Ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσετε τον χώρο μεταξύ φούρνου και πάγκου

Πώς να καθαρίσετε τον χώρο μεταξύ του φούρνου και του πάγκου, αυτού του σημείου που πολλές φορές παραμελούμε και σκουπίζουμε μόνο όσα φαίνονται;

Η σχισμή μεταξύ του πάγκου και του φούρνου μπορεί να συσσωρεύσει βρωμιά με την πάροδο του χρόνου. Ευτυχώς, ο γρήγορος καθαρισμός αυτής της κρυφής περιοχής είναι απλός.

Πώς να καθαρίσετε το χώρο μεταξύ του φούρνου και του πάγκου

“Εάν είναι δυνατόν, μετακινήστε τον φούρνο από τη θέση του και κάντε έναν βαθύ καθαρισμό του δαπέδου, των τοίχων και των πάγκων”, εξηγεί η Kathy Cohoon, διευθύντρια επιχείρησης καθαρισμού στο marthastewart.com. Χρησιμοποιήστε σπρέι καθαρισμού για όλες τις χρήσεις για να απαλλάξετε την περιοχή από βρωμιά και υπολείμματα τροφών.

Σε περίπτωση που ο φούρνος είναι εντοιχιζόμενος, χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι βουτύρου ή μια λεπτή βούρτσα καθαρισμού για να ξύσετε απαλά τη σχισμή. Με αυτή την κίνηση θα φύγουν ξερά υπολείμματα ή λίπη από το φαγητό.

Αφού αφαιρέσετε τα υπολείμματα, ψεκάστε με ένα καθαριστικό για όλες τις χρήσεις στη ρωγμή μεταξύ του φούρνου και του πάγκου. Στη συνέχεια, τυλίξτε ένα μαχαίρι βουτύρου σε ένα μαλακό πανί ή χαρτοπετσέτα και σύρετε πάνω-κάτω στη σχισμή.

Επαναλάβετε αυτά τα βήματα όσο χρειάζεται και να χρησιμοποιείτε συχνά ηλεκτρική σκούπα πάγκου για να διατηρείτε την περιοχή χωρίς σκουπίδια για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Αν και μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να κλείσετε με κάποιο υλικό αυτό το σημείο, ξεχάστε το, γιατί μπορεί να είναι επικίνδυνο, αφού δίπλα είναι πηγές υψηλής θερμότητας, δηλαδή οι εστίες ή τα μάτια της κουζίνας.

Αντίθετα, όταν δεν μαγειρεύετε, αλλά έχετε κάποια άλλη ασχολία στον πάγκο της κουζίνας, μπορείτε να καλύψετε την περιοχή με μία πετσέτα ή ένα μεγάλο πανί για να αποφύγετε τυχόν πιτσιλιές ή μικρά σκουπιδάκια να κολλήσουν ανάμεσα στον πάγκο και τον φούρνο σας.

Διαβάστε επίσης

Θέμα χρόνου να εντοπιστεί και στην Ελλάδα η ευλογιά των πιθήκων – «Αλλάζει πίστα» το επίπεδο συναγερμού παγκοσμίως

«Το δέρμα της στέγνωνε σε δευτερόλεπτα και γέμιζε ρωγμές»: Συγκλονίζει μωράκι με ιχθύαση αρλεκίνου

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.