6 λάθη διακόσμησης που κάνουν το σπίτι σας να φαίνεται πιο ακατάστατο από ό,τι είναι πραγματικά

Θέλετε το σπίτι σας είναι άνετο και φιλόξενο, πολλές φορές όμως είναι εύκολο να υπερβάλλετε με τη διακόσμησή του και να καταλήξετε να έχετε έναν χώρο που φαίνεται βαρυφορτωμένος και ακατάσταστος

Αποφύγετε τα λάθη

Εδώ είναι έξι πράγματα που πρέπει να αποφύγετε για να αποκτήσει ο χώρος σας μια κομψή εμφάνιση.
Για να σας βοηθήσουμε να δημιουργήσετε έναν χώρο που να φαίνεται καθαρός και οργανωμένος, έχουμε συγκεντρώσει μια λίστα με λάθη διακόσμησης που θα μπορούσαν να κάνουν το σπίτι σας να φαίνεται ακατάστατο. Αποφεύγοντας κάποιες συνηθισμένες υπερβολές, θα είναι πιο εύκολο να διατηρήσετε την τάξη και να επιτύχετε μια άψογη εμφάνιση.

1. Επενδύετε πάρα πολύ στους ανοιχτούς χώρους αποθήκευσης

Τα ανοιχτά ράφια είναι ένα εξαιρετικό μέρος για την αποθήκευση βιβλίων και την έκθεση μπιμπελό ή έργων τέχνης, αλλά αυτός ο τύπος αποθήκευσης λειτουργεί καλύτερα όταν δεν είναι γεμάτος. Όταν διακοσμείτε μια βιβλιοθήκη ή ενσωματωμένα ράφια, μην γεμίζετε κάθε εκατοστό του χώρου με βιβλία και αξεσουάρ. Για να επιτύχετε μια πιο καθαρή εμφάνιση, αφήστε λίγο ελεύθερο χώρο μεταξύ των αντικειμένων. Θα πρέπει επίσης να αποφύγετε τη χρήση ανοιχτού χώρου αποθήκευσης για ηλεκτρονικά είδη και καλώδια ή για να φυλάσσετε παιχνίδια, ταινίες και παιχνίδια. Αυτά τα αντικείμενα είναι καλύτερα να τα αποθηκεύετε μέσα σε ντουλάπια, κουτιά ή καλάθια για λιγότερο ακατάστατο αποτέλεσμα.

2. Χρήση πάρα πολλών χρωμάτων

Η εφαρμογή πολλών, διαφορετικών χρωμάτων σε τοίχους και αντικείμενα είναι εγγυημένο ότι θα κάνει ένα σπίτι να φαίνεται ακατάστατο. Χρησιμοποιήστε μία ή δύο αποχρώσεις σε συνδυασμό με ουδέτερα χρώματα για να δώσετε στο σπίτι σας μια συνεκτική, χαλαρή εμφάνιση. Για παράδειγμα, ένα σαλόνιμε διαφορετικές αποχρώσεις του μπλε δημιουργεί έναν υπέροχο, συνεκτικό χώρο. Το ουδέτερο χαλί, οι κουρτίνες και τα έπιπλα επιτρέπουν στο δωμάτιο να αναπνέει ενώ το κάνει να φαίνεται πιο ευρύχωρο και ανοιχτό.

3. Τα πολλά μαξιλαράκια

Αποφύγετε μια τυχαία και ακατάστατη εμφάνιση περιορίζοντας τον αριθμό των μαξιλαριών σε έναν καναπέ, πολυθρόνα ή ένα κρεβάτι. Ένα σαλόνι φαίνεται όμορφα διακοσμημένο αν ο καναπές δεν είναι γεμάτο με διακοσμητικά μαξιλάρια. Δύο ή τρία μαξιλάρια σε κάθε άκρο του καναπέ είναι συνήθως η τέλεια ποσότητα για να διακοσμήσετε ένα δωμάτιο με όμορφα χρώματα και σχέδια.

4. Έπιπλα που εφάπτονται στους τοίχους

Η τοποθέτηση όλων των επίπλων σας στους τοίχους θα κάνει τον χώρο να φαίνεται ακατάστατος και ακατάστατος. Η λύση; Τραβήξτε τα έπιπλα μακριά από τους τοίχους και προς το κέντρο του δωματίου. Η ομαδοποίηση, π.χ. τεσσάρων καρεκλών γύρω από ένα τραπεζάκι του καφέ δημιουργεί την τέλεια περιοχή συνομιλίας. Συνδυάστε τα έπιπλα με ένα χαλί που θα οριοθετεί την περιοχή.

5. Πολλά διακοσμητικά πάνω σε τραπέζια

Πάρα πολλές διακοσμητικές πινελιές στην επιφάνεια ενός τραπεζιού θα κάνουν ένα δωμάτιο να φαίνεται ακατάστατο. Αντίθετα, επεξεργαστείτε τον αριθμό των αξεσουάρ και, στη συνέχεια, διακοσμήστε το τραπέζι με μία ή δύο ομάδες αντικειμένων. Αρχικά, μειώστε ό,τι έχετε ήδη στην επιφάνεια εργασίας. Εμφανίστε μόνο ό,τι αγαπάτε και ό,τι είναι λειτουργικό (για παράδειγμα, ένα μικρό πιάτο για την αποθήκευση κλειδιών αυτοκινήτου και γυαλιών ηλίου) και αφαιρέστε τα υπόλοιπα. Ομαδοποιήστε πολλά μικρά αντικείμενα πάνω αε έναν δίσκο.

Κρεμώντας κάδρα τυχαία

Κάδρα κρεμασμένα με τυχαίο τρόπο σε έναν τοίχο δημιουργούν μια χαοτική εμφάνιση που μπορεί να αφανίσει τον χώρο. Αντίθετα, ομαδοποιήστε φωτογραφίες σε μια διάταξη όπως στις γκαλερί για να κάνετε αμέσως το δωμάτιο να φαίνεται πιο οργανωμένο και ισορροπημένο.

Πηγή: bhg.com

Διαβάστε επίσης

Αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση: Τα 2 πολύτιμα δώρα που πρέπει να προσφέρεις στο παιδί σου

5 ασκήσεις για γυμνασμένο στήθος

Δημόπουλος: “Το τέλος της πανδημίας είναι πλέον ένα χειροπιαστό σενάριο”

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.