Τι αποκαλύπτει ο αφαλός για την υγεία μας

O αφαλός είναι μια περιοχή του σώματος που δεν παίρνει πολλή προσοχή. Οι αφαλοί μας είναι στην πραγματικότητα απλώς ουλές. Μόλις γεννιόμαστε, ο ομφάλιος λώρος μας σφίγγεται και κόβεται. Το υπόλοιπο δέρμα στη συνέχεια συρρικνώνεται, μαυρίζει, στεγνώνει και πέφτει – αφήνοντας την πρώτη σας ουλή.

Ο Δρ Giuseppe Aragona, GP και Online Doctor for Prescription Doctor εξηγεί στο glamourmagazine.co.uk : «Ο αφαλός  είναι ουσιαστικά η περιοχή στην οποία συνδέθηκε ο ομφάλιος λώρος σας. Παρόλο που όλοι οι άνθρωποι έχουμε γεννηθεί με αφαλό, ο κάθε αφαλός είναι μοναδικός. Όχι μόνο μπορεί να αποκαλύψει πολλά για την υγεία μας, αλλά δείχνει πολλά και για την προσωπικότητά μας και την ελκυστικότητά μας».

Ο Δρ Aragona λέει, «Κάθε αφαλός είναι διαφορετικός, με διαφορετικά σχήματα, μεγέθη και πτυχές δέρματος. Το σχήμα και το βαθούλωμα του αφαλού σας καθορίζουν ουσιαστικά τον τρόπο επούλωσης του ομφαλίου λώρου. Οι αφαλοί δεν σημαίνουν απαραίτητα τίποτα συγκεκριμένα για την υγεία σας, ωστόσο μερικοί άνθρωποι θα υποστήριζαν ότι ο αφαλός σας λέει πολλά για εσάς ως άνθρωπο».

Διογκωμένος

Ο διογκωμένος αφαλός είναι αποδεκτός, αλλά αν δείτε ότι διογκώνεται περισσότερο απ’ ό,τι συνήθως, σημαίνει ότι έχετε σηκώσει κάτι βαρύ. Επίσης, μπορεί να σημαίνει ότι κινδυνεύετε να πάθετε κήλη.Ελαφρώς διογκωμένος αφαλός
Οι άνθρωπο που έχουν ελαφρώς πιο διογκωμένο αφαλό, λέγεται ότι είναι πιο επιρρεπείς στον ιό της γρίπης.

Κρυμμένος

Λέγεται, ότι οι άνθρωποι που έχουν κρυμμένους αφαλούς έχουν προβλήματα με το βάρος τους. Επίσης, μπορεί να αντιμετωπίζουν κοινά προβλήματα πέψης, όπως η δυσκοιλιότητα.

Αφαλός σε σχήμα αμυγδάλου

Λέγεται, ότι οι άνθρωποι που έχουν αφαλό σε σχήμα αμυγδάλου είναι πιο πιθανό να βιώσουν μυϊκούς πόνους και ημικρανίες. Επίσης, έχει παρατηρηθεί αδυναμία των οστών.

Διογκωμένος σε σχήμα U

Είναι ένα από τα πιο ωραία σχήματα αφαλού, αλλά λέγεται ότι οι άνθρωποι που τον έχουν είναι πιθανό να αντιμετωπίσουν προβλήματα με το δέρμα και τα νεφρά τους. Επίσης, τα παιδιά είναι λιγότερο πιθανό να γεννηθούν με γενετικές ανωμαλίες.

Προσοχή στα βακτήρια

Οι αφαλοί είναι γεμάτο βακτήρια. Αυτό συμβαίνει επειδή έχουν πτυχές δέρματος και αρκετές χαραμάδες. Οι πτυχές αυτές αναφέρει ο γιατρός , παρέχουν ένα ωραίο ζεστό, υγρό μέρος για την ανάπτυξη βακτηρίων. Τις περισσότερες φορές το βακτήριο παραμένει σε χαμηλό επίπεδο, αλλά μερικές φορές μπορεί να γίνει πυκνό, το οποίο με τη σειρά του προκαλεί μια δυσάρεστη οσμή. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να διατηρείτε τον αφαλό σας καθαρό και στεγνό.

Φροντίστε πάντα να το πλένετε σωστά όταν κάνετε μπάνιο ή ντους και μην ξεχνάτε να το στεγνώνετε σωστά για να μην παραμένει υγρό.

Διαβάστε επίσης 

Άσκηση με ένα χάπι; Το φάρμακο που μιμείται τα αποτελέσματα της γυμναστικής

Αγαπήστε τα καρύδια όσο είστε νέοι – Ο μελλοντικός σας εαυτός θα σας ευχαριστεί

 

 

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.