Λαδώνουν τα μαλλιά γρήγορα; Τα 7 συχνά και αθώα λάθη που διορθώνονται εύκολα

Τα μαλλιά λαδώνουν ακόμα και μέσα στην ίδια μέρα που έχετε λουστεί; Το έχετε παρατηρήσει και δεν ξέρετε τι φταίει.

Μπορεί να είναι η επιλογή του σαμπουάν ή του κοντίσιονερ, η νευρική συνήθεια να παίζετε με τα μαλλιά σας ή η μαξιλαροθήκη σας δεν έχει πλυθεί καλά… Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους τα μαλλιά σας δεν διατηρούν τη φρεσκάδα τους.

Τα 7 λάθη που κάνουμε και λαδώνουν τα μαλλιά

Υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορεί να κάνουν τα μαλλιά σας λιπαρά, αλλά αν τα διορθώσετε μπορείτε να παρατείνετε το χρόνο ανάμεσα στα λουσίματα.

Λάθος 1: Δεν καθαρίζετε πραγματικά τα μαλλιά σας στο λούσιμο

Μερικοί από εμάς δεν πλένουμε σωστά τα μαλλιά μας. Έχετε παρατηρήσει ότι μετά το κομμωτήριο τα μαλλιά φαίνονται καθαρά και υγιή για αρκετές ημέρες; Ο λόγος είναι ότι το λούσιμο στα κομμωτήρια είναι αποτελεσματικό γιατί το σαμπουάν εφαρμόζεται στα μαλλιά όπως πρέπει, το τρίψιμο με το σαμπουάν καλύπτει κάθε εκατοστό της κεφαλής και τα μαλλιά ξεπλένονται εντελώς, χωρίς ίχνος προιόντος.

Μπορεί να έχετε επίσης παρατηρήσει ένα μικρό κόλπο που ξεχωρίζει τα επαγγελματικές λουσίματα από το τρίψιμο που κάνετε τρεις φορές την εβδομάδα: Αντί να προσθέσετε περισσότερο σαμπουάν εάν ο αφρός δεν είναι αρκετός, οι στυλίστες συνήθως προσθέτουν λίγο νερό. Αυτή η μικρή επαγγελματική συμβουλή διασφαλίζει ότι δεν προσθέτετε περιττό προϊόν, το οποίο μπορεί να βαρύνει τα μαλλιά σας.

Λάθος 2: Το υπερβολικό λούσιμο των μαλλιών σας

Όσο περισσότερο πλένετε τα μαλλιά σας, τόσο πιο γρήγορα μπορεί να φαίνεται ότι χρειάζεστε λούσιμο. Ο λόγος είναι ότι καθαρίζετε τα μαλλιά σας από τα φυσικά τους έλαια πολύ συχνά. Το τριχωτό της κεφαλής σας θα έχει πιο γρήγορη την παραγωγή ελαίου, πράγμα που σημαίνει πιο λιπαρά μαλλιά σε χρόνο ρεκόρ. Η λύση δεν είναι να σταματήσετε να λούζεστε, αλλά σχεδιάστε το λούσιμο των μαλλιών σας ανάλογα και με το πρόγραμμά σας, π.χ. μετά το γυμναστήριο, αλλά όχι κάθε μέρα.

Λάθος 3: Μήπως το μαλακτικό λαδώνει τα μαλλιά

Η χρήση υπερβολικής ποσότητας conditioner, το λάθος conditioner ή η λανθασμένη εφαρμογή του conditioner μπορεί να οδηγήσει σε πιο λιπαρά μαλλιά, σύμφωνα με το southernliving.com. Ο τύπος των μαλλιών σας, η υφή, το μήκος και πολλά άλλα επηρεάζουν τη διαδικασία μετά το λούσιμο, αλλά ένας καλός εμπειρικός κανόνας είναι να εφαρμόζετε κοντίσιονερ από τη μέση των μαλλιών μέχρι τις άκρες και να φροντίζετε πάντα να τα ξεπλένετε εντελώς.

Λάθος 4: Αγγίζετε τα μαλλιά σας πολύ συχνά

Γνωρίζουμε ότι αυτές οι φρέσκες τρέσες από το κομμωτήριο είναι δελεαστικές, αλλά κρατήστε τα δάχτυλά σας μακριά από τα μαλλιά σας εάν θέλετε διάρκεια. Το δέρμα στα χέρια μας μας περιέχει όλα τα είδη ελαίων (για να μην αναφέρουμε τη βρωμιά και τα μικρόβια), τα οποία περνάτε στα μαλλιά σας.

Λάθος 5: Χρήση ακατάλληλων προϊόντων μαλλιών

Δεν είναι όλα τα προϊόντα καταπληκτικά και υπέροχα. Στην πραγματικότητα, μάλλον δεν υπάρχει ένα προϊόν που να λειτουργεί σε κάθε τύπο μαλλιών. Σίγουρα μπορείτε να αναζητήσετε συμβουλές από τον κομμωτήσα σας σχετικά με τα προϊόντα που είναι καλύτερα για τις συγκεκριμένες ανάγκες των μαλλιών σας. Ο κομμωτής σας το πιθανότερο μπορεί να έχει μια σειρά προϊόντων που πωλούνται στο κομμωτήριο. Εάν αυτά τα προϊόντα δεν είναι εντός του προϋπολογισμού σας, είναι πολύ καλό να τον ενημερώσετε, ώστε να σας προτείνει άλλες επιλογές που μπορείτε να αγοράσετε στο σούπερ μάρκετ.

Λάθος 6: Βρώμικα σεντόνια

Ανεξάρτητα από το αν διαθέτετε μια τυπική βαμβακερή μαξιλαροθήκη ή έχετε αγοράσει μεταξένιες μαξιλαροθήκες , θα πρέπει να τη διατηρείτε καθαρή για να διατηρείτε και τα μαλλιά σας καθαρά.
Υπολείμματα μακιγιάζ, υπολείμματα προιόντων περιποίησης δέρματος, ιδρώτας και πολλά άλλα κρύβονται ανάμεσα σε αυτές τις ίνες, επιβαρύνοντας τα μαλλιά σας. Πλένετε τη μαξιλαροθήκη σας κάθε εβδομάδα.

Λάθος 7: Το βούρτσισμα

Είστε της άποψης των “100 βουρτισμάτων”; Ή μήπως αυτός ήταν ένας κανόνας ομορφιάς που ακολουθούσε στην οικογένεια μόνο η γιαγιά; Η αλήθεια είναι ότι μια καλή βούρτσα μαλλιών και το τακτικό βούρτσισμα μπορεί να αυξήσει τη ροή του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής, προάγοντας δυνητικά την ανάπτυξη των μαλλιών. Μια ρουτίνα βουρτσίσματος μπορεί επίσης να βοηθήσει στη διασπορά των ελαίων στο τριχωτό της κεφαλής, κάτι που μπορεί να διατηρήσει τα μαλλιά υγιή και λαμπερά.

Διαβάστε επίσης

Βραδινές λιγούρες: 6+1 τρόποι να τις αποφύγετε

«Τσουνάμι» αλλαγών στην Υγεία – Ο νέος ΕΟΠΥΥ και η πολύπαθη ΠΦΥ

Μία τυχαία συγκλονιστική ανακάλυψη ρίχνει φως στο “πότε πεθαίνουμε πραγματικά” και αν βλέπουμε κάτι

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.