Η τεχνική φλερτ που πιάνει σχεδόν πάντα, λένε οι ψυχολόγοι

Αυτή η τεχνική φλερτ λειτουργεί σχεδόν πάντα, σύμφωνα με τους ψυχολόγους οι οποίοι επιπλέον έχουν διαπιστώσει και ποια είναι η καλύτερη μέθοδος για σχέση μιας βραδιάς

Μια νέα μελέτη από ψυχολόγους στο Νορβηγικό Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας ισχυρίζεται ότι έχει βρει τις πιο αποτελεσματικές τεχνικές φλερτ για άνδρες και γυναίκες.

Οι ερευνητές, που δημοσίευσαν τα ευρήματά τους στο περιοδικό Evolutionary Psychology, εξέτασαν φοιτητές στις ΗΠΑ και τη Νορβηγία. Στους εθελοντές συμμετέχοντες εστάλησαν ερωτηματολόγια, ζητώντας τους να αξιολογήσουν πόσο αποτελεσματικά ήταν 40 διαφορετικά είδη φλερτ όταν αναζητούσαν μια βραχυπρόθεσμη ή μακροχρόνια σχέση.

Οι ερευνητές εξέτασαν επίσης τα επίπεδα εξωστρέφειας των συμμετεχόντων, την ηλικία, το πόσο θρησκευόμενοι ήταν, πόσο πρόθυμοι ήταν να είναι σε μια σχέση, καθώς και πόσο ανοικτοί είναι στην αγορά γνωριμιών.

Ο σκοπός του φλερτ

«Αυτό που είναι πιο αποτελεσματικό εξαρτάται από το φύλο και από το αν ο σκοπός του φλερτ είναι μια μακροπρόθεσμη ή βραχυπρόθεσμη σχέση», εξήγησε ο Leif Edward Ottesen Kennair, καθηγητής ψυχολογίας στο Νορβηγικό Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας .

Για τις γυναίκες που αναζητούν βραχυπρόθεσμες σχέσεις ή μιας βραδιάς, η πιο αποτελεσματική τεχνική δεν ήταν καθόλου έκπληξη.

«Οι άνθρωποι θεωρούν ότι τα σημάδια ότι είσαι σεξουαλικά διαθέσιμος είναι τα πιο αποτελεσματικά για τις γυναίκες που αναζητούν μια βραχυπρόθεσμη σχέση», είπε ο Kennair. Η φιλική επαφή, όπως η αγκαλιά ή ένα φιλικό φιλί στο μάγουλο, δεν είναι αρκετή σε αυτές τις περιπτώσεις, και έτσι οι γυναίκες που θέλουν μία πολύ σύντομη σχέση είναι προτιμότερο να χρησιμοποιούν ενδείξεις που τονίζουν τη σεξουαλική διαθεσιμότητα, όπως η δήθεν τυχαία σωματική επαφή σε πιθανούς συντρόφους.

Οι άντρες που αναζητούν μία σύντομη σχέση δεν θα μπορούσαν να βασιστούν μόνο σε μία τεχνική.

«Οι τακτικές που κρίθηκαν πιο αποτελεσματικές για τις γυναίκες για ένα one-night stand ήταν αποκλειστικά σεξουαλικές ή σωματικές», έγραψε η ομάδα στη μελέτη . «Αντίθετα, οι άντρες κρίθηκαν πιο αποτελεσματικοί αν, εκτός από σωματικές και σεξουαλικές τακτικές, χαμογελούσαν, έδειχναν ενδιαφέρον για συζητήσεις, έκαναν κομπλιμέντα και την έκαναν να γελάσει».

Η ομάδα διαπίστωσε, σύμφωνα με το iflscience.com ότι για τους άντρες που αναζητούν μακροχρόνιες σχέσεις, «τα σημάδια γενναιοδωρίας και προθυμίας για δέσμευση λειτουργούν καλύτερα».

Αυτή η τεχνική φλερτ πιάνει σχεδόν πάντα

Ωστόσο, αν ψάχνετε για πιο γενικές συμβουλές για το φλερτ, υπήρχε ένας τύπος που φαινόταν να είναι παγκοσμίως αποτελεσματικός.

«Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι το χιούμορ ή το να μπορείς να κάνεις ένα άλλο άτομο να γελάσει είναι πιο αποτελεσματικό για τους άνδρες που αναζητούν μια μακροχρόνια σχέση. Είναι λιγότερο αποτελεσματικό για τις γυναίκες που αναζητούν ένα one-night stand. Αλλά το γέλιο με τα αστεία του άλλου είναι μια αποτελεσματική τακτική φλερτ και για τα δύο φύλα», είπε ο Kennair. Αυτό ισχύει για όλους τους συμμετέχοντες στη μελέτη στις ΗΠΑ και τη Νορβηγία.

“Δεν είναι μόνο αποτελεσματικό να είσαι αστείος”, πρόσθεσε η Rebecca Burch, μια συν-συγγραφέας από το SUNY Oswego των ΗΠΑ. “Αλλά για τις γυναίκες είναι πολύ σημαντικό να δείχνετε στον πιθανό σύντροφό σας ότι πιστεύετε ότι είναι αστείοι”.

Εάν δυσκολεύεστε να είστε αστείοι, ο Kennair συνιστά να ξεκινήσετε με μια άλλη αποτελεσματική τεχνική φλερτ – το χαμόγελο και την οπτική επαφή – πριν ασχοληθείτε με τις άλλες δεξιότητες, αρχίστε από αυτό το βασικό επίπεδο.

Διαβάστε επίσης

Όμικρον 4 και 5 απειλούν την επιδημιολογική ισορροπία – Ποια θα επικρατήσει

Νέα τεχνολογία μπορεί να αποκαλύψει ποια γονίδια πήρατε από τη μητέρα και ποια από τον πατέρα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.