Εάν είστε άνω των 40, μην κάνετε αυτά τα κοινά λάθη διατροφής

Εάν είστε άνω των 40 ετών, σταματήστε να κάνετε αυτά τα κοινά λάθη διατροφής το συντομότερο δυνατόν. Οι διατροφικές ανάγκες αλλάζουν μετά τα 40 και αυτό που τρώτε μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την υγεία, το βάρος και την ευημερία σας.

Τόσο οι διατροφικές σας ανάγκες (τροφή και νερό) όσο και ο μεταβολισμός σας (πόσο γρήγορα το σώμα σας μετατρέπει την τροφή σε ενέργεια) αλλάζουν σε αυτή την ηλικία. Ο μεταβολισμός γίνεται πιο αργός. Οι γυναίκες χάνουν περίπου μισό κιλό μυών ετησίως ξεκινώντας από την ηλικία των 40 ετών. Αυτό καθιστά ακόμη πιο δύσκολη την απώλεια βάρους. Μερικές από αυτές τις αλλαγές που βιώνουν οι γυναίκες οφείλονται σε χαμηλότερα επίπεδα ορμονών, μειωμένο επίπεδο δραστηριότητας και ιατρικά προβλήματα .

Μην κάνετε πια αυτά τα κοινά λάθη διατροφής

1. Δεν καταναλώνετε αρκετή πρωτεΐνη

Η κατανάλωση πρωτεΐνης καλής ποιότητας είναι ζωτικής σημασίας μετά τα 40. Προσπαθήστε να τρώτε πρωτεΐνη καλής ποιότητας – όπως γαλοπούλα, ψάρια, ξηρούς καρπούς και σπόρους. Η πρωτεΐνη ενεργοποιεί τη λεπτίνη και έχει αποδειχθεί ότι δημιουργεί σημαντική μείωση στην ποσότητα των θερμίδων που καταναλώνονται κατά τη διάρκεια της ημέρας και επομένως λιγότερο λίπος στην κοιλιά.

2. Δεν τρώτε αρκετές φυτικές ίνες

Οι φυτικές ίνες είναι σημαντικές για τον κορεσμό και τη διατήρηση του λίπους στην κοιλιά. Μετά τα 40, τα επίπεδα των ορμονών σας (οιστρογόνα) πέφτουν. Αυτό προκαλεί αύξηση της ινσουλίνης (ορμόνη που βοηθά το σώμα σας να χρησιμοποιεί τη ζάχαρη). Επίσης, τα επίπεδα του θυρεοειδούς πέφτουν. Αυτός ο συνδυασμός, σας κάνει να πεινάτε περισσότερο, να τρώτε περισσότερο, αλλά να καίτε λιγότερες θερμίδες. Τρώτε περισσότερες τροφές με φυτικές ίνες (μούρα, δημητριακά ολικής αλέσεως, ξηροί καρποί) για να χορτάσετε και να σας βοηθήσουν να τρώτε λιγότερο. Στοχεύστε σε 25 γραμμάρια φυτικών ινών κάθε μέρα μετά την ηλικία των 40 ετών.

3. Καταναλώνετε αρκετή ζάχαρη

Η υπερβολική ζάχαρη δεν είναι καλή σε καμία ηλικία, αλλά είναι ιδιαίτερα προβληματική μετά τα 40. Καθώς μεγαλώνουμε γινόμαστε πιο ανθεκτικοί στην ινσουλίνη, που σημαίνει ότι δεν μπορούμε να επεξεργαστούμε το σάκχαρο στο αίμα μας τόσο αποτελεσματικά. Όταν έχετε πάρει πάρα πολύ ζάχαρη η ινσουλίνη σας θα ανέβει και στη συνέχεια θα υποχωρήσει, προκαλώντας έναν ατελείωτο βασανιστικό κύκλο υψηλών και χαμηλών πτώσεων όπου θα λαχταράτε όλο και περισσότερη ζάχαρη.

4. Καταναλώνετε υδατάνθρακες αργά το βράδυ

Η κατανάλωση υδατανθράκων αργά το βράδυ μπορεί να επηρεάσει τον ύπνο, ο οποίος είναι απαραίτητος για την υγεία. Οι υδατάνθρακες είναι η κύρια πηγή ενέργειας μας, επομένως είναι καλοί, αλλά πρέπει να τους λαμβάνουμε κατά τη διάρκεια της ημέρας, για πρωινό και μεσημεριανό γεύμα. Εάν φάτε υδατάνθρακες αργά το βράδυ, η ενέργεια δεν εξαντλείται και αυτό είναι πιο πιθανό να αποθηκευτεί ως λίπος.

Διαβάστε επίσης

Μουσική: Ισχυρή ηρεμιστική επίδραση στην ανάρρωση από χειρουργική επέμβαση

Εξέταση αίματος εντοπίζει τον κίνδυνο προεκλαμψίας

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.