Μάθε πώς θα πλύνεις σωστά το μαγιό σου

Είσαι διακοπές και απολαμβάνεις τον ήλιο, τη θάλασσα και το κολύμπι φορώντας το μαγιό που λίγο πριν αγόρασες. Έψαξες, δοκίμασες, ξαναδοκίμασες, αλλά τελικά το βρήκες και το απολαμβάνεις. Πώς, όμως, θα το κάνεις να κρατήσει για περισσότερο;

 

Τα βασικά βήματα της σωστής φροντίδας του μαγιό σου

Μην το απλώνεις στον ήλιο

Όταν αφήνεις το μαγιό να στεγνώσει στον ήλιο μπορεί να εξασθενίσει πραγματικά το ύφασμα και να σπάσει τις λεπτές ίνες. Προτίμησε λοιπόν, τους εσωτερικούς χώρους ή τα σκιερά μέρη. Επομένως, δεν το απλώνουμε όταν ο ήλιος είναι ψηλά και φυσικά όχι στο σύρμα.

Μην το αφήνεις με τις ώρες στο νερό

Δεν το αφήνουμε μέσα στο νερό με απορρυπαντικό. Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να ξεθωριάσει γρηγορότερα!

Πρόσθεσε απορρυπαντικό μετά από μερικές χρήσεις

Μετά από μερικές χρήσεις του μαγιό, καλό είναι να προσθέσεις λίγο απορρυπαντικό στο πλύσιμο. Βάλε λίγο νερό σε μία λεκάνη, πρόσθεσε μία κουταλιά ή και λιγότερο υγρό απορρυπαντικό και βούτηξε το μαγιό, στο οποίο έχεις γυρίσει προς τα έξω την μέσα πλευρά. Τρίψ’ το ελαφρά για λίγα λεπτά και στη συνέχεια ξέβγαλέ το καλά.

Ξέπλυνέ το ακόμα κι αν δεν βουτήξεις

Το πλένουμε ακόμα και αν δεν βουτήξουμε. Ήλιος, αντηλιακό, άμμος, ιδρώτας. Θέλεις κι άλλα;

Χρησιμοποίησε το πλυντήριο στο τέλος της σεζόν

Αν και το πλύσιμο του μαγιό στο πλυντήριο απαγορεύεται, μπορείς να το πλύνεις μόνο στο τέλος του καλοκαιριού ή αν έχεις το μαγιό αρκετά χρόνια. Χρησιμοποίησε μαλακτικό ρούχων και επέλεξε το πιο ελαφρύ πρόγραμμα, αφού βάλεις το μαγιό σε ειδικό διχτάκι. Αν το μαγιό έχει κοσμήματα ή πλεκτές λεπτομέρειες, καλύτερα να μην το επιχειρήσεις καθόλου.

Διαβάστε επίσης

Κορωνοϊός: 3.270 νέα κρούσματα, 236 διασωληνωμένοι, 24 θάνατοι

Ποιο το όφελος από τη χορήγηση επιπλέον αναμνηστικής δόσης εμβολίου Covid-19

Γιατί έχω λιγούρες; Πώς θα τις αντιμετωπίσω;

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.