Ο καλύτερος τρόπος για να ξυρίσετε την περιοχή στο μπικίνι σας

Το καλοκαίρι μπορεί να έχετε χάσει κάποια ραντεβού αποτρίχωσης και το να ξυρίσετε με ξυραφάκι το μπικίνι είναι η πιο γρήγορη λύση.

Το ξύρισμα της περιοχής του μπικίνι μπορεί να ερεθίσει το δέρμα σας αν δεν γίνει με ασφάλεια, επομένως υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε προτού πιάσετε το ξυράφι.

Θα πρέπει να έχετε υπόψη εάν επιλέξετε να ξυρίσετε τη γραμμή του μπικίνι σας, ότι με αυτόν τον τρόπο μπορεί να αντιμετωπίσετε τόσο τις τρίχες που μεγαλώνουν προς τα μέσα όσο και τα κόκκινα εξογκώματα που προκαλούν φαγούρα.

«Οι τρίχες που μπαίνουν προς τα μέσα σχηματίζονται όταν οι αιχμηρές, φρεσκοξυρισμένες τρίχες τρυπούν και αναπτύσσονται στο περιβάλλον δέρμα», εξηγεί η Ife J. Rodney, MD, FAAD, διευθύντρια της Eternal Dermatology + Aesthetics στο womenshealthmag.com.

Στη συνέχεια, το δέρμα αντιδρά σε αυτές τις τρίχες και ως αποτέλεσμα μπορεί να κοκκινίσει και να προκληθεί φαγούρα. Μπορεί επίσης να εμφανίσετε μόλυνση από το ξυράφι μετά το ξύρισμα, το οποίο δημιουργείται όταν το ξυράφι αφαιρεί το ανώτερο στρώμα του μαλακού δέρματος, επιτρέποντας στα βακτήρια να σχηματίσουν κόκκινα εξογκώματα στο φλεγμονώδες δέρμα, λέει ο Δρ Rodney.

Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι, σχεδόν το 45% σε μία παλαιότερη έρευνα ανέφεραν ότι περιποιούνται το μπικίνι πριν τις διακοπές και το 55% πριν από το σεξ.
«Για να αποφύγετε τα εξανθήματα και τους ερεθισμούς, θα πρέπει να ξυρίζεστε μόνο με ένα καθαρό ξυράφι», λέει η Δρ Rodney. Επιπλέον, εάν ενυδατώνετε και φροντίζετε το δέρμα πριν και μετά το ξύρισμα, μπορείτε να αποφύγετε τις ενοχλήσεις που ενδεχομένως προκαλέσει το ξύρισμα.

Μερικές χρήσιμες συμβουλές πριν ξυρίσετε τη γραμμή μπικίνι

1. Προμηθευτείτε ένα καλό ξυράφι μπικίνι

Η επιλογή του σωστού ξυραφιού είναι το πρώτο βήμα για να διασφαλίσετε ότι η γραμμή του μπικίνι σας είναι λεία και χωρίς κοψίματα. «Τα ξυραφάκια με περισσότερες λεπίδες, ασκούν περισσότερη πίεση, επιτρέποντας σε κάθε λεπίδα να κόβει με λιγότερη δύναμη αλλά με καλύτερο αποτέλεσμα», λέει ο Dendy Engelman, MD, Δερματολογίας και Αισθητικής Χειρουργικής στη Νέα Υόρκη.

2. Προετοιμάστε την περιοχή στο μπικίνι

Εκινήστε το ξύρισμα μετά από 10 λεπτά στο ντους με ζεστό νερό, για να έχει μαλακώσει η περιοχή. Αυτό καθιστά ευκολότερη την αφαίρεση των τριχών και μειώνει τις πιθανότητες να κοπείτε.

3. Χρησιμοποιήστε σαπούνι ή αφρό ξυρίσματος

Τα ενυδατικά στοιχεία του σαπουνιού ή του αφρού ξυρίσματος, βοηθούν να κυλά απαλά το ξυραφάκι, γιατί όταν ξυρίζετε τρίχες στο μπικίνι, ξυρίζετε και δέρμα.

4. Δώστε προσοχή στην κατεύθυνση του ξυρίσματος

Η κατεύθυνση έχει σημασία, ειδικά για όσες είναι επιρρεπείς σε κοψίματα. Αν πηγαίνετε αλλού κόντρα, αλλού παράλληλα και αλλού στο πλάι, είναι πιο πιθανό να κοπείτε και να δημιουργήσετε τις προυποθέσεις να εισχωρήσουν στο δέρμα οι νέες τρίχες. Ξυρίστε προς μία κατεύθυνση, έτσι όπως αναπτύσσονται οι τρίχες, αν ξυριστείτε κόντρα στις ρίζες των τριχών, είναι πιο πιθανός ο ερεθισμός.

Ενώ γλιστράτε απαλά το ξυράφι κατά μήκος της γραμμής του μπικίνι, κρατήστε τη λεπίδα προς τα κάτω χωρίς να ασκείτε υπερβολική πίεση. Ένα πέρασμα θα πρέπει να είναι αρκετό, ειδικά αν χρησιμοποιείτε ξυράφι που έχει πολλές λεπίδες. Όσο περισσότερες λεπίδες χρησιμοποιούνται, τόσο λιγότερες φορές θα αισθάνεστε την ανάγκη να ξυριστείτε ξανά σε αυτήν την ευαίσθητη περιοχή.

5. Περιποιηθείτε το δέρμα σας αμέσως

Σκουπιστείτε καλά και εφαρμόστε μία ενυδατική κρέμα στην περιοχή για να περιορίσετε τους ερεθισμούς. Η κρέμα δεν πρέπει να περιέχει αλκοόλ ή άρωμα.

6. Καθαρίστε το ξυραφάκι

Μετά από κάθε ξύρισμα, φροντίστε να απολυμάνετε τις λεπίδες σας με οινόπνευμα και ζεστό ή καυτό νερό. Εάν το ξυραφάκι φαίνεται σκουριασμένο, πετάξτε το. Τοποθετήστε το ξυραφάκι σε ένα καθαρό, στεγνό μέρος, ώστε να μην μαζέψει βακτήρια και πάντα μακριά από παιδιά.

Διαβάστε επίσης

Τι συμβαίνει όταν χάνεις την παρθενιά σου;

4 τρόποι για επίπεδη κοιλιά, χωρίς φούσκωμα, σε βραδινή έξοδο για φαγητό

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.