Ημιμόνιμο βερνίκι νυχιών: 3 εύκολοι τρόποι να το αφαιρέσετε στο σπίτι

Το ημιμόνιμο βερνίκι νυχιών είναι ανθεκτικό, έχει μεγάλη διάρκεια, περισσότερη γυαλάδα. Το μόνο αρνητικό είναι ότι δεν βγαίνει το ίδιο εύκολα όπως ένα απλό βερνίκι νυχιών. Οι περισσότερες απο μας πηγαίνουν στο κομμωτήριο η σε κάποιον επαγγελματία για να το αφαιρέσουν, αλλά μπορείτε να παραλείψετε αυτό το βήμα και να βγάλετε το ημιμόνιμο βερνίκι στο σπίτι.

Σύμφωνα με τη διάσημη καλλιτέχνη νυχιών Rita Remark, τα νύχια σας μπορεί πραγματικά να υποφέρουν και να καταστραφούν εαν δεν αφαιρεθεί σωστά το βερνίκι.

Ο λόγος για τον οποίο οι μανικιουρίστες τονίζουν αυτόν τον κανόνα τόσο συχνά είναι επειδή μπορούμε σχεδόν να εγγυηθούμε ότι θα μείνετε με ζημιά στα νύχια σας. Αυτό συμβαίνει επειδή τα τζελ είναι σχεδιασμένα για να δένουν πολύ πιο σφιχτά στα νύχια από το παραδοσιακό βερνίκι νυχιών», είπε στο popsugar.com , προσθέτοντας ότι,«κάνει το μανικιούρ να διαρκεί πολύ περισσότερο, αλλά απαιτεί λίγη περισσότερη υπομονή για να αφαιρεθεί».

Εάν βρίσκεστε σε δύσκολη ώρα ή απλά δεν μπορείτε να πάτε σε ένα κομμωτήριο για να αφαιρέσετε το βερνίκι σας, διαβάστε τις συμβουλές αφαίρεσης βερνικιού, της Remark, που μπορείτε να ακολουθήσετε στο σπίτι.

Η πιο διαδεδομένη μέθοδος είναι αυτή με το καθαρό ασετόν, το βαμβάκι και το αλουμινόχαρτο. Υπάρχει όμως και η βύθιση των νυχιών σε καθαρή ακετόνη, το ξεφλούδισμα του βερνικιού, αλλά και η αφαίρεση ημιμόνιμου με τροχό ή λίμα.

Οι δυο τελευταίες διαδικασίες δεν συνίστανται, διότι τρίβοντας το ημιμόνιμο βερνίκι με τον τροχό ή την λίμα, υπάρχει ο κίνδυνος να πληγώσετε και την επιφάνεια του φυσικού νυχιού, κάνοντας το αδύναμο και λεπτό.

Θα χρειαστείτε

– Καθαρό ασετόν
– Βαμβάκι
– Αλουμινόχαρτο
– 1 ξυλάκι μανικιούρ
– 1 λίμα
– Buffer
– Λάδι νυχιών για τα πετσάκια
– Λοσιόν ή κρέμα χεριών

Διαδικασία αφαίρεσης

  1. Πάρτε 10 μικρά κομματάκια από βαμβάκι ή 10 έτοιμες μπάλες βαμβακιού.
  2. Κόψτε 10 μεγάλα κομμάτια αλουμινόχαρτου σε μέγεθος που να τυλίγουν καλά το δάχτυλο σας.
  3. Περάστε με μια λίμα την επιφάνεια του νυχιού για να βγάλετε το στρώμα του top coat και να διευκολύνετε την αφαίρεση του ημιμόνιμου.
  4. Εφαρμόστε λίγο λάδι για τα πετσάκια με ελαφρύ μασάζ. Έτσι, τα ενυδατώνετε και τα προστατεύετε από την αφυδάτωση που προκαλεί το καθαρό ασετόν, γνωστό και ως ακετόνη.
  5. Βυθίστε τα κομμάτια βαμβακιού μέσα σε καθαρή ακετόνη και ακουμπήστε τα πάνω στην επιφάνεια των νυχιών.
  6. Τυλίξτε κάθε δάχτυλο με ένα αλουμινόχαρτο και αφήστε το καθαρό ασετόν να δράσει για 10 λεπτά. Το αλουμινόχαρτο δεν ασφαλίζει μόνο τη σταθερότητα του βαμβακιού, αλλά αυξάνει τη θερμοκρασία κάνοντας πιο αποτελεσματική τη δράση της ακετόνης. Προσοχή όμως, φροντίστε το βαμβάκι να ακουμπάει καλά πάνω στο νύχι και αποφύγετε το δυνατό σφίξιμο για να μην δημιουργηθούν προβλήματα στην κυκλοφορία του αίματος.
  7. Αφαιρέστε με προσοχή το βαμβάκι και το αλουμινόχαρτο και δείτε αν το ημιμόνιμο βερνίκι είναι έτοιμο για αφαίρεση με το ειδικό ξυλάκι. Αν όχι, βάλτε για λίγο ακόμη το ασετόν και περιμένετε.
  8. Ξύστε ελαφρώς το βερνίκι τύπου Shellac με το ξυλάκι για να το βγάλετε.
  9. Αν είναι απαραίτητο, περάστε ελαφρώς το νύχι με το μπάφερ για να γίνει πιο λεία η επιφάνεια του. Προσέξτε μόνο μην το τρίψετε πολύ διότι θα κάνει τα νύχια αδύναμα και λεπτά.
  10. Πλύνετε καλά τα χέρια.
  11. Εφαρμόστε λάδι νυχιών στα πετσάκια, καθώς και μια κρέμα ή λοσιόν στα χέρια.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα nail polish removers με λάδι χωρίς ασετόν ή με ελάχιστη περιεκτικότητα σε αυτό δεν είναι ισχυρά για την αφαίρεση ημιμόνιμου βερνικιού από τα νύχια. Εκτός αν πρόκειται για ειδικά προϊόντα που προτείνουν οι εταιρείες τύπου shellac. σε αυτή την περίπτωση, ακολουθείτε την ίδια διαδικασία με την παραπάνω.

Πώς βγαίνει το ημιμόνιμο βερνίκι με βύθιση σε καθαρό ασετόν

Πρόκειται για μια εναλλακτική μέθοδο για να αφαιρέσετε το χρώμα του ημιμόνιμου από τα νύχια, η οποία έχει κάποια κοινά σημεία με την προηγούμενη.

Θα χρειαστείτε

– Λάδι νυχιών
– Καθαρό ασετόν
– 1 λίμα
– 1 ξυλάκι μανικιούρ
– Buffer
– Λοσιόν ή κρέμα χεριών

Βήμα βήμα πως να αφαιρέσετε το ημιμόνιμο βερνίκι με βύθιση

  1. Εφαρμόστε στα πετσάκια λίγο λάδι νυχιών για ενυδάτωση σε βάθος και να τα προστατεύσετε από την αφυδάτωση που προκαλεί το καθαρό ασετόν.
  2. Γεμίστε ένα μπολάκι με καθαρή ακετόνη ή ένα nail polish remover με τουλάχιστον 80% περιεκτικότητα σε ασετόν.
  3. Πριν βυθίσετε τα νύχια σας στο υγρό, λιμάρετε ελαφρώς την επιφάνεια τους για να φύγει το πρώτο στρώμα του ημιμόνιμου μανό.
  4. Βάλτε τα δάχτυλα μέσα στο ασετόν και περιμένετε περίπου 10 λεπτά.
  5. Ξύστε την επιφάνεια του νυχιού με το ειδικό ξυλάκι, αφαιρώντας το βερνίκι τύπου shellac.
  6. Πλύντε πολύ καλά τα χέρια σας.
  7. Απλώστε λίγο λαδάκι τριγύρω από το νύχι κάνοντας απαλό μασάζ και εφαρμόστε μια κρέμα ή λοσιόν στα χέρια.

Πως να βγάλετε το ημιμόνιμο βερνίκι χωρίς ασετόν

Αν και σε γενικές γραμμές το ξεφλούδισμα των νυχιών δεν συνίσταται, διότι μπορεί να προκληθεί μεγάλη ζημιά στην φυσική επιφάνεια τους, η παρακάτω μέθοδος μπορεί να σας βοηθήσει να αφαιρέσετε το ημιμόνιμο μανικιούρ χωρίς να χρησιμοποιήσετε ασετόν. Θα πρέπει όμως να περιμένετε μέχρι το βερνίκι να αρχίσει να ξεφλουδίζει από μόνο του. Αυτό θα σας δείξει πως ήρθε η ώρα να το βγάλετε με μεγαλύτερη ασφάλεια.

Τα βήματα για την ασφαλή αφαίρεση 

  1. Σηκώστε ελαφρώς με τον αντίχειρα ή με ένα ξυλάκι μανικιούρ την άκρη του μανό που έχει αρχίσει να ξεκολλάει.
  2. Ρίξτε λίγο νερό στο σημείο αυτό, δηλαδή ανάμεσα στο βερνίκι και την επιφάνεια του νυχιού, ενώ παράλληλα σπρώχνετε ελαφρώς το βερνίκι για να ξεκολλήσει περισσότερο. Αντί για νερό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λάδι νυχιών ή ελαιόλαδο.
  3. Το τράβηγμα του στρώματος του ημιμόνιμου μανικιούρ θα πρέπει να γίνει απαλά και αργά, έτσι ώστε να μην πληγώσετε την φυσική επιφάνεια του νυχιού.
  4. Αν μετά το τράβηγμα και το σπρώξιμο παραμείνει ένα μικρό κομμάτι βερνικιού τύπου shellac στην επιφάνεια του νυχιού, χρησιμοποιήστε το buffer για να το αφαιρέσετε. Προσοχή όμως, μην τα τρίψετε πολύ, διότι μπορεί να κάνετε το φυσικό νύχι αδύναμο και εύθραυστο.
  5. Μετά την πλήρη αφαίρεση του ημιμόνιμου, περάστε με το μπάφερ όπου χρειάζεται και εφαρμόστε κρέμα χεριών, καθώς και λάδι για τα πετσάκια νυχιών.

Διαβάστε επίσης 

Σκασμένα χείλη και οι 9 μορφές χειλίτιδας γιατί δεν φταίει πάντα ο χειμώνας

Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζουμε το τζάκι και με ποιον τρόπο

 

 

Author

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.