Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Έλληνας επικεφαλής της Pfizer, Αλμπέρτ Μπουρλά, εγκαινίασαν μαζί τις νέες εγκαταστάσεις του Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας και του παγκόσμιου Κέντρου Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών της Pfizer στη Θεσσαλονίκη.
«Είμαι συγκινημένος για την ξεχωριστή στιγμή για την Pfizer, την Θεσσαλονίκη, αλλά και για τον Άλμπερτ, που διέπρεψε εκτός Ελλάδος. Η ανακάλυψη του εμβολίου κατά του κορονοϊού φέρει την δική του σφραγίδα».
Αυτό τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στα εγκαίνια του παγκόσμιου Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας και του Παγκόσμιου Κέντρου Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών της Pfizer στη Θεσσαλονίκη.
Πάνω από 700 εργαζόμενοι
«Σήμερα ο ‘Αλμπερτ επιστρέφει στο σπίτι του και δίνει το δικό του ξεχωριστό στίγμα σε μία επένδυση σταθμό για την Θεσσαλονίκη και την χώρα γενικότερα», είπε. Ο πρωθυπουργός, εξήγησε ότι «θα απασχοληθούν περισσότεροι από 700 εργαζόμενοι πολύ υψηλών προδιαγραφών».
Πιστεύω πως ένας από τους βασικούς λόγους που επιλέξατε να έρθετε εδώ στην Θεσσαλονίκη είναι το άξιο έμψυχο δυναμικό της πόλης. Πρόκειται για τα ελληνόπουλα, που έχουν φύγει στο εξωτερικό και τώρα επιστρέφουν στην πόλη τους».
Αλμπέρτ Μπουρλά: Η Ελλάδα μπορεί να δημιουργήσει μία οικονομία βασισμένη στην γνώση
Ο Έλληνας επικεφαλής της Pfizer, Αλμπέρτ Μπουρλά, σημείωσε πως η Θεσσαλονίκη αλλάζει. Με τις επενδύσεις της εταιρείας στην πόλη, δημιουργούνται θέσεις εργασίας και υπογραμμίζουν τα πλεονεκτήματα της χώρας μας και βάζοντας δυνατά την Ελλάδα στον επενδυτικό χάρτη.
«Οι επενδύσεις της Pfizer συμβάλλουν στην τοπική και εθνική οικονομία» είπε ο κ. Μπουρλά «Η χώρα μας έχει το ανθρώπινο δυναμικό να δημιουργήσει μία οικονομία βασισμένη στην γνώση και τώρα είναι η ώρα να απελευθερώσει αυτή την δυναμική».
«Οι εργαζόμενοι στο κέντρο της Pfizer ήδη έχουν ξεπεράσει τους 500, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι επιστήμονες με μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών. Το 15% αυτών είναι Έλληνες του εξωτερικού που γύρισαν στην πατρίδα τους για να εργαστούν εδώ», είπε.
Σύμφωνα με μελέτη του ΙΟΒΕ η επένδυση της Pfizer στην Θεσσαλονίκη στα επόμενα 10 χρόνια θα αυξάνει το ΑΕΠ της Θεσσαλονίκης κατά 0,4%. Στην Θεσσαλονίκη δε, θα προσφέρει περισσότερα από 650 εκατ. ευρώ.
Διαβάστε επίσης
Μονόδρομος οι εμβολιασμοί στη Β. Ελλάδα – Κινητές Μονάδες επιχειρούν για το 40%
Θεμιστοκλέους: Πλήρως εμβολιασμένο το 69% του ενήλικου πληθυσμού