Ιδρώνεις πολύ; Μάθε όλα τα μυστικά για να παραμένεις στεγνή

Αν ιδρώνεις πολύ, υπάρχουν τρόποι να καταπολεμήσεις αυτό το ενοχλητικό φαινόμενο .Οι περισσότεροι άνθρωποι αρχίζουν να παρατηρούν υπερβολική εφίδρωση κατά την παιδική τους ηλικία.

Για να διαγνωστεί με υπεριδρωσία, πρέπει να έχετε υπερβολικό ιδρώτα για τουλάχιστον έξι μήνες και να αποκλειστούν ιατρικοί λόγοι. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους μπορεί να ιδρώνετε περισσότερο από άλλους.

Ασκηση

Όταν γυμνάζεστε και ανεβάζετε τον καρδιακό σας ρυθμό, η θερμοκρασία του σώματός σας αυξάνεται. Αυτό το λάκτισμα ξεκινά τους ιδρωτοποιούς αδένες σας και αρχίζετε να ιδρώνετε. Κατά μέσο όρο, μπορεί να χάσετε περίπου 2 λίτρα υγρών κατά την άσκηση.

Το να πίνετε νερό πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την προπόνησή σας είναι το κλειδί για την αντικατάσταση των χαμένων υγρών και την ψύξη του σώματός σας. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πρόληψη της αφυδάτωσης.

Καιρός

Όλοι μπορούμε να σχετιστούμε με εκείνες τις ζεστές, υγρές μέρες του καλοκαιριού όπου μόνο ένα σύντομο ταξίδι έξω μας έχει ως αποτέλεσμα να γίνουμε ιδρωμένοι. Όταν οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν, αυξάνονται οι πιθανότητές μας να ιδρώσουμε. Επίσης, ο ζεστός, υγρός αέρας δυσκολεύει την εξάτμιση του ιδρώτα από το σώμα σας.

Αλκοόλ

Η κατανάλωση αλκοόλ, ακόμη και μόνο ενός ποτού, μπορεί να αυξήσει τον καρδιακό σας ρυθμό και να διευρύνει τα αιμοφόρα αγγεία στο δέρμα σας. Αυτό μπορεί να σας κάνει να ιδρώσετε. Εάν υποφέρετε από στέρηση αλκοόλ, μπορεί να έχετε υπερβολική εφίδρωση και ακόμη και νυχτερινές εφιδρώσεις.

«Η κατανάλωση αλκοόλ διαταράσσει την επικοινωνία μεταξύ του νευρικού και του ενδοκρινικού συστήματος», λέει η Melissa Holtz, CNP «Αυτό προκαλεί ορμονικές διαταραχές, οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν σε εφίδρωση».

Αν ιδρώνεις πολύ, μάθε τα μυστικά 

Πιείτε νερό 

Ακούγεται σαν απίστευτο, αλλά η παραμονή ενυδατωμένη μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματός σας.

Φοράτε ελαφριά ρούχα που αναπνέουν

«Οι άνθρωποι που φορούν στενά ρούχα θα είναι πιο ικανοί να ιδρώνουν», λέει η Holtz. Επιλέξτε αντικείμενα κατασκευασμένα από βαμβάκι και που είναι χαλαρά και επιτρέπουν καλή ροή αέρα.

Χρησιμοποιήστε αντιιδρωτικό κλινικής ισχύος. “Αυτά είναι διαθέσιμα χωρίς ιατρική συνταγή, ώστε να είναι εύκολο να τα προμηθευτείτε και να μην χρειάζεστε συνταγή”, λέει η Holtz. “Αναζητήστε προϊόντα με 15% έως 20% χλωριούχο αλουμίνιο.” Η Holtz λέει επίσης ότι είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε αυτά τα προϊόντα τη νύχτα, δίνοντας στα συστατικά χρόνο να δράσουν και να απορροφηθούν στο σώμα σας.

Σκεφτείτε το Botox

Ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει ενέσεις αλλαντοτοξίνης για να βοηθήσει στον έλεγχο της εφίδρωσης σας. Οι κοινές περιοχές που μπορούν να αντιμετωπιστούν με Botox περιλαμβάνουν τις μασχάλες και το τριχωτό της κεφαλής σας. Η θεραπεία μπορεί να διαρκέσει οπουδήποτε από τρεις έως εννέα μήνες.

Ρωτήστε για πρόσθετες θεραπείες

Εάν έχετε δοκιμάσει άλλες μεθόδους και τίποτα δεν φαίνεται να λειτουργεί, μπορείτε να ρωτήσετε το γιατρό σας σχετικά με τα τοπικά μαντηλάκια γλυκοπυρρονίου, τα οποία συνταγογραφούνται για τη θεραπεία της υπεριδρωσίας. Μπορούν να ερεθίσουν το δέρμα σας και είναι δαπανηρά, επομένως συνήθως δεν αποτελούν την πρώτη γραμμή άμυνας ενάντια στην υπερβολική εφίδρωση.

Όσοι πάσχουν από υπεριδρωσία αγωνίζονται σε πολλές κοινωνικές καταστάσεις λόγω της υπερβολικής εφίδρωσης, καθιστώντας το ένα συναισθηματικό θέμα για αυτούς. Αλλά αν έχετε δοκιμάσει πολλούς τρόπους για να διαχειριστείτε τον υπερβολικό ιδρώτα σας, σκεφτείτε να επισκεφτείτε έναν γιατρό.

Και δεν χρειάζεται να ντρέπεστε

«Μην ανησυχείτε ότι δεν κάνετε κάτι σωστά», λέει η Χολτζ. «Συμβαίνει σε πολλούς η υπερβολική εφίδρωση και δεν κάνατε τίποτα που να το προκάλεσε αυτό».

Διαβάστε επίσης 

53χρονη γυναίκα μοιάζει με 23χρονη, μετά από παρέμβαση στα κύτταρα του δέρματος – Ο τεράστιος κίνδυνος της μεθόδου

Πώς θα κάνεις τα ασημένια κοσμήματα σου να λάμψουν

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.