Ο Δρ. Ιωάννης Μπολέτης Επιστημονικός Διευθυντής της Diaverum Ελλάδος

Η Diaverum, διεθνής όμιλος παροχής υπηρεσιών υγείας με έδρα τη Σουηδία και ηγετική θέση στον τομέα νεφρικής φροντίδας παγκοσμίως, ανακοινώνει με ενθουσιασμό τον διορισμό του Δρ. Ιωάννη Μπολέτη, ως Επιστημονικού Διευθυντή στην Ελλάδα, με ισχύ από την 1η Μαρτίου 2024.

Η εταιρία πραγματοποίησε τη δυναμική της είσοδο στην ελληνική αγορά τον Ιανουάριο του 2024, με την εξαγορά έξι κλινικών αιμοκάθαρσης, οι οποίες προστίθενται σε ένα δίκτυο 450 κλινικών, που διαθέτει η Diaverum, σε 24 χώρες ανά τον κόσμο. Με στόχο την πλήρη και ικανοποιητική ζωή για κάθε ασθενή με Χρόνια Νεφρική Νόσο (ΧΝΝ), η Diaverum επενδύει στους ανθρώπους της, δίνοντας έμφαση στη γνώση, τις δεξιότητες και την αφοσίωσή τους.

Ο Δρ. Ιωάννης Μπολέτης, με μακρά ακαδημαϊκή καριέρα και σημαντική εμπειρία, έχοντας μετεκπαιδευτεί και εργαστεί στο εξωτερικό, και έχοντας διευθύνει επί σειρά ετών ένα από τα μεγαλύτερα νεφρολογικά τμήματα της χώρας, καθώς και το μεγαλύτερο πρόγραμμα μεταμόσχευσης νεφρού, αναλαμβάνει να ενισχύσει τη δέσμευση της Diaverum για παροχή υπηρεσιών αιμοκάθαρσης υψηλών προδιαγραφών.

Με την ένταξή του στην ελληνική ομάδα, ο Δρ. Μπολέτης θα εφαρμόσει το Πρότυπο Μοντέλο Παροχής Φροντίδας Υγείας, το οποίο με τη συνδρομή ψηφιακών τεχνολογιών αιχμής και συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης εξασφαλίζει υψηλής ποιότητας, εξατομικευμένη φροντίδα υγείας σε όλους τους ασθενείς. Επιπρόσθετα, θα είναι υπεύθυνος για την εκπαίδευση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Κορυφαία ιατρικά αποτελέσματα

Ο Άρης Μπαϊλάν, Διευθύνων Σύμβουλος της Diaverum Ελλάδος, δήλωσε: «Με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζουμε τον Δρ. Μπολέτη στην ηγετική μας ομάδα. Είμαστε βέβαιοι ότι η εμπειρία και η επιστημονική του εξειδίκευση σε συνδυασμό με τα πρότυπα περίθαλψης και τις ψηφιακές τεχνολογίες της Diaverum θα προσφέρουν κορυφαία ιατρικά αποτελέσματα στους ασθενείς μας, και θα συμβάλουν στην αναβάθμιση του τομέα αιμοκάθαρσης στη χώρα μας».

Ο Δρ. Μπολέτης σχολίασε: «Η πρόταση της Diaverum να αναλάβω τον ρόλο του Επιστημονικού Διευθυντή στην Ελλάδα με τιμά και αποτελεί ιδιαίτερη πρόκληση. Ανυπομονώ να συνεργαστώ με την ομάδα για να θέσουμε νέα πρότυπα αριστείας στη νεφρική φροντίδα της Ελλάδα. Πλέον των κορυφαίων ιατρικών πρακτικών και τεχνολογιών του ομίλου, με χαροποιεί ιδιαιτέρως το γεγονός ότι η Diaverum προωθεί ενεργά τη μεταμόσχευση ως βιώσιμη επιλογή, θέτοντας ως πρωταρχικό της στόχο, την καλή υγεία και την επέκταση της ζωής των ασθενών».

Σύντομο βιογραφικό του Δρ. Ιωάννη Μπολέτη

Ο Καθηγητής Ιωάννης Μπολέτης είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου και εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στο πεδίο της μεταμόσχευσης νεφρού.

Απέκτησε τις ειδικότητες της Παθολογίας και της Νεφρολογίας στο Γ. Ν. Α. «Λαϊκό» το 1986 και στη συνέχεια μετεκπαιδεύτηκε στη νεφρική οστεοδυστροφία στο Royal Hallamshire Hospital του University of Sheffield. Διετέλεσε Διευθυντής της Κλινικής Νεφρολογίας και Μεταμόσχευσης Νεφρού του Γ.Ν.Α «Λαϊκό»(2003-2022), καθώς και Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας του ίδιου νοσοκομείου (2005-2022).

Το 2013 εκλέχτηκε Καθηγητής Παθολογίας και Νεφρολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και υπηρέτησε ως Διευθυντής του Τομέα Παθολογίας(2017-2019). Από το 2019 υπηρετεί ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου (ΩΚΚ).

Έχει συμμετάσχει σε διεθνείς επιστημονικές ομάδες στα πεδία των αγγειϊτίδων, του συστηματικού ερυθηματώδους λύκου και της μεταμόσχευσης νεφρού. Έχει συγγράψει ή επιμεληθεί πάνω από 250 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και έχει συμμετάσχει ως μέλος της εκδοτικής επιτροπής ή ως κριτής σε αξιολογημένα περιοδικά Νεφρολογίας.

Διαβάστε επίσης 

Sanofi Ελλάδας: Διπλή διάκριση στα Health and Safety Awards

Γεωργιάδης: Συλλογική δράση η πρόσβαση των ασθενών στη φαρμακευτική καινοτομία

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.