Αυτό το κοινό λάθος θα μπορούσε να είναι ο λόγος, που το κέικ σας είναι στεγνό

Αν το κέικ που φτιάχνετε βγαίνει συνήθως στεγνό, ο λόγος είναι ένα συνηθισμένο λάθος που κάνουν οι περισσότεροι στο σπίτι. Ο ένοχος μπορεί να είναι το πολύ αλεύρι, και αυτό το λάθος το έχουν κάνει σχεδόν όλοι.

Αν και το ψήσιμο για πολύ ώρα στο φούρνο μπορεί επίσης να δημιουργήσεισε ένα στεγνό, εύθρυπτο κέικ, η ανισορροπία αλευριού και υγρού στο κέικ – είτε είναι λάδι είτε βούτυρο, γάλα ή αυγά – επηρεάζει δραστικά το αποτέλεσμα.

Πώς βάζετε παραπάνω αλεύρι, χωρίς να το καταλαβαίνετε

Χρησιμοποιώντας το ίδιο σκεύος για να μετρήσετε το αλεύρι σας δημιουργείται ακούσια πίεση που συσσωρεύει και συμπυκνώνει το αλεύρι στις γωνίες του δοχείου. Οι περισσότεροι επαγγελματίες αρτοποιοί ζυγίζουν το αλεύρι τους σε μια ζυγαριά — αλλά αυτό δεν είναι πάντα πρακτικό στο σπίτι. Εάν έχετε μόνο μεζούρα στη διάθεσή σας, είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε και μια άλλη μεζούρα ή ένα κουτάλι για να βάλετε το αλεύρι στο μεζούρα, αντί να ρίξετε το αλεύρι από την σακούλα στο μπολ ή την μεζούρα.

Τι μπορείτε να κάνετε; Ανοίξτε τη σακούλα με το αλεύρι διάπλατα, ώστε να υπάρχει πολύς χώρος για πρόσβαση στο αλεύρι με το κουτάλι.
Αρχίστε να μεταφέρετε στη μεζούρα το αλεύρι με το κουτάλι. Τοποθετήστε τη μεζούρα σας πάνω από έναν κάδο, μια επιφάνεια εργασίας που δεν σας πειράζει να είναι ακατάστατη ή πάνω από την ίδια τη σακούλα με το αλεύρι.
Γεμίστε χαλαρά τη μεζούρα, προσέχοντας να μην πιέζεται πολύ το αλεύρι Χρησιμοποιήστε τη λαβή του κουταλιού ή ένα μαχαίρι για να «ισιώσετε» το αλεύρι. Εάν η συνταγή σας απαιτεί “κοσκινισμένο” αλεύρι, απλώς κοσκινίστε το αλεύρι σε ένα ξεχωριστό μπολ ή δοχείο πρώτα και μετά προχωρήστε στη διαδικασία του κουταλιού, της μέτρησης και της ισοπέδωσης.

Τι κάνει το πολύ αλεύρι;

Το αλεύρι όταν ανακατεύεται με υγρά, απορροφά την υγρασία για να κάνει τη δουλειά του – αλλά το πολύ αλεύρι απορροφά υπερβολική υγρασία, η οποία παρεμβαίνει στον τρόπο με τον οποίο τα ίδια υγρά ενσωματώνονται στην ψίχα καθώς ψήνεται το κέικ.

Η ζύμη μπορεί να μην είναι αισθητά πιο πηχτή, αλλά όταν ψηθεί, το κέικ θα είναι στεγνό, εύθρυπτο και πυκνό ή ακόμα και σκληρό. Ένα «σκασμένο» κέικ είναι συχνά το αποτέλεσμα πολύ αλευριού στη ζύμη.

photo shutterstock

Διαβάστε επίσης

«Μαζί για το παιδί»: Δράσεις για την περίοδο των εορτών

Ενέσεις κορτικοστεροειδών: Αυξάνουν τον κίνδυνο κατάγματος;

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.