Ανάκληση σοκολάτας από τον ΕΦΕΤ

Στην ανάκληση σοκολάτας, προχώρησε ο ΕΦΕΤ, επειδή περιέχει αλλεργιογόνο συστατικό χωρίς να αναφέρεται στη συσκευασία της.

Το πρόβλημα εντοπίστηκε από την ίδια την εταιρεία που παράγει τη σοκολάτα, οι υπεύθυνοι της οποίας ενημέρωσαν άμεσα τον ΕΦΕΤ, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση των καταναλωτών και των εμπόρων.

Συγκεκριμένα, σε αυτό έλεγχο που έκανε η παραγωγός εταιρεία, εντόπισε αράπικο φυστίκι σε σοκολάτα γάλακτος με ολόκληρα αμύγδαλα. Το αράπικο φυστίκι θεωρείται αλλεργιογόνο συστατικό και σύμφωνα με τον νόμο θα πρέπει να αναφέρεται στα συστατικά του προϊόντος.
Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του ΕΦΕΤ, ο Οργανισμός
ενημερώθηκε από την επιχείρηση SWEETS DISTRIBUTION ROSHEN ΜΟΝ.ΕΠΕ ότι, σε συνέχεια αυτοελέγχου, έχει προβεί σε ανάκληση σοκολάτας γάλακτος με ολόκληρα αμύγδαλα, γιατί μετά από ανάλυση βρέθηκε το αλλεργιογόνο συστατικό «αραχίδα/αράπικο φιστίκι» χωρίς αυτό να αναγράφεται στα συστατικά ή την προληπτική επισήμανση στην ελληνική γλώσσα.

Η ανάκληση αφορά το προϊόν «Σοκολάτα γάλακτος LACMI με ολόκληρα αμύγδαλα» / «Σοκολάτα LACMI whole almonds» σε συσκευασία των 90 γρ. με αριθμούς παρτίδας L2407233 και L1308232 με ημερομηνίες λήξης 24.07.2024 και 13.08.2024 αντίστοιχα.

Ο ΕΦΕΤ παρακολουθεί τη διαδικασία ανάκλησης, ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές, οι οποίοι είναι αλλεργικοί στις αραχίδες/αράπικο φιστίκι και έχουν προμηθευτεί τις συγκεκριμένες παρτίδες του ανωτέρω προϊόντος, να μην τις καταναλώσουν.

Διαβάστε επίσης

10 ερωτήσεις και απαντήσεις για τον κοκκύτη από την Ελληνική Εταιρεία Λοιμώξεων

Καύσωνας: Ποια είναι τα μέτρα προστασίας και πώς αντιμετωπίζονται οι παθολογικές καταστάσεις

Ξηροί καρποί και δίαιτα: Ποιους να προτιμήσετε και γιατί

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.