Ουρικό οξύ: Μάθετε ποιες τροφές το ρίχνουν 

Το ουρικό οξύ για να μείνει σταθερό θα πρέπει οι πάσχοντες να ακολουθούν μια συγκεκριμένη διατροφή. Πάντως τα αυξημένα επίπεδα ουρικού οξέος σύμφωνα με τους επιστήμονες του Χάρβαρντ στον οργανισμό πρέπει να αντιμετωπίζονται με ιδιαίτερη προσοχή ενώ ”όπλο” στα χέρια των ασθενών ωστόσο, δεν είναι άλλο από την σωστή και ισορροπημένη διατροφή.

Μάθετε ποιες τροφές το ρίχνουν

Αποφύγετε τα πλούσια σε πουρίνες τρόφιμα.

Αυξήστε την κατανάλωση τροφίμων πλούσιων σε υδατάνθρακες (ψωμί, ζυμαρικά, ρύζι, φρούτα).

Μειώστε την πρόσληψη λιπαρών από τη διατροφή σας.

Προτιμήστε άπαχα γαλακτοκομικά προϊόντα και τυριά.

Περιορίστε την κατανάλωση κόκκινου κρέατος και προτιμήστε πουλερικά και ψάρια στις ποσότητες που ορίζονται από το διαιτολόγο.

Μην πίνετε  αλκοόλ.

Χάστε βάρος αν έχετε παραπανίσια κιλά και διατηρήσετε ένα φυσιολογικό σωματικό βάρος.

Τα ”απαγορευμένα” τρόφιμα

Σε καμία περίπτωση οι πάσχοντες δεν θα πρέπει να καταναλώνουν:

Εντόσθια (συκώτι, μυαλά, νεφρά), ζωμός κρέατος, γλυκάδια

Κυνήγια, χήνα

Αμύγδαλα

Θαλασσινά (Μύδια, χτένια, αυγοτάραχο), σαρδέλες, σκουμπρί, ρέγκα, αντσούγιες

Μπορούν όμως να τρώνε σε μικρές ποσότητες:

Κοτόπουλο, γαλοπούλα, κόκκινο κρέας (μοσχάρι, χοιρινό, αρνί, κατσίκι), μπέικον

Ψάρια, οστρακοειδή (εκτός από αυτά που απαγορεύονται), αστακός, καβούρια στρείδια

Αρακάς, φασόλια, σπανάκι, φακές, σπαράγγια, μανιτάρια, ντομάτα, κουνουπίδι, σπαράγγια

Πατάτες τηγανητές, ψωμί και δημητριακά ολικής αλέσεως.

Για να έχετε το ουρικό οξύ σταθερό θα πρέπει:

Να αποφεύγεται η παχυσαρκία

Το αλάτι να χρησιμοποιείται σε περιορισμένη ποσότητα

Καθημερινή κατανάλωση φρούτων και λαχανικών

Κρέας και ψάρι όχι περισσότερο από 3 φορές την εβδομάδα.

Διαβάστε επίσης 

5 οφέλη και 2 μειονεκτήματα για την υγεία από το ζαμπόν

Διατροφή: Τα οφέλη, οι προκλήσεις του σήμερα και βιώσιμες λύσεις για το μέλλον

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.