Διατροφικές συμβουλές για επίπεδη κοιλιά πριν από το καλοκαίρι

Αυτό το διάστημα ακούμε συνέχεια και από παντού συμβουλές για να αποκτήσουμε επίπεδη κοιλιά, πώς θα ξεφορτωθούμε τα περιττά κιλά και με ποιο πρόγραμμα γυμναστικής θα πετύχουμε το στόχο μας σε χρόνο dt.

Το να θέλεις να χάσεις βάρος είναι μια επιθυμία, το να καταφέρεις όμως να παρακινήσεις τον εαυτό σου να ξεκινήσει είναι η μεγαλύτερη επιτυχία. Στόχευσε σε όχι λιγότερες από 1200 θερμίδες τη μέρα για να διατηρήσεις τα ορμονικά σου επίπεδα σταθερά και συνδύασε την τροφή με αερόβια άσκηση αλλά και βάρη, λέει η Leslie Bonci, διατροφολόγος αθλητών, από τις ΗΠΑ.

Τροφές όπως γαλακτοκομικά προϊόντα, όσπρια, λαχανικά, αναψυκτικά, οι οποίες συμπεριλαμβάνονται στο καθημερινό σας πρόγραμμα συχνά προκαλούν ένα ενοχλητικό φούσκωμα που είναι αρκετό να σας χαλάσει τη ψυχολογία και να σας κάνει να φορέσετε ότι ποιο φαρδύ ρούχο βρίσκεται στην ντουλάπα σας.

Τροφές για επίπεδη κοιλιά

Γιαούρτι

Το γιαούρτι αποτελεί εύγευστο τρόπο για την απώλεια βάρους λόγω των πρωτεϊνών του. Όπως εξηγεί η Bonci, η πρωτεΐνη χρειάζεται περισσότερο χρόνο να ‘αφήσει’ το στομάχι και έτσι παραμένει περισσότερο χρόνο η ικανοποίηση. Σαν δώρο, ο οργανισμός καίει περισσότερες θερμίδες χωνεύοντας την πρωτεΐνη σε σχέση με τους υδατάνθρακες. Όσοι τρώνε χωρίς λιπαρά, με λίγα λιπαρά και λίγη ζάχαρη είναι αδύνατοι

Πιπεριές

Οι καυτερές πιπεριές περιέχουν άγευστη ουσία, που ονομάζεται καψαϊκίνη. Φαίνεται πως περιορίζει την όρεξη και επιταχύνει λόγο το μεταβολισμό αλλά για μικρό διάστημα. Η ερευνήτρια αμφιβάλλει ότι έχει σημαντική επίδραση στην απώλεια βάρους, αλλά, δήλωσε, οι άνθρωποι τείνουν να τρώνε λιγότερο όταν η τροφή τους είναι πικάντικη.

Αυγά

Έρευνες υποδεικνύουν ότι η κατανάλωση πρωτεΐνης το πρωί βοηθά στην απομάκρυνση της πείνας για περισσότερη ώρα σε σχέση με την κατανάλωση ενός κουλουριού ή άλλων υδατανθράκων. Ένα αυγό έχει μόνο 75 θερμίδες αλλά προσδίδει 7 γραμμάρια πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας μαζί με άλλα σημαντικά θρεπτικά συστατικά. Η ειδικός προσθέτει ότι το σώμα σας καίει περισσότερες θερμίδες με την πέψη αυγών σε σχέση με πρωινό υψηλό σε υδατάνθρακες. Αν έχετε υψηλή χοληστερόλη ελέγξτε με τον γιατρό σας πόσα αυγά την εβδομάδα μπορείτε να καταναλώνετε.

Βρώμη

Το πλιγούρι βρώμης έχει τρια χαρακτηριστικά. Βρώμη ολικής άλεσης πλούσια σε ίνες, πολύ νερό και είναι ζεστό. Η το θεωρεί συνδυασμό που φέρνει κορεσμό. Η ζεστή τροφή θέλει περισσότερο χρόνο να καταναλωθεί και το νερό και οι ίνες κρατούν περισσότερο τον κορεσμό. Μην αγοράζετε αυτό που ήδη έχει γλυκαντικά, συμβουλεύει. Μπορείτε να επιλέξετε πώς θα το γεμίσετε γεύση. Μπορείτε να προσθέσετε κανέλα για γλυκιά γεύση με λιγότερη ζάχαρη.

Ψάρι

Μια από τις καλύτερες πηγές πρωτεΐνης είναι το ψάρι. Έρευνες έδειξαν ότι ικανοποιεί περισσότερο από το κοτόπουλο ή το μοσχάρι λόγω πιθανόν του είδους πρωτεϊνών που περιέχει. Τα περισσότερα ψάρια είναι χαμηλά σε λιπαρά και οι εξαιρέσεις συνήθως έχουν μια υγιεινή μορφή λίπους τα ωμέγα 3 λιπαρά. Τα ωμέγα 3 βρίσκονται στο σολομό, τη ρέγκα και άλλα λιπαρά ψάρια. Φαίνεται πως βοηθούν έναντι της καρδιοπάθειας και άλλες χρόνιες νόσους.

Ανανάς

Το ζουμερό εξωτικό φρούτο περιέχει ένα ένζυμο που ονομάζεται βρωμελίνη και το οποίο αποδεδειγμένα ενισχύει το μεταβολικό ρυθμό και προωθεί την καύση του λίπους στην κοιλιά.

Κατανάλωσε προβιοτικά

«Προβιοτικά» ονομάζουμε τις υγιεινές φυτικές ίνες, που τροφοδοτούν τα υγιή βακτήρια και τα βοηθούν να καταπολεμήσουν τη φλεγμονή και την αύξηση του λίπους στην κοιλιά. Πηγές υδατανθράκων πλούσιες σε φυτικές ίνες είναι τα μαύρα φασόλια και τα φασόλια garbanzo, τα μπιζέλια, τα φιστίκια, το φυστικοβούτυρο, η βρώμη, η κινόα και το καστανό ρύζι, αναφέρει η Bonci.

Διαβάστε επίσης 

Η χειρότερη πρωτεΐνη για το λίπος στην κοιλιά

Τι μπορεί να συμβεί αν τρώτε πολλές φυτικές ίνες

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.