Πώς να καθαρίσετε τα λευκά παπούτσια χωρίς χλωρίνη

Τα λευκά παπούτσια είναι βασικό στοιχείο της γκαρνταρόμπας τόσο για άνδρες όσο και για γυναίκες. Είτε φοράτε κοστούμι, είτε φόρεμα, είτε ένα κλασικό τζιν και ένα μπλουζάκι, ένα κομψό ζευγάρι λευκά αθλητικά παπούτσια, μπορεί να είναι το πιο ευέλικτο αντικείμενο της ντουλάπας σας.

Το μόνο που πρέπει να μάθετε, είναι πώς να καθαρίζετε τα λευκά παπούτσια μόλις αρχίσουν να εμφανίζονται οι αναπόφευκτες γρατσουνιές και λεκέδες, κάτι που, ας είμαστε ειλικρινείς, συνήθως συμβαίνει μέσα στα πρώτα δύο λεπτά. Επιπλέον, το καθάρισμα αυτών των παπουτσιών στο σπίτι μπορεί να φαίνεται δύσκολο , αν δεν έχετε ακόμη βρει τον σωστό τρόπο.

Λευκά παπούτσια: Πώς να τα καθαρίσετε

Σε έναν τέλειο κόσμο, το παγωτό δεν θα είχε θερμίδες και τα λευκά παπούτσια δεν θα λερωνόντουσαν τόοσ εύκολα. Αλλά τι θα γινόταν αν υπήρχε τρόπος να διατηρήσετε τα αγαπημένα σας λευκά παπούτσια χωρίς σκληρά χημικά, στεγνό καθάρισμα ή πλυντήριο ρούχων;

Εμπιστευτείτε μας, είναι δυνατό. Δοκιμάστε αυτές τις τρεις απλές μεθόδους για να καθαρίσετε τα παπούτσια σας στο χέρι με αντικείμενα που πιθανότατα έχετε ήδη στη ντουλάπα σας. Οι παρακάτω οδηγοί βήμα προς βήμα θα σας καθοδηγήσουν στο πώς να χειρίζεστε εύκολα τα παπούτσια από πανί, σουέτ και δέρμα.

Πριν ξεκινήσετε, ελέγξτε ξανά από τι είναι φτιαγμένα τα λευκά σας παπούτσια, μελετήστε τις οδηγίες, που δίνει το realsimple.com, συγκεντρώστε συστατικά όπως ξύδι, μαγειρική σόδα και μαγικές γόμες. Τα λευκά σας παπούτσια θα φαίνονται όμορφα σαν καινούργια σε ελάχιστο χρόνο.

Πώς να καθαρίσετε τα λευκά δερμάτινα παπούτσια

Το δέρμα είναι ένα από τα υλικά που καθαρίζονται ευκολότερα γιατί δεν απορροφά τόσο νερό όσο κάποια άλλα υφάσματα.

Θα χρειαστείς:

Χαρτοπετσέτες

Βασικό λευκό σαπούνι

Βαμβακερά κουρέλια (ένα παλιό μπλουζάκι λειτουργεί υπέροχα)

Αντιμετωπίστε τη βρωμιά της επιφάνεια

Βρέξτε μια χαρτοπετσέτα, πιέστε την περίσσεια νερού και, στη συνέχεια, σκουπίστε απαλά το εξωτερικό των παπουτσιών σας. Αυτό το βήμα θα σας βοηθήσει να αφαιρέσετε τυχόν μεγάλα κομμάτια βρωμιάς που έχουν πιαστεί σε διάφορα μέρη του παπουτσιού. Αφού τελειώσετε, αφήστε τα παπούτσια σας να στεγνώσουν για 10 λεπτά.

Καθαρίστε τη σόλα

Βρέξτε ενα πανί και στύψτε το περιττό νερό. Περάστε πάνω-κάτω στις σόλες των sneakers ή των παπουτσιών σας μέχρι να φύγουν οι βρομιές και οι λεκέδες. Προσπαθήστε να ασκήσετε μόνο αρκετή πίεση για να αφαιρέσετε τον λεκέ, αλλά όχι τόσο ώστε να κινδυνεύετε να γδάρετε το ύφασμα.

Τρίψτε με σαπούνι

Και τώρα, το πιο ικανοποιητικό βήμα. Πρώτα, βρέξτε το κουρέλι ή βαμβακερό πουκάμισό σας και απλώστε το με ένα βασικό λευκό σαπούνι. Στη συνέχεια, με μια μικρή απαλή κίνηση, κάντε μασάζ στο πάνω μέρος του παπουτσιού μέχρι να επιστρέψει στο τέλειο λευκό χρώμα του. Τέλος, σκουπίστε τυχόν περίσσεια σαπουνιού με το πανί. Μετά από αυτό το τελευταίο βήμα, αφήστε τα sneakers σας να στεγνώσουν ξανά για 10 λεπτά.

Ανάλογα με το πόσο βρώμικα ήταν τα παπούτσια σας, μπορεί να χρειαστεί να επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία μερικές φορές

Πώς να καθαρίσετε τα λευκά πάνινα παπούτσια

Μπορεί να πιστεύετε ότι είναι δύσκολο να αφαιρέσετε τη βρωμιά από τα λευκά πάνινα παπούτσια σας, αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ απλό.

Θα χρειαστείς

Μαγειρική σόδα

Λευκό ξύδι

Ζεστό νερό

Ανακατέψτε αργά μια κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα με δύο κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι και ένα φλιτζάνι ζεστό νερό. Αφήστε το αφρό να ηρεμήσει πριν προχωρήσετε στο επόμενο βήμα.

Ξεκινήστε το τρίψιμο

Βουτήξτε ένα πανί ή μια καθαρή οδοντόβουρτσα στην πάστα και αρχίστε να τρίβετε τη βρωμιά στα παπούτσια σας. Το μείγμα μαγειρικής σόδας θα στεγνώσει αρκετά γρήγορα. Μόλις ολοκληρώσετε το τρίψιμο, ξεβγάλτε την πάστα που έχει απομείνει και αφήστε τα παπούτσια σας να στεγνώσουν στον αέρα.

Εάν δεν έχετε μαγειρική σόδα και λευκό ξύδι, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε την πρώτη μέθοδο χρησιμοποιώντας σαπούνι πιάτων και νερό.

Πώς να καθαρίσετε τα λευκά παπούτσια σουέτ

Ο καθαρισμός των σουέτ παπουτσιών μπορεί να είναι λίγο δύσκολος, καθώς το σουέτ είναι ένα λεπτό ύφασμα που λερώνει εύκολα. Εξαιτίας αυτού, πιθανότατα έχετε παρατηρήσει ότι τα περισσότερα σουέτ παπούτσια δεν έχουν πραγματική λευκή απόχρωση. Ακριβώς όπως τα αληθινά λευκά, όμως, τα κατάλευκα μπορούν να λερωθούν εύκολα.

Θα χρειαστείς

Μαλακό βαμβακερό ύφασμα

Ροζ γόμα με μολύβι

Λευκό ξύδι

Βούρτσα σουέτ

Σκουπίστε τα παπούτσια σας με το μαλακό πανί για να αφαιρέσετε τυχόν υγρασία. Στη συνέχεια, τρίψτε απαλά τυχόν λεκέδες με τη ροζ γόμα με μολύβι.

Στεγνώστε με χαρτοπετσέτα

Τοποθετήστε μια χαρτοπετσέτα σε τυχόν υγρούς λεκέδες και ασκήστε πίεση. Φροντίστε να μην τρίψετε τη βρωμιά και τους λεκέδες, καθώς θα μπορούσαν να εξαπλωθούν σε όλο το παπούτσι.

Απαλλαγείτε από τους υπόλοιπους λεκέδες

Βουτήξτε το μαλακό σας πανί σε λευκό ξύδι και τρίψτε πολύ απαλά τυχόν λεκέδες που έχουν απομείνει. Μόλις το κάνετε αυτό, θα θέλετε να αφήσετε τα παπούτσια σας να στεγνώσουν και στη συνέχεια να τρίψετε το εξωτερικό κάθε παπουτσιού με μια βούρτσα σουέτ. Αυτό θα τους βοηθήσει να ανακτήσουν αυτή τη βελούδινη υφή.

Διαβάστε επίσης 

Καθαρίστε τα παντζούρια και τα στόρια με τον πιο γρήγορο και εύκολο τρόπο

Εμμηνόπαυση και μειωμένη λίμπιντο: Υπάρχουν λύσεις, αν θέλετε

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.