Οι καλύτερες βιταμίνες για μαλλιά, δέρμα και νύχια – Τι να κοιτάτε στις ετικέτες των συμπληρωμάτων

Υπάρχουν πολλά συμπληρώματα βιταμινών για την υγεία των μαλλιών, του δέρματος και των νυχιών. Περιέχουν διαφορετικά συστατικά που μπορεί να βοηθήσουν στην πρόληψη της τριχόπτωσης, να ενυδατώσουν το δέρμα και να ενισχύσουν τα νύχια.

Ορισμένα είναι επίσης φιλικά για τα άτομα που ακολουθούν την vegan διατροφή, άλλα είναι απαλλαγμένα από γλουτένη, τεχνητά χρώματα και συντηρητικά.

Πιθανά οφέλη και εκτιμήσεις

Οι βιταμίνες μαλλιών, δέρματος και νυχιών περιέχουν κυρίως αυτά τα συστατικά:

Βιταμίνη Α: Το Πανεπιστημιακό Ιατρικό Κέντρο του Ρότσεστερ αναφέρει ότι η βιταμίνη Α μπορεί να αποτρέψει την ξηρότητα του δέρματος που θα μπορούσε να οδηγήσει σε λοιμώξεις. Τα συμπληρώματα βιταμίνης Α μπορεί να είναι αποτελεσματικά στη μείωση του κινδύνου για καρκίνο του δέρματος, του μαστού και του πνεύμονα. Μπορεί επίσης να υποστηρίξει την παραγωγή σμήγματος, η οποία εμποδίζει το σπάσιμο των μαλλιών. Ωστόσο, σε μια παλαιότερη μελέτη διαπιστώθηκε ότι η υπερβολική συμπλήρωση βιταμίνης Α μπορεί να οδηγήσει σε τριχόπτωση.

Βιταμίνη C: Η βιταμίνη C μπορεί να είναι ευεργετική για την επούλωση πληγών. Σύμφωνα με άλλη έρευνα , οι γιατροί μπορεί να συστήσουν συμπληρώματα βιταμίνης C σε άτομα που αναρρώνουν και έχουν χαμηλά επίπεδα βιταμίνης C.

Βιταμίνη Ε : Μία αξιόπιστη έρευνα  αναφέρει ότι η βιταμίνη Ε έχει αντιφλεγμονώδη δράση και μπορεί να μειώσει το πάχος του δέρματος και το οίδημα. Μπορεί επίσης να προστατεύσει το δέρμα από την υπεριώδη ακτινοβολία.

Ορισμένα προϊόντα περιέχουν επίσης βιοτίνη, μια βιταμίνη του συμπλέγματος Β, για την οποία έχει διαπιστωθεί ότι η θεραπεία 90 ημερών βοηθά την ανάπτυξη τριχοφυΐας και οδηγεί σε μειωμένη τριχόπτωση.

Επιπλέον, τα συμπληρώματα βιταμινών για τα μαλλιά, το δέρμα και τα νύχια μπορεί επίσης να περιλαμβάνουν τα ακόλουθα συστατικά στη φόρμουλα τους:

-μαγγάνιο
-σελήνιο
-κερατίνη
-λιπαρά οξέα, όπως ιχθυέλαιο ή λιναρόσπορο.

Περιορισμένα επιστημονικά στοιχεία

Ωστόσο, υπάρχουν περιορισμένα επιστημονικά στοιχεία σχετικά με τα οφέλη των συμπληρωμάτων βιταμινών μαλλιών, δέρματος και νυχιών.

Επί πλέον, από μία άλλη μελέτη διαπιστώθηκε ότι οι διαθέσιμες βιταμίνες που αγοράζονται χωρίς ιατρική συνταγή (OTC) σε καταστήματα λιανικής μπορεί να μην είναι ασφαλείς, καθώς μπορούν να αλληλεπιδράσουν με άλλα φάρμακα και να οδηγήσουν σε υπερβολική χρήση.

Τι να προσέξετε

Ορισμένα συμπληρώματα ενδέχεται να μην περιλαμβάνουν προειδοποιητική ετικέτα για την εγκυμοσύνη, που να δηλώνει ότι τα άτομα που είναι έγκυες πρέπει να δουν έναν γιατρό πριν λάβουν οποιαδήποτε φάρμακα ή συμπληρώματα.

Ιδανικά, αναζητήστε συμπληρώματα που έχουν δοκιμαστεί από εργαστήρια τρίτων και αποφύγετε να αγοράσετε συμπληρώματα εάν η ετικέτα λέει ότι δεν προκαλούν παρενέργειες ή παρέχουν περισσότερα οφέλη από ένα συνταγογραφούμενο φάρμακο.

Πηγή: medicalnewstoday.com

Διαβάστε επίσης

Πως θα καταλάβεις ποια βιταμίνη σου λείπει από τα νύχια, τα μαλλιά, το στόμα ή το δέρμα σου

Υπερηχογράφημα στα νύχια: Πότε και που πρέπει να γίνεται

Το δυνατό μήνυμα της 20χρονης Lucy για τη σπάνια δερματική πάθηση της

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.