Η Ελληνική Ένωση Market Access (ΕΛ.Ε.Μ.Α.), σε στρατηγική συνεργασία με το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Πανεπιστημίου Πειραιώς, ανακοινώνει την έναρξη του νέου επιμορφωτικού προγράμματος «Δίπλωμα στο Φαρμακευτικό Market Access», το οποίο έρχεται να καλύψει ένα ουσιαστικό κενό στην εξειδικευμένη εκπαίδευση του φαρμακευτικού κλάδου στην Ελλάδα.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε στελέχη της φαρμακευτικής αγοράς, αποφοίτους και επαγγελματίες του χώρου της Υγείας, της Οικονομίας και της Δημόσιας Διοίκησης, οι οποίοι επιθυμούν να αποκτήσουν ουσιαστική και σφαιρική γνώση γύρω από το Market Access, τον ρόλο του στην πρόσβαση των ασθενών στις φαρμακευτικές θεραπείες, καθώς και τις δυναμικές που διαμορφώνουν την πολιτική υγείας για την τιμολόγηση και αποζημίωση των φαρμάκων.
Μέθοδος της μικτής εκπαίδευσης
Υλοποιείται με τη μέθοδο της μικτής εκπαίδευσης. Οι διδακτικές ώρες υλοποιούνται είτε μέσω σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, είτε διεξάγονται διά ζώσης. Το σκέλος της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης πραγματοποιείται διαδικτυακά, μέσω απλού εκπαιδευτικού λογισμικού, ενώ η διά ζώσης εκπαίδευση διεξάγεται σε αίθουσα του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Με τη συμμετοχή διακεκριμένων ακαδημαϊκών και κορυφαίων επαγγελματιών του χώρου, το πρόγραμμα συνδυάζει θεωρητική κατάρτιση και πρακτική προσέγγιση, προσφέροντας στους συμμετέχοντες τα εφόδια να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του σύγχρονου περιβάλλοντος Market Access.
Επιμορφωτικό πρόγραμμα 9 μηνών
Το «Δίπλωμα στο Φαρμακευτικό Market Access» θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο 2025, με διάρκεια 9 μηνών. Η διδασκαλία θα γίνεται μία φορά την εβδομάδα, σε ώρες που θα εξυπηρετούν και τους εργαζομένους. Με την επιτυχή ολοκλήρωση, χορηγείται Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης από το ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Το πρόγραμμα έχει δημιουργηθεί σε συνεργασία με το Εργαστήριο Οικονομικών και Διοίκησης της Υγείας του Πανεπιστημίου Πειραιώς και ακαδημαϊκός υπεύθυνος είναι ο καθηγητής κ. Αθανάσιος Βοζίκης.
Photo Shutterstock
Διαβάστε επίσης
Ημερίδα Market Access: Πώς αλλάζει η πρόσβαση στα φάρμακα στην εποχή της AI