Καθαρίστε με τον καλύτερο (φυσικό) τρόπο το νεροχύτη της κουζίνας

Ο νεροχύτης της κουζίνας -καθώς και όλη η κουζίνα- είναι από τα σημεία εκείνα του σπιτιού που χρειάζονται καθημερινά καθάρισμα αλλά και συχνά απολύμανση γιατί ακόμα και όταν δεν φαίνεται, συνήθως είναι γεμάτος από λεκέδες, λίπη, μικρόβια και άλατα!

Εμείς βρήκαμε κάποιες από τις καλύτερες και πιο αποτελεσματικές λύσεις ώστε ο νεροχύτης σας να αστράφτει!

Τι θα κάνετε

  • Αν είναι κεραμικός ή χυτοσιδήρου, φτιάξτε ένα διάλυμα από 16 ποσότητες (καπάκια) νερού και αντίστοιχα 1 καπάκι χλωρίνης. Προσοχή, το συγκεκριμένο διάλυμα μην το χρησιμοποιήσετε αν ο νεροχύτης είναι από ανοξείδωτο χάλυβα.
  • Μια άλλη πολύ καλή λύση είναι το αδιάλυτο άσπρο ξύδι που λειτουργεί ως εξαιρετικό καθαριστικό του νεροχύτη. Καθαρίστε τον νεροχύτη με το ξύδι χρησιμοποιώντας ένα καθαρό πανί. Για πιο σκληρούς λεκέδες χρησιμοποιείστε το ξύδι πάνω σε απορροφητικό χαρτί και περάστε την επιφάνεια. Αφήστε το μερικά λεπτά να δράσει (μέχρι μισή ώρα) και ξεβγάλτε. Για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα σκουπίστε με ένα μαλακό καθαρό πανί.
  • Επίσης, η μαγειρική σόδα είναι εξίσου αποτελεσματική, ειδικά για επίμονους λεκέδες. Απλώστε τη σόδα σε ένα σφουγγάρι, περάστε την επιφάνεια του νεροχύτη και μετά ξεπλύνετε με καθαρό νερό. Ενναλακτικά πασπαλίστε με πολύ ποσότητα σόδας τον νεροχύτη (ειδικά για αυτόν από χυτοσίδηρο), τρίψτε την επιφάνεια, ξεπλύνετε και σπουπίστε με μαλακό πανί.

Τα ειδικά καθαριστικά με κρεμώδη υφή συνίστανται περισσότερο στους κεραμικούς νεροχύτες.

Διαβάστε επίσης

Τι είναι το σύνδρομο pica ή αλλοτριοφαγία – Γιατί είναι επικίνδυνο;

Σχεδόν 10 χλμ σε 3 μήνες για χάρη των… μελισσών

Πότε και πώς θα γίνεται η τρίτη δόση – Το παράδειγμα των ΗΠΑ

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.