Απίστευτο – Μέχρι και αυτό το σημείο επηρεάζει η COVID-19

Οι άνθρωποι έχουν αναφέρει ένα ευρύ φάσμα συμπτωμάτων μετά την εμφάνιση COVID-19, από την τριχόπτωση και τα μειωμένα επίπεδα ενέργειας έως την απώλεια μυρωδιάς . Τώρα πολλοί αναφέρουν μια νέα κατάσταση μετά τη μόλυνση.

Ειδικοί στο Ηνωμένο Βασίλειο για το COVID-19 προειδοποιούν ότι η COVID-19 μπορεί να αφήσει σημάδια στα νύχια σας.

«Τα νύχια φαίνονται περίεργα; Τα νύχια COVID αναγνωρίζονται όλο και περισσότερο όταν τα νύχια μεγαλώνουν μετά τη μόλυνση και η ανάπτυξη αυτή ανακάμπτει αφήνοντας μια γραμμή», δήλωσε ο Dr. Tim Spector , κύριος ερευνητής των μελετών PREDICT και της εφαρμογής ZOE COVID Symptom Study.

Αλλά αυτό το σύμπτωμα δεν περιορίζεται σε άτομα με COVID-19.

Εμφανίζεται ως αυλάκια ή γραμμές στα νύχια και η κατάσταση αυτή που ονομάζεται «γραμμές Beau», μπορεί να αναπτυχθεί σε άτομα μετά από ιογενή λοίμωξη.

Η κατάσταση συμβαίνει όταν διακόπτεται η ανάπτυξη των νυχιών

«Οι γραμμές του Beau εμφανίζονται όταν υπάρχει διακοπή στην ανάπτυξη των νυχιών», δήλωσε ο Δρ Michele S. Green , δερματολόγος στο νοσοκομείο Lenox Hill στη Νέα Υόρκη.

Ο Green εξήγησε ότι υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους εμφανίζονται οι γραμμές του Beau, όπως ασθένεια, τραυματισμός ή έκθεση σε ορισμένους περιβαλλοντικούς παράγοντες.

«Η εμφάνισή τους δεν είναι πάντα ενδεικτική μιας μεγαλύτερης ανησυχίας για την υγεία», πρόσθεσε.

Οι ανωμαλίες στα νύχια μπορεί να υποδηλώνουν υποκείμενη ή συστηματική νόσο

«Η οπτική εμφάνιση των νυχιών και των νυχιών μπορεί να υποδηλώνει μια υποκείμενη συστηματική νόσο», έγραψαν οι συγγραφείς της μελέτης.

Το COVID-19 δεν προκαλεί πάντα τις «γραμμές Beau»

Ερωτηθείς εάν υπάρχουν συμπτώματα της COVID-19 που μπορεί να προκαλέσουν τις γραμμές του Beau, ο Green είπε ότι η κατάσταση μπορεί να σχετίζεται με ασθένειες που προκαλούν πυρετό.

«Το COVID μπορεί να προκαλέσει αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος, γεγονός που μπορεί να συμβάλει στο σχηματισμό αυτών των ακμών των νυχιών», είπε.

Πρόσθεσε ότι αυτό το σύμπτωμα μπορεί να πάρει πολύ χρόνο για να εμφανιστεί και μερικές φορές δεν εμφανίζεται καθόλου.

«Μπορεί να χρειαστούν αρκετοί μήνες μετά την εμφάνιση της ασθένειας για να εμφανιστούν οι γραμμές του Beau και μπορεί να μην εμφανίζονται καθόλου παρά το COVID», δήλωσε ο Green.

Τόνισε ότι οι γραμμές του Beau δεν είναι μοναδικές για το COVID-19 και ότι κάθε είδους συστηματική ασθένεια μπορεί να προκαλέσει διαταραχή στην φυσιολογική ανάπτυξη των νυχιών και να οδηγήσει στην εμφάνιση των γραμμών του Beau.

«Ο διαβήτης, η πνευμονία και η ανεπάρκεια ψευδαργύρου είναι μόνο μερικές από τις άλλες καταστάσεις που μπορούν να οδηγήσουν στην ανάπτυξη των γραμμών του Beau», συνέχισε.

«Υπάρχουν λίγα πράγματα για τη θεραπεία της εμφάνισης των γραμμών του Beau», είπε. “Ολόκληρο το νύχι θα μεγαλώσει και θα αντικατασταθεί εντός 6 μηνών, πράγμα που σημαίνει ότι εάν αντιμετωπιστεί η υποκείμενη αιτία της γραμμής ή των γραμμών του Beau, θα εξαφανιστούν μόνοι τους με την πάροδο του χρόνου.”

Ωστόσο, προειδοποίησε ότι εάν οι γραμμές και οι αυλακώσεις μεγαλώσουν ή αν εμφανιστούν περισσότερες, είναι καλύτερο να προγραμματίσετε ραντεβού με έναν δερματολόγο.

Πηγή: healthline.com

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.