Με αυτές τις 6 τροφές μπορείτε να παραμείνετε αδύνατοι μετά τα 50

Ανεξάρτητα από το αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος ή όχι, είναι σημαντικό να προσέχετε τις διατροφικές σας επιλογές και να είστε αδύνατοι μετά τα 50.

Οι τροφές χαμηλών θερμίδων που είναι ταυτόχρονα πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά πρέπει να περιλαμβάνονται στη διατροφή των ατόμων ηλικίας άνω των 50 ετών που θέλουν να παραμείνουν αδύνατοι και να έχουν ένα υγιές σωματικό βάρος.

Τροφές που θα σας βοηθήσουν να παραμείνετε αδύνατοι μετά τα 50

Σταυρανθή λαχανικά

Τα σταυρανθή λαχανικά όπως το μπρόκολο, το λάχανο και το κουνουπίδι έχουν εντυπωσιακή περιεκτικότητα σε βιταμίνες και μέταλλα και είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά.

Τα αντιοξειδωτικά που υπάρχουν σε αυτά τα λαχανικά βοηθούν στην εξάλειψη των ελεύθερων ριζών, οι οποίες μπορούν τελικά να συμβάλουν σε χρόνιες ασθένειες όπως οι καρδιακές παθήσεις και ο καρκίνος. Είναι επίσης υψηλά σε διαιτητικές ίνες, οι οποίες βοηθούν τόσο στην πέψη και την υγεία του εντέρου όσο και στην παρατεταμένη αίσθηση πληρότητας, αποτρέποντας την υπερκατανάλωση τροφής κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Μούρα

Τα μούρα όπως οι φράουλες, τα σμέουρα και τα βατόμουρα είναι πυκνά σε φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά. Έχουν επίσης χαμηλότερη περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες από κάποια άλλα φρούτα. Αυτό βοηθά στην εξομάλυνση των αυξήσεων του σακχάρου στο αίμα κατά τη διάρκεια της ημέρας και την πρόληψη της υπερβολικής πρόσληψης υδατανθράκων, η οποία μπορεί να συμβάλει στην ανεπιθύμητη αύξηση βάρους με την πάροδο του χρόνου.

Φυλλώδη λαχανικά

Τα φυλλώδη λαχανικά όπως το σπανάκι, ή το σέσκουλο είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, θρεπτικά συστατικά και διαιτητικές ίνες. Η περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες αποτρέπει την υπερκατανάλωση τροφής και βοηθά στην διατήρηση ή την απώλεια βάρους.

‘Οσπρια

Τα όσπρια περιλαμβάνουν τα ρεβίθια, τα φασόλια και τις φακές, τα οποία είναι πηγές πρωτεΐνης και φυτικών ινών, τα οποία προάγουν το αίσθημα πληρότητας και βοηθούν στη μείωση της λαχτάρας.

Τροφές Πλούσιες σε Προβιοτικά

Τροφές πλούσιες σε προβιοτικά, όπως το κεφίρ και το γιαούρτι, βοηθούν στην υποστήριξη της υγείας του εντέρου για άτομα ηλικίας 50 ετών και άνω. Το γιαούρτι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη σε σύγκριση με τα παραδοσιακά γιαούρτια και μπορεί επίσης να βοηθήσει με ένα παρατεταμένο αίσθημα κορεσμού.

Υγιή Λίπη

Τα υγιή λίπη όπως το ελαιόλαδο και το αβοκάντο είναι χορταστικά, καλά για την υγεία της καρδιάς και συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου φλεγμονής και χρόνιων ασθενειών για άτομα άνω των 50 ετών.

Διαβάστε επίσης

Η εικόνα και η επιδημιολογία της HIV/AIDS λοίμωξης σήμερα στην Ελλάδα

Τι είναι ο προσυμπτωματικός έλεγχος για τον καρκίνο του πνεύμονα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.