε μειωμένα τα πάγια έξοδά σας, επιλέξτε ένα αυτοκίνητο πόλης ή ένα οικογενειακό sedan αν έχετε αυξημένες ανάγκες χώρου.

Υπάρχουν συστήματα ασφαλείας στο αυτοκίνητο;

Σε περίπτωση που θέλετε κάποιο πακέτο που να καλύπτει και την κλοπή του οχήματος, τότε θα πρέπει να έχετε απαραιτήτως συναγερμό και immobilizer στο αυτοκίνητο – σε διαφορετική περίπτωση ή δε θα καλυφθεί ο κίνδυνος ή θα έχετε πολύ αυξημένα ασφάλιστρα!

Όλα τα σύγχρονα αυτοκίνητα φέρουν συναγερμό και immobilizer – σε περίπτωση που δεν έχετε, θα πρέπει να τοποθετήσετε με ένα κόστος περίπου 150-300€.

Οι απαραίτητες καλύψεις

Όταν διαμορφώνουμε την ασφάλειά μας, πέρα από τις υποχρεωτικές καλύψεις επιλέγουμε και τις προαιρετικές οι οποίες είναι για παράδειγμα η οδική βοήθεια, η νομική προστασία, η θραύση κρυστάλλων και το προσωπικό ατύχημα.

Αν για παράδειγμα έχουμε καινούργιο αυτοκίνητο και μας δίνει η αντιπροσωπεία δωρεάν οδική βοήθεια για μερικά χρόνια, τότε είναι τελείως περιττό να την προσθέσουμε στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο και να πληρώνουμε εξτρά χρήματα!

Πότε χρειάζεσαι ενεργοποίηση μικτής

Στη μικτή ασφάλεια υπάρχει πάντα η επιλογή της απαλλαγής – δηλαδή το ποσό που θα συμμετέχετε σε τυχόν εμπλοκή σε ατύχημα με δική σας υπαιτιότητα.

Όσο μεγαλύτερο το ποσό της απαλλαγής, τόσο μικρότερα θα είναι τα ασφάλιστρά σας. Την ενεργοποίηση της μικτής τη χρειάζεστε όταν θα γίνει κάποια μεγάλη ζημιά και όχι για μικροζημιές και γρατζουνιές.

Ορίστε την απαλλαγή σε ένα ποσό στα 1000 – 1500€ και θα δείτε αυτομάτως τα ασφάλιστρά σας να μειώνονται θεαματικά στη μικτή ασφάλεια!

Ετήσια ασφάλεια και εξοικονόμιση

Η ετήσια ασφάλεια αυτοκινήτου προσφέρει έως και 40% καλύτερες τιμές σε σχέση με μια μηνιαία ασφάλιση.

Αυτό συμβαίνει καθώς οι ασφαλιστικές εταιρείες προσφέρουν πάντα τις καλύτερες προσφορές τους στα μεγάλα, ετήσια συμβόλαια και δίνουν μια win-win κατάσταση τόσο για τον πελάτη όσο και γι’αυτές.

Μπορείτε να βρείτε στην ετήσια ασφάλεια αυτοκινήτου τιμές από 75€ και να ασφαλιστείτε οικονομικά, εξοικονομώντας δεκάδες ευρώ!

Επιπλέον, στις περισσότερες εταιρείες έχετε και τη δυνατότητα για 12 άτοκες δόσεις με χρήση πιστωτικής κάρτας στα ετήσια πακέτα!

Έτσι, πληρώνετε μηνιαία την ασφάλισή σας αλλά απολαμβάνετε την ετήσια -μεγάλη- έκπτωση που παρέχουν οι ασφαλιστικές!

Ασφάλεια με το χιλιόμετρο;

Υπάρχουν ειδικά προγράμματα τηλεματικής όπου προσφέρουν ασφάλεια αυτοκινήτου με το χιλιόμετρο.

Αυτά ήταν ιδιαίτερα δημοφιλείς κατά τη διάρκεια της καραντίνας, καθώς τα αυτοκίνητα είχαν πολύ περιορισμένη κίνηση.

Αν όμως κάνετε λιγότερα από 5000 χιλιόμετρα ανά χρόνο, τότε ίσως πρέπει να σκεφθείτε την ασφάλεια με το χιλιόμετρο κι αν αξίζει για εσάς!

Έρευνα και σύγκριση πριν την αγορά

Πριν καταλήξεις σε ποια ασφαλιστική θα ασφαλίσεις το όχημά σου, σύγκρινε τιμές και προσφορές και δες όσο το δυνατόν περισσότερες εταιρείες.

Οι διαφορές στην ασφάλεια αυτοκινήτου είναι τεράστιες και μπορεί η πιο φθηνή ασφάλεια με την πιο ακριβή, να απέχει ακόμα και στο 100% της τιμής!

Διαβάστε επίσης 

Ο παιδίατρος εξηγεί πώς τα υπόγεια γκαράζ επηρεάzουν την υγεία του παιδιού σας

Δρ Μυλωνάκης: “Ο Sars Cov-2 κάνει μέσα σε τρεις μήνες τόσες αλλαγές όσες ο ιός της γρίπης σε δύο χρόνια”

Αποζημίωση 165 εκατ. δολαρίων σε 147 ασθενείς γυναικολόγου που κατηγορείται για σεξουαλικές επιθέσεις

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.