5 τρόποι για να ελέγξετε τον ιδρώτα

Το καλοκαίρι είναι μια από τις πιο ευχάριστες περιόδους του χρόνου, εκτός από ένα πράγμα: τον ιδρώτα. Αν και ο ιδρώτας σε κάποιους δίνει μια δροσερή λάμψη, σε άλλους δίνει στο πρόσωπό τους μία κούραση και εξάντληση, ενώ εκνευρίζονται με αυτή τη βρεγμένη αίσθηση.

Υπάρχουν όμως κάποιες συμβουλές από καλλιτέχνες μακιγιάζ, δερματολόγους και αισθητικούς για να διαχειριστείτε τον ιδρώτα του προσώπου τους θερμότερους μήνες.

Αυτές οι προτάσεις ίσως να σας βοηθήσουν να περάσετε ένα καλοκαίρι με λιγότερο ιδρώτα:

Αποφύγετε τα πικάντικα τρόφιμα, την καφεΐνη και το αλκοόλ.

Το πρώτο βήμα για τη μείωση της εφίδρωσης του προσώπου είναι να αποφύγετε πράγματα που την επιδεινώνουν. «Ο περιορισμός της πρόσληψης πικάντικων τροφών, καφεΐνης ή αλκοόλ μπορεί να μειώσει τη θερμότητα που παράγεται από το σώμα μετά την κατανάλωση αυτών των τροφών», λέει στο bestlifeonline.com η Ksenia Sobchak, δερματολόγος στο Λονδίνο.

Η κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να αυξήσει τον καρδιακό σας ρυθμό και να διευρύνει τα αιμοφόρα αγγεία στο δέρμα σας, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει την εφίδρωση. Η καφεΐνη, ένα διεγερτικό, έχει παρόμοια επίδραση στον καρδιακό ρυθμό. Τα πικάντικα τρόφιμα, όπως οι πιπεριές, περιέχουν μια χημική ουσία που ονομάζεται καψαϊκίνη , η οποία κάνει το σώμα σας να αισθάνεται πιο ζεστό. Ιδρώνεις για να δροσιστείς.

Εφαρμόστε αντιιδρωτικό.

Νομίζετε ότι το αντιιδρωτικό είναι μόνο για τις μασχάλες; . «Μερικοί άνθρωποι μπορεί να βρουν ανακούφιση από τη χρήση ενός αντιιδρωτικού ή συνταγογραφούμενου φαρμάκου που έχει σχεδιαστεί ειδικά για το πρόσωπο», λέει η δερματολόγος Allison Leer, MD, της Unity Skincare. Τα αντιιδρωτικά προσώπου περιέχουν χλωριούχο αλουμίνιο ή χλωροϋδρικό αλουμίνιο, τα οποία συρρικνώνονται και φράζουν τους πόρους για να αποτρέψουν τη διαφυγή του ιδρώτα, εξηγεί. Εάν πιστεύετε ότι μπορεί να χρειάζεστε ένα τέτοιο προϊόν ρωτήστε τον δερματολόγο σας γιατί αυτή η λύση δεν είναι για όλους και μπορεί να ταράξει το ευαίσθητο δέρμα.

Χρησιμοποιείστε ριζόχαρτο.

Μην απορρίπτετε αυτό το προϊόν ομορφιάς ως τέχνασμα. Στην πραγματικότητα, μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε άψογο δέρμα ανεξάρτητα από τη θερμοκρασία. «Να το έχετε πάντα μαζί σας, ειδικά όταν επικρατεί ζεστός καιρός», λέει η επαγγελματίας makeup artist Mary Winkenwerder . “Όταν αισθάνεστε μία έξαψη, τραβήξτε ένα μόνο φύλλο ριζόχαρτου και σκουπίστε απαλά την περιοχή. Εάν έχετε ένα ή δύο σπυράκια, χρησιμοποιήστε περισσότερα από ένα φύλλα ανά ζώνη προσώπου για να εξαλείψετε την εξάπλωση των μικροβίων από τα σπυράκια”, προτείνει η Winkenwerder. Το ριζόχαρτο θα απορροφήσει την υπερβολική υγρασία για ένα ημι-ματ έως ένα ματ φινίρισμα.

Δοκιμάστε το Botox.

Πιθανότατα είστε γνωρίζετε το Botox για τα αποτελέσματα που έχει στη μείωση των ρυτίδων. Ωστόσο, μπορεί επίσης να ελαχιστοποιήσει την παραγωγή ιδρώτα. «Οι ενέσεις μπότοξ χρησιμοποιούνται για να μειώσουν σημαντικά τη δραστηριότητα των νεύρων που επηρεάζουν τους ιδρωτοποιούς αδένες», λέει η Shawnda Dorantes , APRN, FNP-C, νοσοκόμα. Οι ενέσεις μπορούν να βοηθήσουν με συμπτώματα ιδρώτα στο πρόσωπο για έως και 12 μήνες».

Ψυχραιμία

Αυτό μπορεί να φαίνεται προφανές, αλλά πολλοί ειδικοί συνιστούν ψυχραιμία. «Σας συνιστώ να μειώσετε τη θερμοκρασία του δωματίου σας χρησιμοποιώντας ανεμιστήρες ή κλιματιστικά», λέει η Sobchak. «Αυτό βοηθά το πρόσωπο να παραμένει δροσερό ανά πάσα στιγμή, μειώνοντας τον ιδρώτα γενικά». Εάν το αιρ κοντίσιον δεν είναι διαθέσιμο, χρησιμοποιήστε άλλα προϊόντα ψύξης, όπως παγοκύστες, κρύο νερό και φορητούς ψεκαστήρες.

Διαβάστε επίσης

Οι 9 κορυφαίες αντιφλεγμονώδεις τροφές για τον διαβήτη

Το 6ο κύμα της COVID-19 απειλεί τις διακοπές – Μεγάλη διασπορά σε τουριστικούς προορισμούς αύξηση σε εισαγωγές και νοσηλείες

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.