Υγρή χλωροφύλλη: Μια ακόμη διατροφική τάση ή κάτι παραπάνω;

Η υγρή χλωροφύλλη είναι ένα φυσικό συμπλήρωμα που προέρχεται από φυτά και θεωρείται ιδιαίτερα ωφέλιμη για τον οργανισμό. Είναι μια λιποδιαλυτή χρωστική που δίνει στα φυτά και στα φύκια το πράσινο χρώμα τους. Η χλωροφύλλη, όταν βρίσκεται σε φυσική λιποδιαλυτή κατάσταση, δεν αραιώνεται στο νερό και απορροφάται ελάχιστα. Για αυτό, για παράδειγμα, μπορείτε να τρώτε άφθονο σπανάκι χωρίς να έχετε πραγματικά κανένα από τα οφέλη της χλωροφύλλης.

Η χλωροφυλλίνη χαλκού νατρίου είναι παράγωγο της χλωροφύλλης. Είναι υδατοδιαλυτό και βιοδιαθέσιμο. Συνεπώς, η αφομοίωση είναι πολύ βελτιωμένη. Η αντιοξειδωτική ικανότητα της χλωροφυλλίνης είναι περίπου 2000 φορές ανώτερη από τα βατόμουρα και 20 φορές ανώτερη από τη ρεσβερατρόλη, ένα οργανικό μόριο γνωστό ως ένα από τα καλύτερα εργαλεία για την καταπολέμηση των οξειδωτικών βλαβών που προκαλούνται από χημικά καρκινογόνα και ακτινοβολία.

Η Health Canada αναγνωρίζει την αντιοξειδωτική ικανότητα της χλωροφύλλης καθώς και τις ιδιότητές της. Μειώνει την κακή αναπνοή και τις σωματικές οσμές λόγω εφίδρωσης, ένα αναμφισβήτητο πλεονέκτημα για τους ανθρώπους με έντονη δραστηριότητα.

Μερικά από τα κύρια οφέλη της περιλαμβάνουν:

1. Αποτοξίνωση του οργανισμού • Βοηθά στην απομάκρυνση των τοξινών από το σώμα, ειδικά από το ήπαρ.

2. Βελτίωση της πέψης • Ενισχύει την υγεία του εντέρου και μπορεί να συμβάλλει στη μείωση της δυσοσμίας του σώματος και της κακοσμίας του στόματος.

3. Ενίσχυση του ανοσοποιητικού • Έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες, που βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών.

4. Αύξηση της ενέργειας • Συμβάλλει στην οξυγόνωση του αίματος, βελτιώνοντας την κυκλοφορία και αυξάνοντας την ενεργητικότητα.

5. Προώθηση της επούλωσης τραυμάτων • Έχει αντιβακτηριακές και επουλωτικές ιδιότητες.

6. Αλκαλοποίηση του οργανισμού • Συμβάλλει στη ρύθμιση του pH του σώματος, μειώνοντας την οξύτητα.

7. Υγεία του δέρματος • Χρησιμοποιείται σε ορισμένες περιπτώσεις για την ανακούφιση από την ακμή ή άλλες δερματικές παθήσεις.

Πώς καταναλώνεται;

Η υγρή χλωροφύλλη συνήθως προστίθεται σε νερό ή χυμό και καταναλώνεται μία ή δύο φορές την ημέρα, ανάλογα με τη δοσολογία που προτείνει ο επαγγελματίας υγείας.

Προφυλάξεις

• Αν και είναι γενικά ασφαλής, η υπερβολική κατανάλωση μπορεί να προκαλέσει ήπιες παρενέργειες, όπως διάρροια ή αλλαγή στο χρώμα των ούρων και των κοπράνων (πράσινη απόχρωση).

• Εάν λαμβάνετε φάρμακα ή έχετε κάποιο ιατρικό πρόβλημα, καλό είναι να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν την κατανάλωση.

Photo Shutterstock

Διαβάστε επίσης

Το Νο1 λάθος στην κατανάλωση συμπληρωμάτων βιταμινών

Η ώρα των γευμάτων, το κολατσιό και η άσκηση βασικά «όπλα» κατά του διαβήτη

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.