Μυστικά ομορφιάς για να λάμπετε όλη τη χρονιά

Μυστικά ομορφιάς για να λάμπετε όλη τη χρονιά, αποκαλύπτουν κορυφαίοι δερματολόγοι. Μετά από δύο χρόνια πανδημίας, που μπορεί καλύτερα να περιγραφεί ως «πρωτοφανές» και «αβέβαιο», η πρόβλεψη του μέλλοντος μπορεί να είναι κάπως περίεργη.

Αλλά όσον αφορά την ομορφιά, λένε στο realsimple.com, είναι ασφαλές να πούμε ότι οι τάσεις έχουν εξελιχθεί με την εποχή. Ενώ το 2021 αφορούσε την αυξημένη υγιεινή, τα προϊόντα μάσκας και τη νέα αποδοχή του φυσικού μας δέρματος και μαλλιών, είμαστε έτοιμοι να φέρουμε περισσότερους πειραματισμούς το 2022.

Από επιστημονικές θεραπείες περιποίησης μαλλιών για την τριχόπτωση μέχρι ρομπότ που βάφουν τα νύχια σας και αρώματα που χαλάνε τη διάθεσή σας, αυτές είναι οι προβλεπόμενες τάσεις ομορφιάς που προβλέπουν οι ειδικοί ότι θα εμφανιστούν μέσα στο επόμενο έτος.

Η προετοιμασία της επιδερμίδας πριν το μακιγιάζ είναι το Α και το Ω, για να έχετε τέλειο δέρμα και να διατηρήσετε για περισσότερες ώρες το look σας, λένε οι ειδικοί.  Επίσης, το foundation σας θα δείχνει πιο φυσικό και σίγουρα δε θα γίνει cakey μετά από κάποιο χρονικό διάστημα.

Το πιο απλό που μπορείτε να κάνετε, λοιπόν, είναι να εφαρμόζετε την ενυδατική σας κρέμα στο πρόσωπο καθημερινά είτε βαφτείτε είτε όχι. Με αυτόν τον τρόπο, θα είστε πάντα λαμπερές και θα δείχνετε στην επιδερμίδα σας τη φροντίδα που της αξίζει!

Ένα ακόμη μυστικό ομορφιάς είναι να ψεκάζετε το πρόσωπό σας με το αγαπημένο σας setting spray. Αρχικά, εξασφαλίζετε μεγαλύτερη διάρκεια στο μακιγιάζ σας και δεύτερον το κάνετε να φαίνεται πιο dewy και λαμπερό όσες ώρες κι αν βρίσκεστε έξω.

Πολλά από τα κορίτσια του Instagram το έχουν εντάξει στη ρουτίνα περιποίησής τους, οπότε προσθέστε το κι εσείς στη δική σας και δημιουργήστε τα πιο ακαταμάχητα makeups σας.

Lip contouring

Σίγουρα δεν πρόκειται για ένα μυστικό ομορφιάς που μας έρχεται πρώτο στο μυαλό, αλλά στην πραγματικότητα χαρίζει σαρκώδη χείλη, έτοιμα για φίλημα. Αρχικά, απλώστε ένα κραγιόν σε nude απόχρωση κι έπειτα στις άκρες τους εφαρμόστε ένα άλλο σε πιο σκούρα. Στη συνέχεια, κάντε blend στα δύο χρώματα, για να ενωθούν μεταξύ τους και το αποτέλεσμα να είναι πιο ομοιόμορφο. Ολοκληρώστε με ελάχιστη ποσότητα από lip gloss για πιο juicy αποτέλεσμα και είστε έτοιμες!

Υιοθετήστε μια σταθερή ρουτίνα περιποίησης

Δε χρειάζεται να δοκιμάζετε άπειρα προϊόντα ομορφιάς κάθε μήνα, να ξοδεύετε πολλά χρήματα και να αγχώνεστε για το αν πρέπει να τα χρησιμοποιήσατε όλα. Αυτό που αρκεί να κάνετε είναι να βρείτε αυτά που λειτουργούν στο δέρμα σας και να τα υιοθετήσετε στη ρουτίνα περιποίησής σας. «Ξεκινώ με έναν καλό καθαρισμό, για να απομακρύνω ρύπους και υπολείμματα μακιγιάζ από το πρόσωπό μου, στη συνέχεια χρησιμοποιώ ένα toner, έπειτα ένα serum για να δώσω ένα boost στην επιδερμίδα μου και ολοκληρώνω με μια κρέμα ματιών, γιατί δεν πρέπει να παραμελούμε εκείνη την περιοχή», η δερματολόγος Jeriel Weitz.

Επιστημονική περιποίηση μαλλιών, με έμφαση στην τριχόπτωση

Η απολέπιση του δέρματος της περιποίησης μαλλιών είναι επίσημα κυρίαρχη. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει πολύ μεγαλύτερη επικάλυψη μεταξύ περιποίησης μαλλιών και περιποίησης δέρματος, ειδικά με τη νέα εστίαση στο τριχωτό της κεφαλής (που είναι επίσης το δέρμα, τελικά).

Με όλες τις ανησυχίες για το τριχωτό της κεφαλής που έχουν προκύψει κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ιδιαίτερα η τριχόπτωση, αυξάνονται επίσης θεραπείες όπως το πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια (ενέσεις “υγρού χρυσού” που έχουν επιστημονικά δεδομένα που βελτιώνουν την τριχόπτωση), καθώς και μια προσέγγιση από μέσα προς τα έξω. στην περιποίηση των μαλλιών (χρησιμοποιώντας συμπληρώματα για να βοηθήσουν στην υγεία των μαλλιών) και στο τριχωτό της κεφαλής (Botox στο τριχωτό της κεφαλής) για ιδρωμένα τριχωτά της κεφαλής.

Διαβάστε επίσης 

Μακιγιάζ: Απίστευτο τι μπορεί να προκαλέσει στο δέρμα

8 μικρές πρωτοχρονιάτικες αποφάσεις για ένα πιο ευτυχισμένο και πιο υγιές 2022

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.