Τα δερματολογικά προβλήματα των Ευρωπαίων

Τα δερματολογικά προβλήματα ταλαιπωρούν τουλάχιστον τους μισούς Ευρωπαίους πολίτες, όπως προκύπτει από μεγάλη έρευνα που έγινε για τις δερματολογικές ασθένειες.

Σχεδόν οι μισοί ενήλικες Ευρωπαίοι (ποσοστό 48%) είχαν τουλάχιστον ένα δερματολογικό πρόβλημα ή νόσο του δέρματος κατά τους τελευταίους 12 μήνες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μεγαλύτερης του είδους της έρευνας που πραγματοποίησε η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας (EADV).

Η έρευνα για τα δερματολογικά προβλήματα των Ευρωπαίων

Η έρευνα “Burden of Skin Disease in Europe”, που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της EADV στο Λουγκάνο, αφορούσε 44.689 άτομα άνω των 18 ετών από 27 ευρωπαϊκές χώρες (μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα). Το 47,9% των ερωτηθέντων ανέφεραν τουλάχιστον ένα πρόβλημα στο δέρμα τους, ενώ κατά μέσο όρο ανέφεραν δύο δερματολογικά προβλήματα.

Τα πιο συχνά δερματολογικά προβλήματα 

Εκτιμάται ότι περισσότεροι από 195 εκατομμύρια ενήλικες στην Ευρώπη έχουν τουλάχιστον ένα πρόβλημα στο δέρμα τους. Τα συνηθέστερα είναι λοιμώξεις από μύκητες (9%), ακμή (5,5%), ατοπική δερματίτιδα-έκζεμα (5,3%) και αλωπεκίαση (5,2%). Επίσης περίπου ένας στους πέντε (20%) νιώθει δυσάρεστες αισθήσεις στο δέρμα του, όπως φαγούρες.

Διαβάστε επίσης

Υπάρχει σοβαρός λόγος να καθαρίζετε αυτά τα 5 πράγματα κάθε μέρα

Ποιο αθώο παιχνίδι προκαλεί βλάβη στο δέρμα των παιδιών;

Πως βιώνουν άνδρες και γυναίκες την απώλεια των μαλλιών τους

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.