Πέντε αλκοολούχα ποτά χαμηλά σε θερμίδες και ζάχαρη

Τα ποτά με αλκοόλ, πέρα από τον κίνδυνο για την υγεία, είναι φορτωμένα με θερμίδες και ζάχαρη, αλλά υπάρχουν κάποια που η περιεκτικότητά τους σε αυτά τα χαρακτηριστικά είναι σε πιο χαμηλά επίπεδα.

Σε μια μετα-ανάλυση του 2023 εξετάστηκαν περισσότερες από 107 μελέτες που περιελάμβαναν δεδομένα άνω των 40 ετών και επιβεβαιώθηκε ότι καμία ποσότητα αλκοόλ δεν είναι απολύτως ασφαλής. Επομένως, το μέτρο και η προσεκτική επιλογή είναι το κλειδί για την ενσωμάτωση του αλκοόλ σε μια υγιεινή στάση ζωής.

Πέντε ποτά χαμηλά σε θερμίδες και ζάχαρη

1. Ελαφριά μπίρα

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ (ΑΝΑ 354ml):
ΘΕΡΜΙΔΕΣ: 103
ΛΙΠΑΡΑ: 0 g (Κορεσμένα λιπαρά: 0 g)
ΝΑΤΡΙΟ: 14 mg
ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ: 6 g (Ίνες: 0 g, Ζάχαρη: 0 g)
ΠΡΩΤΕΪΝΗ: 1 g
ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑ ΚΑΤΑ ΟΓΚΟ (ABV): 3,5-5%

Αυτό το ποτό είναι ένα από τα πιο υγιεινά αλκοολούχα ποτά για κατανάλωση. Χωρίς προσθήκη ζάχαρης και με μόνο 6 γραμμάρια υδατάνθρακες, αυτό το ποτό μπορεί να ικανοποιήσει τη λαχτάρα σας χωρίς να βγείτε εκτός στόχων. Επιπλέον, έχει ένα από τα χαμηλότερα ABV, πράγμα που σημαίνει ότι συνεισφέρει λιγότερες θερμίδες από το αλκοόλ. Απλά μην υπερβάλλετε.

2. Ερυθρό κρασί

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ (ΑΝΑ 145ml):
Θερμίδες: 125
ΛΙΠΑΡΑ: 0 g (Κορεσμένα λιπαρά: 0 g)
ΝΑΤΡΙΟ: 6 mg
ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ: 4 g (Ίνες: 0 g, Ζάχαρη: 1 g)
ΠΡΩΤΕΪΝΗ: 0 g
ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑ ΚΑΤΑ ΟΓΚΟ (ABV): 12-15%

Το κόκκινο κρασί παρασκευάζεται από σταφύλια, άρα περιέχει αντιοξειδωτικά. Τα αλκοολούχα ποτά γενικά δεν αποτελούν συμπυκνωμένη πηγή αντιοξειδωτικών, αλλά οι πολυφαινόλες στο κόκκινο κρασί το καθιστούν πιο υγιεινή επιλογή από άλλες ποικιλίες κρασιού και αλκοόλ. Επιπλέον, το κόκκινο κρασί γενικά δεν περιέχει πρόσθετη ζάχαρη και έρχεται σε λίγο περισσότερες από 100 θερμίδες ανά 145ml. Το υψηλότερο ABV το καθιστά υψηλότερο σε θερμίδες από την ελαφριά μπύρα, αλλά μπορεί επίσης να είστε ικανοποιημένοι με ένα μόνο ποτήρι, καθιστώντας το μια υγιεινή επιλογή εάν θέλετε ένα αλκοολούχο ποτό.

3. Hard Seltzer

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ (ΑΝΑ 354ml):
ΘΕΡΜΙΔΕΣ: 99
ΛΙΠΑΡΑ: 0 g (Κορεσμένα λιπαρά: 0 g)
ΝΑΤΡΙΟ: 21 mg
ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ: 2 g (Ίνες: 0 g, Ζάχαρη: 2 g)
ΠΡΩΤΕΪΝΗ: 0 g
ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑ ΚΑΤΑ ΟΓΚΟ (ABV): 4-6%

Αυτό το είδος αλκοολούχου ποτού έχει υψηλή δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια. Αν και υπάρχουν πολλές μάρκες και ποικιλίες για να διαλέξετε, όλες έχουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά. Είναι ένας συνδυασμός ανθρακούχου νερού, αρωματικών ουσιών και αλκοόλ, χωρίς πρόσθετη ζάχαρη. Η χαμηλή περιεκτικότητά του σε ABV είναι επίσης ένα πλεονέκτημα.

4. Vodka Soda

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ (ΑΝΑ 30ml ΒΟΤΚΑ):
ΘΕΡΜΙΔΕΣ: 64
ΛΙΠΑΡΑ: 0 g (Κορεσμένα λιπαρά: 0 g)
ΝΑΤΡΙΟ: 0 mg
ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ: 0 g (Ίνες: 0 g, Ζάχαρη: 0 g)
ΠΡΩΤΕΪΝΗ: 0 g
ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑ ΚΑΤΑ ΟΓΚΟ (ABV ): 40-95%

Αυτό το απλό ποτό φτιάχνεται μόνο με βότκα και ανθρακούχο νερό . Αυτό του επιτρέπει να μην περιέχει υδατάνθρακες ή ζάχαρη και να περιέχει λιγότερες από 75 θερμίδες. Μπορείτε να προσθέσετε λίγη γεύση με λίγο λεμόνι ή λάιμ και να χρησιμοποιήσετε ένα ανθρακούχο νερό χωρίς γεύση, αντί για απλή σόδα. Μια παραδοσιακή σόδα βότκας μπορεί να περιέχει λίγο αφρώδες νερό, αλλά αυξήστε αυτή την ποσότητα για να δημιουργήσετε ένα πιο ενυδατικό ρόφημα.

5. Tequila on the Rocks

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ (ΑΝΑ 30ml):
Θερμίδες: 64
ΛΙΠΑΡΑ: 0 g (Κορεσμένα λιπαρά: 0 g)
ΝΑΤΡΙΟ: 0 mg
ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ: 0 g (Ίνες: 0 g, Ζάχαρη: 0 g)
ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ: 0 g
ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑ ΚΑΤΑ ΟΓΚΟ (ABV): 35-55%

Ένα σφηνάκι τεκίλα με πάγο αποτελεί μια σχετικά υγιεινή επιλογή. Αν και δεν έχει τον ίδιο ενυδατικό παράγοντα με μια βότκα σόδα, διατηρεί χαμηλές θερμίδες και υδατάνθρακες και δεν περιέχει πρόσθετη ζάχαρη. Το ζήτημα είναι να παραμείνετε στο ένα σφηνάκι.

Φωτό: shutterstock

Διαβάστε επίσης

Χαμηλός ο κίνδυνος για τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Κεντρική Μακεδονία

Σταύρος Δέμος: Ένας leader “case study” – Οι δυσκολίες, οι εφευρέσεις, το πρώτο φαρμακείο και οι σοφές ρήσεις

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.