Τα 6 λάθη που οδηγούν σε πρόωρη γήρανση του δέρματός

Μια ολοκληρωμένη περιποίηση του δέρματός με τα κατάλληλα συστατικά μπορεί να επηρεάσει βαθιά την επιδερμίδα σας τόσο τώρα όσο και χρόνια αργότερα. Όμως, ακόμη και με τη συνεχή χρήση ρετινόλης και άλλων ισχυρών αντιγηραντικών προϊόντων, υπάρχουν μικρά λάθη που μπορεί να κάνετε τακτικά που θα μπορούσαν να υπονομεύσουν τη διαδικασία γήρανσης, οδηγώντας στην πρόωρη ανάπτυξη λεπτών γραμμών και ρυτίδων.

Η Dr. Lilliana Ramírez García, MD του Nava MD, ο Dr. Adam Mamelak, MD και η Patricia Espinoza, MD, περιγράφουν στο shefinds.com, τα σημαντικότερα λάθη που πρέπει να αποφύγετε, για να εξασφαλίσετε αψεγάδιαστο και νεανικό δέρμα για τα επόμενα χρόνια.

Τα 6 λάθη που οδηγούν σε πρόωρη γήρανση του δέρματός

Ύπνος με μακιγιάζ

Η συνήθεια να κοιμάστε με το μακιγιάζ σας μπορεί όχι μόνο να φράξει τους πόρους σας και να προκαλέσει ερεθισμό – μπορεί επίσης να επιταχύνει τη διαδικασία γήρανσης. «Μην πάτε για ύπνο χωρίς να αφαιρέσετε το μακιγιάζ σας (αν φοράτε κάποιο) και να πλύνετε το πρόσωπό σας», προειδοποιεί η García.

«Εκτός από το να φράζεις τους πόρους σου και να προκαλείς σπυράκια, το να αφήνεις το μακιγιάζ σου μπορεί να εμποδίσει τη φυσική διαδικασία αποκατάστασης του δέρματός σου. Ως αποτέλεσμα, το δέρμα σας μπορεί να φαίνεται θαμπό, τραχύ και πολύ μακριά από τη φωτεινή, νεανική επιδερμίδα που σας αξίζει». Αν και το τελευταίο πράγμα που μπορεί να θέλετε να κάνετε μετά από μια κουραστική μέρα είναι να πλύνετε το πρόσωπό σας πριν πέσετε στο κρεβάτι, αυτό μπορεί να κάνει τη διαφορά μεταξύ του ενυδατωμένου και υγιούς δέρματός και της ερεθισμένης και γερασμένης επιδερμίδας.

Θεραπεία για τον λαιμό 

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι το δέρμα στο λαιμό σας γερνάει εξίσου με το πρόσωπό σας και η παράλειψη της εφαρμογής ορού και αντηλιακού σε αυτήν την περιοχή μπορεί να σας κάνει να φαίνεστε μεγαλύτεροι και να επιδεινώσουν την εμφάνιση χαλάρωσης του δέρματός.

«Μην ξεχνάς τον λαιμό σου! Συνεχίστε τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας στην περιοχή του λαιμού και του ντεκολτέ για να καθυστερήσετε το σχηματισμό λεπτών γραμμών, ρυτίδων και καφέ κηλίδων σε αυτές τις περιοχές», προτείνει η García. Αυτό το ένα βήμα διαρκεί μόνο ένα επιπλέον δευτερόλεπτο και μπορεί να κάνει τη διαφορά στη διατήρηση της εμφάνισης της νεανικής λάμψης και της σφριγηλής επιδερμίδας σας καθώς μεγαλώνετε.

Παράλειψη αντηλιακού

Αυτό είναι ίσως το πιο σημαντικό βήμα περιποίησης της επιδερμίδας κατά της πρόωρης  γήρανσης του δέρματός και η μη χρήση αντηλιακού μπορεί σίγουρα να σας προκαλέσει πρόωρη γήρανση, καθώς το δέρμα απορροφά τις βλάβες από τον ήλιο και τις σκληρές ακτίνες UV.

«Είναι σημαντικό να προστατεύεις το δέρμα σου από τον ήλιο», τονίζει η Mamelak. «Να χρησιμοποιείτε πάντα ευρέως φάσματος με SPF τουλάχιστον 30 και να εφαρμόζετε ξανά κάθε δύο ώρες ή περισσότερο εάν κολυμπάτε ή ιδρώνετε».

Κακή Διατροφή

Η διατροφή σας είναι στην πραγματικότητα συνδεδεμένη με την εμφάνιση του δέρματός σας και οι διατροφικές συνήθειες γεμάτες με επεξεργασμένα συστατικά θα μπορούσαν να κάνουν κάποια σημαντική ζημιά στο πρόσωπό σας με την πάροδο του χρόνου.

Τα φρούτα και τα λαχανικά περιέχουν άφθονες αντιγηραντικές ιδιότητες.  «Οι βιταμίνες Α και C υπάρχουν κυρίως σε φρούτα και λαχανικά που είναι πολύ σημαντικά για το δέρμα. Η βιταμίνη Α βοηθά στην αναπαραγωγή και την ανάπλαση των κυττάρων. Η βιταμίνη C είναι ένα αντιοξειδωτικό που προστατεύει τους ιστούς από τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν πρόωρη γήρανση και ρυτίδες». Η υγιεινή διατροφή μπορεί επίσης να προάγει φυσικά την παραγωγή κολλαγόνου στο σώμα, επιτρέποντας στο δέρμα σας να είναι πιο ελαστικό και σφριγηλό, επιβραδύνοντας τη διαδικασία διάσπασης.

Ζεστά μπάνια

Αν σας αρέσει να χαλαρώνετε με ένα ζεστό μπάνιο ή ντους με ατμό κάθε βράδυ, έχουμε μερικά δυσάρεστα νέα: αυτό μπορεί να κάνει το δέρμα σας να γεράσει πιο γρήγορα. «Το μπάνιο για μεγαλύτερες περιόδους, η χρήση ζεστού νερού στα λουτρά, καθώς και το τρίψιμο του δέρματος μπορεί να οδηγήσουν σε ξηροδερμία», προειδοποιεί η Espinoza . Ενώ είναι σημαντικό να καθαρίζετε το δέρμα σας σε τακτική βάση, το μούλιασμα σε ζεστό νερό για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις.

Η Espinoza εξηγεί ότι αυτό συμβαίνει επειδή αυτές οι συνήθειες «μειώνουν τα φυσικά έλαια στο δέρμα και αυξάνουν την απώλεια νερού από το δέρμα κάνοντάς το πιο ξηρό και ρυτιδιασμένο». Για αυτόν τον λόγο, εάν θέλετε να διατηρήσετε το δέρμα σας όσο το δυνατόν πιο ελαστικό και νεανικό, είναι καλύτερο να περιορίσετε τα μεγάλα, ζεστά μπάνια στο ελάχιστο – και στο ίδιο πνεύμα, βεβαιωθείτε ότι δεν πλένετε το πρόσωπό σας με νερό. ζεστό. Τέλος, μην ξεχάσετε να ενυδατωθείτε μετά!

Ενυδάτωση

Σε συνδυασμό με μια ισορροπημένη διατροφή, το να πίνετε αρκετό νερό μπορεί επίσης να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην επιδερμίδα σας, καθώς η αφυδάτωση κάνει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες ακόμη πιο εμφανείς, σημειώνει η Mamelak.

Διαβάστε επίσης 

Μανιτάρια: Είναι η νέα μεγάλη επένδυση των κορυφαίων οίκων μόδας;

Τρίχες στο πηγούνι: Δεν φταίνε μόνο οι ορμόνες

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.