Οι top θεραπείες για να αποκτήσετε νεανικά χέρια

Τα γερασμένα χέρια σε γυναίκες και άνδρες αποτελούν μία πολύ ενοχλητική κατάσταση σε αυτούς που τα έχουν και είναι γενική η αίσθηση ότι η γήρανση στον άνθρωπο φαίνεται από τα χέρια.

Δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο να υπάρχει αισθητική αναντιστοιχία στη γήρανση που «δείχνουν» τα χέρια σε σχέση με την αισθητική και την «ηλικία» που «δείχνουν» τα υπόλοιπα σημεία του σώματος, δηλαδή τα χέρια να δείχνουν πιο γερασμένα από όσο πρέπει. Μπορεί το πρόβλημα αυτό να αφορά και στα δύο φύλλα, το γυναικείο δέρμα όμως φθείρεται συνήθως περισσότερο, αναφέρει ο πλαστικός χειρουργός, επιστημονικός διευθυντής του Kέντρου Πλαστικής & Aισθητικής Xειρουργικής “Aισθητική Aνάπλαση”, Αθανάσιος Χριστόπουλος.

Γιατί δείχνουν γερασμένα τα χέρια

Στη γήρανση των χεριών συντελούν πολλοί παράγοντες και αντίστοιχες είναι οι θεραπείες που απαιτούνται

Γήρανση του δέρματος

Το δέρμα χάνει την ενυδάτωση του και γίνεται πιο ξηρό, θαμπό, με πολλές ρυτιδώσεις και ανελαστικότητα. Η διόρθωση σε τέτοιες καταστάσεις γίνεται με ενυδάτωση. Ο καλύτερος τρόπος ενυδάτωσης είναι η μεσοθεραπεία με χρήση υαλουρονικού. Τα peeling, επίσης, ενδείκνυνται, όχι για ενυδάτωση αλλά, για βελτίωση της ποιότητας του δέρματος.

Απώλεια λίπους

Αυτό κάνει τα χέρια να φαίνονται αποστεωμένα (σκελετωμένα). Η εικόνα αυτή δίνει έντονα την αίσθηση της γήρανσης. Η αντιγήρανση χεριών επιτυγχάνεται με δύο τρόπους. Ο ένας είναι η χρήση υαλουρονικού και η άλλη η χρήση λίπους.

Οι top θεραπείες για να αποκτήσετε νεανικά χέρια

Υαλουρονικό για αντιγήρανση χεριών

Το υαλουρονικό είναι ένα υλικό που ο πλαστικός χειρουργός χρησιμοποιεί σε τέτοιες περιπτώσεις λόγω των πλεονεκτημάτων του:

  • είναι μια εύκολη και γρήγορη διαδικασία,
  • δίνει άμεσο αποτέλεσμα,
  • δεν χρειάζεται προετοιμασία,
  • είναι ασφαλές,
  • έχει προσιτό κόστος και
  • δεν έχει χρόνο αποχής από τις καθημερινές δραστηριότητες.

Ο πλαστικός χειρουργός κάνει τοπική αναισθησία στην περιοχή και κατόπιν εγχέει το υαλουρονικό σε όλη την επιφάνεια των χεριών και των δακτύλων, όπου και αν χρειάζεται. Κατόπιν κάνει ειδικές μαλάξεις, ώστε αυτό να απλωθεί ομοιόμορφα. Τα χέρια μπορούν να χρησιμοποιούνται κανονικά τις επόμενες ημέρες, υπάρχει όμως η πιθανότητα να έχουν κάποιες εκχυμώσεις (μελανιές), οι οποίες, αν υπάρχουν, απορροφώνται από μόνες τους σε περίπου 15 ημέρες. Το αποτέλεσμα από την αντιγήρανση χεριών με υαλουρονικό δεν είναι μόνιμο αλλά διαρκεί περίπου δύο χρόνια. Η διάρκεια της διαδικασίας είναι περίπου 15 λεπτά.

Λίπος για αντιγήρανση χεριών

Το κύριο πλεονέκτημα του λίπους είναι ότι πρόκειται για υλικό του ίδιου του οργανισμού, και αυτό συνεπάγεται ότι:

  • δεν υπάρχει κόστος υλικού,
  • δεν δημιουργούνται αντιδράσεις,
  • δεν έχει χρόνο αποχής από τις καθημερινές δραστηριότητες
  • είναι ασφαλές και
  • δίνει αποτέλεσμα που διαρκεί για πάντα (από ότι τοποθετηθεί, το μισό περίπου, θα απορροφηθεί σε τρείς μήνες και το υπόλοιπο θα διαρκέσει για πάντα.)

Ο πλαστικός χειρουργός καταρχάς κάνει μία λιποαναρρόφηση σε σημεία που υπάρχει ανεπιθύμητο, τοπικό πάχος. Κατόπιν, επεξεργάζεται το λίπος που έχει αναρροφήσει και το τοποθετεί σε σύριγγες. Ακολούθως, αφού κάνει τοπική αναισθησία, το εγχέει ομοιόμορφα στην επιφάνεια των χεριών. Η διαδικασία διαρκεί περίπου 45 λεπτά και κατόπιν μπορεί κανείς να χρησιμοποιεί τα χέρια του κανονικά.

Κηλίδες πανάδες και γενικότερα δυσχρωμίες του δέρματος

Η διόρθωση των δυσχρωμιών στην αντιγήρανση χεριών γίνεται με διάφορούς τρόπους. Οι πιο συχνοί μέθοδοι που χρησιμοποιεί ο πλαστικός χειρουργός είναι τα peelings: μηχανικά, θερμικά (laser), χημικά.

Η χρήση LASER είναι ίσως ο πιο αποτελεσματικός τρόπος αφαίρεσης των δυσχρωμιών του δέρματος στην αντιγήρανση χεριών. Βέβαια, υπάρχουν διαφορετικοί τύποι laser που χρησιμοποιούνται, οι οποίοι δεν είναι όλοι εξίσου αποτελεσματικοί και γι’ αυτό ο πλαστικός χειρουργός πρέπει να διαθέτει ποικιλία διαφορετικών μηχανημάτων laser, έτσι ώστε με γνώση να επιλέγει το κατάλληλο κάθε φορά για κάθε τύπο βλάβης του δέρματος.

Στην αρχή τοποθετείται αναισθητική κρέμα και κατόπιν χωρίς πόνο, το laser εξαχνώνει τις βλάβες. Τις επόμενες ημέρες υπάρχουν κάποιες εσχάρες στα σημεία των δυσχρωμιών. Αυτές αποπίπτουν μετά από 12 ημέρες περίπου μόνες τους, κατά τη φυσιολογική διαδικασία επούλωσης που κάνει ο κάθε οργανισμός.

Άλλοι τρόποι διόρθωσης των κηλίδων είναι τα χημικά και τα μηχανικά peelings και οι αποχρωματιστικές κρέμες. Αυτά μπορούν να γίνουν από μόνα τους ή σε συνδυασμό μεταξύ τους. Όσο πιο ισχυρό είναι το peeling τόσο καλύτερο το αποτέλεσμα αλλά και μεγαλύτερη η διάρκεια της αποθεραπείας.

Αντιγήρανση χεριών με έντονες φλέβες

Αυτές συνήθως βελτιώνονται με το γέμισμα που γίνεται στα σκελετωμένα χέρια με υαλουρονικό ή λίπος όπως προαναφέραμε. Στις υπόλοιπες περιπτώσεις η χρήση του laser ή σκληρυντικών ενέσεων ή ακόμη και χειρουργικής αφαίρεσης δίνει την λύση.

Από ότι είδαμε παραπάνω υπάρχουν διαφορετικοί παράγοντες που συνήθως συνυπάρχουν και δημιουργούν την εικόνα γήρανσης των χεριών. Επομένως αντίστοιχα και η αισθητική διόρθωση (Αντιγήρανση χεριών) συνήθως πρέπει να είναι ολιστική και να αποτελείται από συνδυασμό θεραπειών. Μόνο η εξατομικευμένη θεραπεία, μπορεί να δώσει την σωστή λύση, στην αντιμετώπιση του τόσο ιδιαίτερου αυτού προβλήματος, καταλήγει ο κ. Χριστόπουλος.

Photo Shutterstock

Διαβάστε επίσης

Ο κίνδυνος από το λίπος σε κοιλιά και χέρια

7+1 λόγοι για να βάλετε το ποδήλατο στη ζωή σας
 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.