Πρήζονται τα δάχτυλα σας από το κρύο ; Δείτε τι πρέπει να κάνετε

Τα δάχτυλα πολλών ανθρώπων πρήζονται, εξαιτίας του κρύου και των χαμηλών θερμοκρασιών. Σύμφωνα με τους ειδικούς, λόγω της επίδρασης του κρύου, ορισμένα νεύρα του σώματος συρρικνώνονται.

Η άμεση επίδρασή του είναι η κυκλοφορία του αίματος (Blood Circulation), λόγω της οποίας υπάρχει πρήξιμο στα δάχτυλα των χεριών και των ποδιών.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια του πρηξίματος, υπάρχει ερυθρότητα στα δάχτυλα και υπάρχει πολύς πόνος. Το κρύο νερό προκαλεί ένα τσίμπημα στα δάχτυλα.

Εάν παλεύετε με αυτό το πρόβλημα κάθε φορά το χειμώνα, τότε μερικές σπιτικές θεραπείες μπορούν να σας βοηθήσουν.

Λάδι μουστάρδας

Για να αφαιρέσετε το πρόβλημα του πρηξίματος, βάλτε περίπου ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι και μερικές σκελίδες σκόρδο σε λάδι μουστάρδας και θερμαίνετε καλά αυτό το λάδι. Όταν κοιμάστε το βράδυ, απλώστε το στα δάχτυλα των ποδιών και φορέστε κάλτσες και φορέστε γάντια βάζοντάς το στα δάχτυλα των χεριών. Κάνοντας αυτό συνεχώς για δύο έως τρεις ημέρες, θα νιώσετε πολλά οφέλη.

Το κρεμμύδι ωφελεί επίσης

Το κρεμμύδι είναι επίσης χρήσιμο για την άρση του προβλήματος της φλεγμονής. Το κρεμμύδι έχει αντισηπτικές και αντιβιοτικές ιδιότητες, οι οποίες μειώνουν τη φλεγμονή του σώματος καθώς και ανακουφίζουν από το πρόβλημα του κνησμού. Βγάζεις τον χυμό του κρεμμυδιού και τον απλώνεις στα δάχτυλα. Μετά από περίπου μισή ώρα πλύνετε τα χέρια και τα πόδια σας με χλιαρό νερό.

Χυμός λεμονιού

Αν δεν θέλετε να κάνετε πολλή ταλαιπωρία για αυτό, τότε κόψτε το λεμόνι και ζεστάνετε το ελαφρά και απλώστε το χυμό του στα δάχτυλα. Ο χυμός λεμονιού δρα για την εξάλειψη της φλεγμονής.

Ελαιόλαδο και Κουρκουμάς

Το ελαιόλαδο είναι επίσης πολύ χρήσιμο για την εξάλειψη του προβλήματος της φλεγμονής. Ζεσταίνετε το και ανακατέψτε τον κουρκουμά και εφαρμόστε τον στην πληγείσα περιοχή. Λόγω αυτής της φλεγμονής τελειώνει σε μεγάλο βαθμό

Ποδόλουτρο 

Εάν αυτό το πρόβλημα σας ενοχλεί πολύ, τότε μουλιάστε τα χέρια και τα δάχτυλα των ποδιών σας καθημερινά το βράδυ και κοιμηθείτε φορώντας κάλτσες στα πόδια και γάντια στα χέρια σας. Αυτό θα δώσει επίσης μεγάλη ανακούφιση.

Διαβάστε επίσης 

Θεμιστοκλέους: Τι πρέπει να κάνουν όσοι έχασαν το ραντεβού για εμβολιασμό

Ψωρίαση: Πολύτιμες συμβουλές για την χειμωνιάτικη έξαρση των συμπτωμάτων

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.