Λίπος στη μέση – Γιατί και οι αδύνατοι έχουν “σωσίβιο”

Το λίπος στη μέση, το γνωστό ως “σωσίβιο”, μπορεί να μειώνεται με τη δίαιτα και την άσκηση, αλλά το φούσκωμα στην περιοχή παραμένει.

Μπορεί για κάποιους να είναι γενετικό θέμα και να έχουν περισσότερα λιποκύτταρα σε αυτό το σημείο, αλλά για άλλους είναι σημάδι έλλειψης γυμναστικής, καθιστικής ζωής και υπερκατανάλωσης θερμίδων, ειδικά από ανθυγιεινές τροφές.

Το λίπος στη μέση

Το λίπος στην πλάτη και τη μέση αναπτύσσεται σιγά σιγά, πιέζοντας από μέσα προς τα έξω τους μύες, με αποτέλεσμα να προεξέχει στη σιλουέτα.

Η θέση του λίπους σχετίζεται με την καθιστική ζωή και βέβαια με τη συγκράτηση νερού σε συγκεκριμένα σημεία λόγω της κατανάλωσης τροφών που είναι πλούσιες σε ζάχαρη και αλάτι.

Στο “σωσίβιο”, παίζουν ρόλο και ο σωματότυπος, οι ορμόνες για τις γυναίκες αλλά και η γενετική προδιάθεση.

Πώς να διώξετε το λίπος από τη μέση και την πλάτη

Η απώλεια λίπους σε αυτή την περιοχή, είναι ένα στοίχημα, καθώς απαιτεί υπομονή και επιμονή και σίγουρα αρκετή κούραση.

Ασκήσεις

Αν θέλετε να χάσετε αυτό το ενοχλητικό σωσίβιο που πετάγεται από το παντελόνι, πρέπει να γνωρίζετε ότι η άσκηση που βοηθά είναι η ενίσχυση του πυρήνα και των μυών της πλάτης.

Κάντε ασκήσεις που να στοχεύουν στους κοιλιακούς και την πλάτη σας.

Μεγάλη βοήθεια στην προσπάθεια σας θα δείτε και από τις ασκήσεις με βάρη, είτε πρόκειται για άρση βάρους, είτε πρόκειται για ασκήσεις με βάρη, όπως kettlebells, κ.λπ.

Ο καιρός ευνοεί το τρέξιμο, το περπάτημα και την ποδηλασία, δραστηριότητες που συμβάλουν στην προπόνηση ολόκληρου του σώματος.

Ο ρόλος της διατροφής

Όπως γίνεται αντιληπτό, τροφές που είναι πλούσιες σε ζάχαρη και αλάτι ευθύνονται για το σωσίβιο και την κατακράτηση υγρών, οπότε αν θέλετε να περιορίσετε το λίπος στη μέση και την πλάτη, θα πρέπει να περιορίσετε τέτοιου είδους λιχουδιές και να τις αντικαταστήσετε με φρούτα, λαχανικά και άπαχες πρωτεΐνες.

Διαβάστε επίσης

Τρόφιμα που δεν πρέπει ποτέ να μαγειρεύετε στη φριτέζα αέρος

Εμβρυϊκό Υπερηχοκαρδιογράφημα: πότε διενεργείται και γιατί;

Αντίστροφη μέτρηση για τον προσωπικό γιατρό – Πότε ανοίγει η πλατφόρμα εγγραφής των πολιτών

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.